Как да изключа халогенните светлини на МК3? - Проблема решен.

Започната от Georgi89, 10 Ноември 2014 09:44:59

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

Georgi89

Здравейте колеги.
Миналата седмица си играх с диагностиката, уж само разглеждах и се получи в последствие странен ефект след като си играх с нея.
Сега като дам на контакт и светват сами халогенните фарове за мъгла, при условие че от копчето са изключени. Някои ако се е сблъсквал с този ефект, може да сподели дали не е и някоя заводска екстра която съм активирал.

Поздрави!

Pyrhel

Не е от диагностиката това. На Мк3 халогените не минават през някакви модули, за да могат да се активират през софтуера.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Georgi89

Pyrhel

Гасят ли се като светнеш късите? Според мен нещо ключа се е предал.

Georgi89

Светят постоянно без значение дали съм на къси или дълги. Стига да съм на контакт си светват. Та както казваш може да се е предал ключа, вчера гледах схемата в аутодата и наистина няма модул за тях. Просто ме учуди че стана точно след като си играх с една диагностика.

Dmitarcho

Дай да сложим моя ключ ... да видим какво ще стане ;) Обади се да кажеш кога си свободен ;)
Ръца Пръца

доницети

Почти съм сигурен, че и реле има, та може да е залепнало- провери какво идва на контактите му и ще разбереш ключ ли е или релето.

Georgi89

Според схемата в аутодата, няма реле. Днес или утре ще се хвана да разглобя и да видя къде е проблема.

Dmitarcho

Проблема се оказа в самия ключ на фаровете. Сложиме моя ключ - не светват халогените. Следва дисекция на проблемния ключ ;)
Ръца Пръца

Georgi89

Успях да отворя моят, оказа се че пластинката за халогените е омекнала, понатиснах я оправи се. За всеки случай запоих една подложка към нея, за да отлепя по добре. Още не сам го сглобил но утре и това ще стане.

Dmitarcho

Направи някоя снимка, докато не си го сглобил ;) Да видим къде как се прави ;) Ако има други боледуващи, да са наясно как се прави ;)
Ръца Пръца

Georgi89

Утре ще направя снимки и ще го обясня подробно. Като цяло не е сложно разглобяването.

Georgi89

Здравейте, ето как се разглобява:
1. Оставяте ключа в позиция "0".

2.Откопчавате щипките отгоре и отдолу (на снимката са показани само горните щипки):

3.Изваждате задната част с леки завъртания около оста на ключа:

4.Откопчавате отново щипките отдолу и отгоре (на снимката са показани само горните щипки):

5.Изваждате целият пакет:

6.Ако искате можете да извадите и платката от контакторите:

7.Ако имате моят проблем, на снимката е показана запоената пластинка. Проблема се оправи и с леко натискане и почистване на пластинката, но аз лично предпочетох да запоя една подложка за да по сигурно отлепяне.

Успех!

ihovahi

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

според мен има реле .. ако няма е глупост 2та халогена са 10А ,това е много ток за тия пластинки ..

Pyrhel

Няма реле, през ключа е. Като си правих дневните трябваха яки релета, за да издържат товара от обикновени 2х 55w крушки преди да сложа диодните 2x 7.5w :)

Стилиян

Да се включа и аз... Имам същия проблем с халогените, които при подаване на контакт, светват за постоянно... Направих процедурата, която е описана по-горе, но нещо не се получава.... Реших да понатисна всяка една от пластинките и сега нищо не светва... Изгубиха се всичките светлини- габарити, къси, дълги и халогени.... Помагайте с решение, момци... :(

ivchotr

Mondeicho

Не е нормално нищо да не свети. Очевидно нещо генерално си развалил. Пробвай с друг ключ от колега ако имаш възможност за да разбереш дали е от него...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.