Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium - 100.000 KM тест за издръжливост

Започната от TourneoRS, 13 Декември 2015 18:48:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Tест за издръжливост на Ford Focus 1.0 EcoBoost Titanium - 100.000 KM

https://youtu.be/0dbeTaKpdLs

някой ако разбира немски, накратко да каже за какво става дума.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Иван Вълков

Аз рязбрах че е на второ място в класацията за надеждност на АутоБилд. Има само една наказателна точка но такани не рязбрах за какво е всъщност.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

теста го четох в аутобилд преди време .. като цяло го хвалят .. но тоя тест за мене е ала бала .. то реално няма автомобил ,който до 100к да даде някакъв сериозен проблем .. проблемите почват после

TourneoRS

То може и да има, но нали са гаранционни и подържани в Европейски сервизи... ако беше В БГ надали щяха да минат толкова тънко  :)) За Дачия става дума в клипа .

Брадва

На 25 000 км смяна на масло в скоростите заради лошо превключване на предавките тире 250 евракис /гаранционно/
На 33000км смяна на скорости тире 2725 евра./гаранционно/
На 33000км пак, предполагам е горивоподаваща помпа и  нещо което не успях да си преведа. 1159евро.
Нa 33000км, смяна на конструкцията на седалката , каквото и да означава това . Гаранционно за 419евро.
На 58000км сменена clutch slave cylinder /лагер помпа лие какво бали го/ 1125евро/гаранционно/.
Теглим чертата на 5678евро. С една дума сме си купили още една Дачия  :D .Представям си да се излъже някой и да си купи тази кола на 100 000 км и тези неща все още да не са сменени.

На 58000 спират да водят статистиката, защото сумата на ремонтите до 100 000км,надвишава две нови коли .  :D

pAbLo

Цитат на: Alexi в 13 Декември 2015 21:27:21
теста го четох в аутобилд преди време .. като цяло го хвалят .. но тоя тест за мене е ала бала .. то реално няма автомобил ,който до 100к да даде някакъв сериозен проблем .. проблемите почват после
Пак в АУТО БИЛД - кутия за оплаквания - 1.4ТФСИ ли квато шитня се води - 60000км и мотора тоталка.
Сменят го 1 път,на 120 000 пак тоталка - сметката е 5 и кусур хиляди евра.
Случая не бил единичен,но ВАГ отказват даплатят втория ремонт :'(
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

мда винаги има изключения .. и все пак 1.4 си им остана ключов двигател отстраниха му проблемите и си го продават и до сега .. също и кашкавалената кутия май я постегнаха  :D

vesso90

Карах такъв Фокусник със същия мотор 1.0 EcoBoost.Честно да си кажа,количката е много стегната и пъргава.Изключително ТИХ мотор,едва едва се долавя като работи.Супер стегната возия(като всяка нова кола).Във градски условия по борд компа правеше разход около 10-12,което е отвратително много за такъв мотор.Смъквали сме я и до 9-9.5,но трудно.Обаче идва тънкия момент,излезеш ли извън града на дълго,разхода става изключително добър-компа отчете 3,7 извънградско.Във градски условия ползвахме START-STOP системата да видим и при нея как ще е,но така и така си гореше това нещо в града.На борда гледахме компа кога да превключваме предавките за по-икономично горене.Като цяло е супер,обаче цената и според мен е завишена и това е лично мое мнение,с което не ангажирам никой.Честно казано,колата е по-скоро за градски пътища.Във дядо Мондю МК3 е 15 пъти по-удобно за дълъг път от Фокусничето,само дето няма толкова глезотини :).

savagebs

незнам но мисля че турбинирани миксери от форд ще си изкарат гаранция и ще са за скрап

masterOne

Здравейте!
От началото на годината карам Фокус 1.0 125кс Титаниум. Мога да кажа, че е изключително комфортен за пътуване. Много комфортни седалки с добри опори. Добе обезшумено е купето. Колкото и странно да звучи, този мотор е доста динамичен и по нищо не отстъпва на по-големите кубатури. Разхода гориво и обслужване, тотално обезсмислят дизеловите мотори, които са доста по-скъпи като първоначална цена, обсужване и евнтуалните бъдещи проблеми.
Ще се радвам, ако има колеги, които биха споделили опит с въпросната техника!

Поздрави

Pyrhel

Не се радвай, за евентуалните бъдещи проблеми, екобууст-а е турбо мотор с директно впръскване и има същите компоненти, които и дизела :D Разходът за жалост не е като за "сбогом дизел", ако го сравняваме с по-новия 1.6д (от годините на еко-то). Най-големият минус за мен е невъзможността за газова. Иначе наистина - приятно върви и е доста тих.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

абе с около 4000 лв е по евтин от еквивалентния дизел ,по спомен .. това зор се избива от разход

Pyrhel

При нов ако е такава разликата (не съм проверявал от доста време насам) е така, съгласен съм, а и не се мисли дали ще замръзне нафтата или колко бавно ще почне да духа топло зимата.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

masterOne

Аз така или иначе ще го върна след 5 години, а той има 5 години гаранция без ограничения в пробега, така че евентуалните бъдещи проблеми след това ще ги пропусна. Хубавото е че единствените разходи са обслужването на всеки 20к километра. Вече минах едно обслужване, разходите бяха 350 лева за масло, маслен филтър, въздушен филтър и филтър купе. Както знаете ангренаж не се подменя или поне аз няма да го подменям за този период, понеже е вътре в мотора, потопен в маслото. Бил много корав с кевларени нишки и т.н.
Така че за сега освен приятни емоции, друго не мога да споделя.
Колега Pyrhel, не си прав за разхода, пък газ е просто ненужно на такъв тип малолотражка! Тези дни имах нервите да направя замерване на разхода  до Пловдив и обратно със скорост 120км/ч на темпомат. Разхода е засечен само на магистралата. София-Пловдив 5.3л/100км, Пловдив-София 5.6л/100км Тоест средно 5,5/100
По принцип бях сигурен, че ще купя Октавия 3 комби, но след тест драйв се разочаровах малко. Доста шумове в купето има при скорости над 130км/ч, другото беше голямата разлика в цената спрямо Фокуса, към 7к лева. Имаше и доста технически разлики в полза на Фокуса, като независимото окачване на заден мост, за разлика от "винкела" при Октавия. Да не говорим, че и всички системи за безопастност са включени и в най-евтиния Фокус, двузоновият климатроник е стандарт и по едно време плюсовете станаха доста за Фокуса. Не казвам, че Октавия е лош автомобил, просто е ненужно скъп.

Dmitarcho

Я карай и със Фокуса със 130+ да видиш тогава какъв е разхода :) Важното е на теб да ти харесва автомобила....ние можем да го плюем до утре :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

masterOne

Ще има още замервания, мога да кажа със сигурност че със 180 на темпомат до Бургас за 2:20 мин. дава 9-10/100  :D

Alexi

абе разхода е горе долу като на мойта печка :)) а откога климатроника е стандарт ,като излезе модела базовия дори нямаше климатик ( може би единствения в класа си без такъв )

masterOne

Сега базата на Фокус - Тренд е с климатик, и нагоре са само с двузонов климатроник.

п.п.
Миналата седмица покарах тестовия RS, страшна машина е! След 150 км/ч не е много динамичен за конете си, но това е заради теглото.

Septerra

Alexi

според мен няма нищо изненадващо .. даже до 200к не очаквам проблеми ,след което до около 250к новия вече собственик да си я купи още веднъж с ремонти :) важи за всички по нови коли в тоя клас ..

TourneoRS

Трябва да издържи, ако му излезе лошо реноме - нЕма продажби. Мога да кажа за служебното добло, 120к.с. мултиджет, с 6 скорости ... Купено ново на 8 януари тази година в Германия. На 20 декември беше на 56000+ км без да е тропнало нищо.Смяна масла филтри /консумативи/на 30 000км. Колите се правят безпроблемни за 3-4 години или 150-160 000 км. След това на късмет , кое колкото изкара.. 

Ама ми се искаше един такъв тест да направят на кола карана по БГ пътищата....

hotblooded

Цитат на: TourneoRS в 23 Декември 2016 17:05:18
Трябва да издържи, ако му излезе лошо реноме - нЕма продажби. Мога да кажа за служебното добло, 120к.с. мултиджет, с 6 скорости ... Купено ново на 8 януари тази година в Германия. На 20 декември беше на 56000+ км без да е тропнало нищо.Смяна масла филтри /консумативи/на 30 000км. Колите се правят безпроблемни за 3-4 години или 150-160 000 км. След това на късмет , кое колкото изкара.. 

Ама ми се искаше един такъв тест да направят на кола карана по БГ пътищата....
Моята е на 160 к км,  от тях поне 130 к са в България...  Единствения проблем - на 90000 км даде фира EGR-a.   При това имам сериозни съмнения че въпреки кампанията да се сменя тоя тип клапан,  Мото Пфое където може сам се скатали...