Добавки - помагат ли наистина ?

Започната от Bobi, 29 Септември 2011 01:40:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

В ръководството за експлоатация на Мк1 (има описани всички модели с бензин и дизел) е записано, че не бива да се слагат добавки, защото фирмата не носи отговорност, ако нещо се случи с двигателя.
На моя съм му наливал чист спирт и газ за горене през зимата, щото имах съмнение за вода в резервоара. Понякога, когато нивото в цистерната е паднало много, се случва да засмуче и вода. Имаше ефект.
Сипвал съм и добавки на РедЕкс, ако не бъркам. Нямам навика да ги помня. С колата не съм усещал разлика, ама малката моторетка пощуряваше :D А бе почваше да работи нормално, щото след много стоене без да работи, на 6-а предавка не искаше да откъсне без добавка.

Жоро Петков

Значи бъркате боя със ситуацията - премиум маслата са за премиум марките. Там двигателите работят в по-различен режим от нашите кошници. Идеята на по-скъпите масла е да запазят по-дълго време качеството си при по-тежки условия на работа. Ако сложиш скъпо масло на кошници като нашите - не печелим нищо, защото маслото пак трябва да се смени на 300 моточаса.
За добавките - ако имаше някоя добавка, която да води до УАУ ефект - всички щяхме да я купуваме.
Имат смисъл добавките, които са за премахване на вода при дълъг престой и против замръзване на нафтата зимата. Макар, че последната би трябвало да се добавя от самите бензиностанции. Всички други добавки оказват влияние в рамките на статистическата грешка.
Не че и аз не слагам на 10-15 000км добавки за чистене на горивната система на моторите, но все пак те са чисто нови и там повече ми се струва, че има смисъл.

ivchotr

При карбураторите винаги има смисъл, без значение възрастта. А понякога се налага сваляне и ултразвук, щото и добавките не помагат :D

ADiDimitrov

ivchotr

Чували сме ги. Аз лично, като видя как някой е написал вместо коИто коЙто, тОрбина, антикорозиоННен и да ме кара да поръчам нещото веднага, си го местя в другия крачол. Демек у лево :D

А пък как точно се отблъскват еднополюсно намагнетизираните метални повърхности в един двигател, ако може някой да ми обясни, ще му се кланям докато съм жив :D При това намагнетизирани от някаква течност ::)
Ама може да се пробва. Току-виж оправила някой двигател със спечени сегменти.

nogopechen

За първи път чух за този продукт, когато "Ескорт"-ите много вървяха, а "Сиерите" се снимаха в "Робокоп". Колко помага незнам.

ivchotr

Е, те в онези години без добавки не можеха да откинат :D Само Косуъртите цепеха мрака :D

Alexi

доста от съвременните масла вече съдържат добавки като тоя дура люб .. поляризирането на естерно базирани добавки с цел полепване по метала вече си е нещо съвсем нормално за качествено масло

ivchotr

А бе кажи нещо за намагнетизирането на металите от добавката :D

gras

Не знам защо, но ми излиза ,че мога да цитирам само последните пет мненния. Така ,че на въпроса на ADiDimitrov " Някой чувал ли е за добавките Дура люб?"

Не само съм чувал , а съм ползвал и ползвам в момента. Още преди 25 години съм ги продавал( тогава вносителя ми беше колега). Доволен съм - мотора работи по-тихо. Аз лично не чакам 80 хил.км. , а сипвам на 50-60 хил.км. което ме подсеща , че е време ^-^ 

ivchotr

И как е, върви ли бизнесът? Щото нещо в минало време се изказваш.

ADiDimitrov

Gras има ли ефект за намаляне на разхода на масло?

Жоро Петков

Цитат на: ivchotr в 12 Ноември 2024 22:53:41А бе кажи нещо за намагнетизирането на металите от добавката
Е - то го пише, човек, защо не четеш - нанотехнологии  8)

https://web.archive.org/web/20130321033319/http://www.ftc.gov/opa/1999/05/duralub2.shtm

ivchotr

Прочетох го аз, ама един разправя за естери, друг за нанотехнологии с намагнетизиране на металните триещи се части, които се отблъскват. Това последното ме впечатлява най-много. Представям си как коляновият вал се отблъсква от лагерите. Някои в такъв момент правят основен ремонт (tooth)

saggy

Интересно дали харчещ масло двигател ще даде някакъв ефект? Предполагам при 2.0 Дуратек това ще е идеята.

Alexi

ако колата гори масло ефект няма да има съществен

Жоро Петков

Ще има ефект естествено - освен, че ще гори масло, ще гори и добавката!

ivchotr

ADiDimitrov

Вие се смеете, но смяна на коксуващи сегменти минава 2000 лв. защото не върви да смениш само тях като си цепнал мотора! В няколко сервиза са пробвали това онова, което умишлено няма да споделя, но се случва да отмият нагара и да върнат сегментите в живота! На този етап не ми с е инвестират толкова пари в кола на 15 г. така че имам право да пробвам това онова 😉 пък каквото стане!

nogopechen

За цитраните 2кило лева може да се купи телефон, на промоция. А с един добър ремонт на мотора ще си се возите още 5-10 години. Като ползвате добри консумативи, естествено.

saggy

И аз съм на мнението, че не пречи да пробваш, ADiDimitrov . Цената е колкото на един резервоар гориво, така че не е кой знае колко. Относно ремонтите, хем е скъпо, хем нямаш гаранция, че ще се изпълни с качествени части и добре направено. Ако налееш добавката, сподели си мнение после как е.

ADiDimitrov

То че 2000 лв. не е много е вярно, но нали знаете закона на Мърфи, ще направя мотора , то ще замине съединителя, айде пак едни 1к. Него ще сменя, сигурно рейката ще се обади и като се почне така няма край! Така че .... ще пробвам първо това онова , а после ще го мислим.

Жоро Петков

Хем знаеш проблема какъв е хем се надяваш да минеш тънко...
Накрая като сметнеш с "тънкото" ще се доближиш до парите за истински ремонт.

Добавките и то не всички имат смисъл да се слагат на чисто нов двигател. Евентуално може да му удължат живота.
На автомобил, който не се знае на колко реални км е агрегата и кога и с какво масло е сменян, да се надяваме на "магически отвари" е смешно. Все едно да продължаваме да вярваме в Дядо Коледа (Дядо Мраз).

И аз съм слагал ЮНАК на д-р Мермерски, признавам си, но нямах никакви очаквания и не бях изненадан.

ADiDimitrov

Пак казвам че когато проблема е в коксуването на сегменти и има химия която може да премахне нагара без отваряне на мотора, защо да не се пробва  >:(

gras

Колега ADiDimitrov , относно разхода на масло ефекта е минимален . Нама как да очакваш добавката в магическа пръчка да ти ремонтира мотора. Основната идея на тази добавка е да ти запази състоянието на мотора и да намали до минимум износването. Дали върши работа  - мисля ,че да. Ако си решил да вземаш драсни едно лично съобщение с телефон да се чуем. Виждам ,че си от Варна като мен и вероятно ще мога да помогна.

Мислех да се въздържа ама ще отоговоря и на още един участник в дискусията а именно на  ivchotr "И как е, върви ли бизнесът? Щото нещо в минало време се изказваш."
Колега , като имаш предвид , колко време ми трябваше за отговор може сам да си отговориш на въпроса дали ми върви бизнеса. А когато говоря за преди 25 години е повече от нормално да е в минало време!!!! Явно тези неща сте ги пропуснал в училище! Във форума рядко пиша , но чета почти всекидневно , не защото нямам мнение или не мога да помогна ,а точно заради такива като Вас. Четейки във форума съм забелязал ,че едва ли има тема , където Вие да не сте изразили "компетентното" си лаишкото мнение. Както се казва "на всяка манджа меродия". Да сте жив и здрав! Разбирам ,че като пенсионер ви е скучно имате достатъчно време да пълните форума с глупости!

ivchotr

Нещо завиждаш ли или какво? Да си жив и здрав и ти да можеш да си гледаш живота, без да ти се налага да бачкаш.

А пък за бизнеса питах, защото нямам впечатлението много хора да ползват добавки. Имам доста познати и приятели, които имат собствени автомобили. А и добавките не се ограничават само до последно обсъжданата марка. Аз например, като тръгна да си избирам кола, разпитвам познати и приятели със сервизи кой модел най-често им се налага да ремонтират, ровя по форумите да видя там кои модели се появяват най-често с проблеми и ги отписвам като обекти на огледи. Та и с добавките е така - най-често купуваната вероятно върши работа.

А когато станеш свидетел на някое мое лаишко мнение, включи се. Няма проблем да науча и нещо ново.

F Focus

Ади-по темата за добавките ти изпращам ЛС, за да не чета тук хептен некомпетентни и подигравателни постове! >:(

Водниядух1

А,някой слага ли в нафтата двутактово масло- аз примерно от време на време бутам двутактово масло-околи 200гр. на резервоар.

Alexi

според руснаците които са тествали и тази "добавка" двутактовото масло повишава цетановото число с 1-2 пункта ,други ползи от него няма ... но пък има много вреди особено за ЕГР и ДПФ .. 200 грама е много нещо ,слагат се 1-2 грама на литър

ivchotr

Ммммм, да. 200 гр. масло са около 230 мл такова. Това е все едно в цилиндъра да "тече" масло я от клапаните, я от сегментите.