Скорпиона на Виктор

Започната от viksata, 17 Септември 2011 19:39:33

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

viksata

Привет,
реших да не пускам 2 отделни теми за колите  ;)

Накратко, това са колите ми с марка Форд, не са идеални та дори и малко злогледи но аз си ги харесвам :)

Първото е  с мотор 2.0 DOHC

А това е новото му сърце  ;D като му дойде времето.....

Другото е 2.9 V6...

Ето и една от по малите ми играчки  ;D

Надявам се да не съм ви отегчил  :P

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Bobi

Искам едно кръгче с 2.9 v6 :) . Много хубави коли, колега :)

Danchev

Diecast-а е супер, аз си търся от много време, ама това което търся вече не го правят и като се появи е на колекционерски цени :'(
How about a magic trick?

petermitkov

Поздравления колега - уникални са!!!

Личи си че влагаш много старание и любов към тях, но със Скорпио-то е така - влезнало ти е в кръвта - все пак това някога е било най-висок клас автомобил а и сега засрамва много нови коли.

бтв. кожените салони са страшно добре запазени.

Поздрави и безаварийни км.
sapienti sat

viksata

Благодаря колеги за хубавите думи, доста си ги пазя но все по малко време ми остава за тях :(

Днес докато бях на работа, смених термостата и радиаторчето на парното че зима идва.Миналата я измръзнах тази ще ми е на топличко  ;)

Много съм доволен от резултата  :D

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Pyrhel

Това е гледка - V6 и резервоар напраскан догоре :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

petermitkov

Тази с таблото  ми е до болка познато :) един ден заминава да стане така и после да го сглобиш ама си е краста и е голям кеф, поздравления колега  за ентусиазма.
sapienti sat

Alexi

120 са ти 2500 оборота ти си като дизел :)

viksata

За зимата малко се боря с ръждите  :-[

Колата преди да я взема от Васко я е карала една женица, доста е очукана ;)

Махнах антената която и без това не ми върши работа ...

Това са малки ръждички но след зимата може и да се правят прагове, та реших да ги по направя.Ако времето е с мен ще ги оправя и двата прага :)

Утре продължавам  (race)

Jumper

Мале какви са злобари! Кеф! За парното, човече не просто ще се родиш с това парно... за си в сауната! А между другото... ОЩЕ СНИМКИ! Страхотно ме кефят скорповете!

viksata

Прага вече е готов :)

Там където се повдига на крик беше страшно :-[

И вече готово  ;)

Веждата също е зле. Спестих някой лев като я направихот парчета ламарина. 40 кинта не ми се дават  ;D

Стана тъмно и направих малко снимки, но стана добре доволен съм  (thup)

Pyrhel

Супер ще станат :) После отдолу цялата ли ще е мажеш да я запечаташ?

viksata

Цитат на: Pyrhel в 02 Октомври 2011 21:39:55
Супер ще станат :) После отдолу цялата ли ще е мажеш да я запечаташ?

Ми не няма да я мажа тя си е здрава :)
има си оригинално шагре
от зад Васко я прави, сваля моста и т.н.

(thup)

Иван Вълков

Супер с Скорпиото. Следя темата ти с интерес  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexander

Много хубава темичка и много полезна за хората собствници на такъв автомобил! Породължавай в същия дух!  (thup)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

viksata

Опитвам се да прехвърлям по малко от инфото и снимките от други форуми.
Тази пролет (миналата) при смяната на зимните гуми с летни ,смених и дисковете и апаратите.
Те са от Мондео МК3 - 300 мм ^-^
За инфото и за намирането на дисковете и апаратите дължа огромни благодарности на колегата Олег. (fri)
Дори ми е взел и задни дискове с апарати пак от такова Мондео но все време не остава да отида да го видя :-X
Дадох да ми ги престържат на струг, аз ги разпробих на 5 х 112 и заспаха  8)

Вярно загубих датчиците за износени наклатки, но пък колата добре си спира:)
и изпълни джантата......по този повод се наложи да купя 4 метални джанти 16' от Мерцедес

трябват ми само 2 гуми 16-ки и съм готов за зимата  (race)

viksata

viksata

И другия праг е готов :)
и най накрая и първата вежда е готова за боя (happy)

А тук наварих пантата на вратата че беше провиснала :)
Сега е като на хладилник  (happy)

viksata

Днес свалих кожата на облегалката,че изглежа много зле :(

мислех че тези седалки нямат ломбална опора!
Оказа се че имат но не са като другия ми салон да го помпаш ръчно.
останах изумен...... ел.помпа която сама си надува възглавницата и я изпуска  :D:

ето и самата помпа както и къде се намира в облегалката...

Ето и едно клипче правено с телефона  :D:
Видео споделяне / VBOX7

Pyrhel

Иха, какви работи има Скорпьо. Ето истински автомобил, не като новите пластмасови консерви...

Alexi

малко офтопик но тия снимки ме накараха да се замисля за тенденциите в автомобилостроенето .. Скорпиото е висок клас машина все пак ,стараели се и си личи ,точно това старание някак си от модел на модел е все по слабо ,наблюдавам го и в мондео мк4 - икономиите постепенно вземат връх ... а ако някой ден разглобяваш старо БМВ от високия им клас 5-6 серия - просто е удоволствие да видиш как никъде от нищо не е пестено .. по новите вече и те не са така ..

viksata

След като смених дисковете от 260 мм на 300 мм вече немога да ползвам оригиналните му джанти 14 или 15 цола за зимата.
Намерих 16 цола от Мерцедес :) 5х112  ЕТ37  :) 
Изглеждаха зле и доста криви:

Почистени и третирани с преобразовател:

Пръснати с шприц:

И вече готови  :D:

Поздрави

Alexi

като нови са станали .. моите ги обзе ръждичка след 2 зими и ще ги чака нещо подобно ..

Bobi

Викторе, може ли да обясниш технологията по боядисването малко по-подробно ?Какви продукти и спрей използва?И самата процедура каква е ? Благодаря!

viksata

Аз ще кажа не е тайна  ;D
Малко по примитивно го правих аз ...
почистих ръждата до чист метал с помоща на набор телени четки, както на бормашина така и на флекс.
както и диск за флекс с шкурка
, и едра шрука 80....
но ако не ви се занимава просто ги закарайте на пясъкоструйка...което и горещо ви съветвам!!
последно когато ползвах такава беше по 30 кинта на кв. метър.

Вече като са почистени аз винаги мажа с преобразовател за ръжда, не от стъпия на Würth,а от по обикновен:
доволен съм от него...

Преди да се боядисва се почиства с парцал и АМВ или някакъв разредител...

Ако ви мързи да миете пистолета като мен  :D
или мажете с четка грунд... но по лесно е да се пръснат със спрей грунд или шприц.

и накрая с боя в моя случай черен лак .
Аз така направих и съм доволен  (happy)

Bobi

viksata

С новите зимни гуменетки (fe)

(thup)

Pyrhel

Много ми харесва как са се получили джантите! (thup)

Bobi

Да споделиш впечатления от Дейтънките.Гледам, че са евтини и доста народ ги купува..Бяха дъщерна фирма на един от големите производители, но не се сещам на кой.

viksata

на първи сняг ще кажа за гуменетките  (fri)