Поставяне на темпомат, Фокус Mk2 / Mk2.5 и C-Max

Започната от Pyrhel, 14 Март 2016 16:35:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ozzie

Човеко, имам всички файлове - конфигурацията на PCM, фърмуеъра и каквото още се се сетиш като конфигурации на модулите, обачееее е гоооляма греда. След малко слизам отново да се пробвам.

Edit:
След като за пореден път успях да убия РСМ-а с помощта на ELMConfig, най-накрая сагата приключи с happy end. Отново със съдействието на FoMo4 и адаптер UCDS успях да възкреся РСМ-то (АМИН!) и да активирам пустия темпомат.
Интересното е, че във FORScan нямам меню (или каквото и да е там) "Програмиране на РСМ", въпреки, че съм махнал двете човки на Debug mode и Demo mode.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

jevko

Цитат на: Ozzie в 11 Декември 2021 10:32:09Интересното е, че във FORScan нямам меню (или каквото и да е там) "Програмиране на РСМ", въпреки, че съм махнал двете човки на Debug mode и Demo mode.
Във FORScan не е нужно да се маха Debug mode и си има Програмиране на РСМ. Програмирането и активиране на круиз се случва за 3 мин. спрямо ELMConfig 7 мин. с един и същи кабел Vgate vLinker FS.

April

Баш тия пробвах, ама не става.
Изглежда при евро версиите поради законодателни причини не става така.
Благодаря!

jevko

Става става, снощи правих един круиз на MK 2.5 2.0 145 hp + бонус режим "Спорт"
на MK 3.5 с ELMConfig - даже и не пробвайте!
А в инженерен за MK 3.5 режим опция Круиз контрол как е настроена?

Ozzie

Цитат на: jevko в 27 Февруари 2025 11:32:40на MK 3.5 с ELMConfig - даже и не пробвайте!
Е ясно, то ELMConfig е писан за Фокус Мк2 и другите които ги има в менюто.

Цитат на: jevko в 27 Февруари 2025 11:32:40А в инженерен за MK 3.5 режим опция Круиз контрол как е настроена?
В IPC и BCM модулите със сигурност се посочва, че е с круиз-контрол, вероятно и в PCM.

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...