Преправяне на управлението (контролера) за нов CD плеър

Започната от pifa89, 18 Март 2016 20:19:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pifa89

Четох много по въпроса. Няма да обяснявам много. Отварям темата за това как да си направите СД-то да се управлява от дистанционното (мулти функционален волан). Сваляте модула. Разглобявате и сменяте съпротивленията. Стигнал съм до някъде.  Ще кача снимки по-късно само да разбера как.


pifa89



pifa89

Това е вътре в контролера на форд фокус . подменяме тези малките съпротивления с нови отговарящи на функциите на СД-то ви. Разбира се ако вашето СД поддържа тази функция. Аз ще го правя на Пайнер (pioneer). Отзад има вход 3.5 мм. букса.







Dmitarcho

Мда .. аз навремето така си го бях направил на Фокуса да работи с едно Сони ;) Браво ;)
Ръца Пръца


martin1977

Взех същото CD, само че за Мондео МК2 с другото дистанционно. Нямаше оригинално дистанционно, отделно го взех с буксата и стърчащи 6 кабела от нея. Лаик съм и ще бъда благодарен ако ми обясните какво следва. За резисторите горе-долу ясно, ще отворя контролера и ще гледам, ще сменям. Но кабелите?


pifa89

Продалжавям тематя за мулти волна за управление на СД Пайнер. Стигнах до тук....
тук отгоре съм написал сегашните съпротивления. А кабелчето направо ще го пахна в оригиналната букса която е зад СД -то. Надявам се да съм бил полезен.






pifa89

Кабелите от контролера са два. Като свалиш контролера снимай


pifa89

Не ми се получи от първия път. Един приятел ми каза че може да имам заседнал бутон. Резултатът за сега е много странен ...... Само мога да го намалям когато сам на ЮСБ. А на радио - сменя  band(F1,F2,F3,WM) с бутоните за намаляне на звука  , което е странно.


pifa89

При теб е още по лесно щом имаш 6 кабела. Един  е общ на всеки ключ,а останалите са да другия край на ключетата. Щом са 6 кабела имаш 5 ключета. Трябва да намериш общия кой е и след това дирекно да го свържеш на жака 3,5 мм в долната част. А другите 5 да ги свържеш преди резисторите там където е прекъснато на схемата. След това другия край на резисторите ги свързваш на общ кабел и свързваш  към върха на жака 3.5мм



pifa89

В понеделник така ще пробвам . с тези съпротивления. Във Викиват струват по 1 стотинка броя. Правете си сметката колко е скъпо . е да отнема време ама. Мога да ги правя по поръчка вече.  Хахха 5 стотинки за материали. Е добре и един жак 3,5мм















pifa89



spaun

Малко помощ и от мен
преди много години ползвах тази схема

Но помисли да добавиш едно допълнително бутонче, та че да може да сменяш и папките или да прескачаш запаметените станции.


pifa89

при мен запаметените станции се сменят с seek +- от където сменям и песните. Днес го пробвах ама едното съпротивление беше Smd и го изгибих. Иначе работи с дледните параметри ........ Снимка


pifa89



pifa89

Да се похваля всичко стана . дори направих и на един приятел. Ако някой има въпроси да пише. Ще помагам. Ето снимки.   Само пак да отбележа отнася се за СД Пайнер (Pioneer).







pifa89

Така се прави управлението на Фокус МК1 . А  днес разработих и контролер на Мондео МК2 на един колега от форума. Стигнах до някъде защото го няма контролера при мен. Направил съм само платката .





Pyrhel

Цитат на: pifa89 в 23 Март 2016 00:14:07
Бизнес почвам да правя..... *изтрита част*
Разгледай правилата или ако проявяваш интерес да ти изпратя цените за реклама.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


pifa89



pifa89



petkomz

Браво за усърдието и обясненията! Само да попитам нямаше ли SMD резистори та използваш тези (става въпрос за запоените на платката на контролера директно) и няма ли проблем после със сглобяването?


pifa89

Друга е схемата с смд елементи. Защото са 6 а аз използвам 5 за 5 функции и схемата е друга. Иначе най малките резистори идеално се събират в джойстика. Направил съм над 5 вече. И по лесно се намират по магазините.


Didislav55

Днес смених съпротивленията на джойстика, но работи само копчето за намаляване на звука, а СД-то е Poiner.Вътре на платката има 7 резистора като смених само 5 от тях по схемата която сте дали. Другите две съпротивления не ги знам за какво са. Автомобила е Форд Фокус 2006 година.Моля дайте съвет!


pifa89

Снимай джойстика и платката. По нов модел е. Има 6  копчета . а фокус до 2003 са с 5 функции. По принцип махаш всички транзистори от платка за да работи. Ако ги оставиш променяш големината на омовете.


pifa89



Didislav55

Платката е различна от тази и всички копчета са от долната страна.Резисторите съм ги запоил на мястото на старите .Не съм ги съединявал .А функциите също са 5.


pifa89



Didislav55



pifa89

Много грешки си допуснал в запояването на съпротивленията. Ама така мн трудно мога да ти помогна. Освен да ти пратя платка със съпротивления и на всяко копче  да запоиш жичка от платката която ти пратя. Само трябва да прекъснеш всички пътеки преди това. Ти си го свързал в момента по другата схема. Така няма да тръгне


Didislav55

Всички съпротивления трябва да се свържат в общ край а отделно всяко на копчето за което отговарят разбрах си грешката . За капак ми изгоря поялника.


pifa89

Точно така. Всички заедно. Всяко съпротивление отговаря за отделна функция. Използвай само 5 съпротивления и на СД-то използвай само двата кабела а не 3-та. Няма значение кой кабел запояваш на аудио буксата.


Didislav55

Много благодаря!!! Направих го и сега всичко си работи супер голяма екстра си е управлението от волана ! (hrn) (hrn) (hrn)


pifa89



Didislav55

Весело посрещане на Великденските празници и всичко най хубаво желая на всички !!!


Techhouse95

Добра вечер!
Тъй като на скоро се сдобих с Форд Фокус от 98г. Който нямаше оригиналното радио и аз сложих модел на сони  (sony dsx-a200ui) което поддържа мулти волан през 3.5мм. жак.
Въпроса ми е къде може да намеря тези съпротивления за въпросният модел на сони или мога да използвам тези които са дадени за pioneer като използвам само тези за които имам фунция.
Благодаря предварително.
Лека вечер!


pifa89

Има схема за сони. Различна е от пайнер. Пиши и ще го оправим.


Techhouse95

Цитат на: pifa89 в 14 Март 2017 00:44:05
Има схема за сони. Различна е от пайнер. Пиши и ще го оправим.
Мерси за отговора, аз намерих схемата случайно от друга тема във форума, и с малко поражения по пластмасите на бутоните стана криво-ляво  :)) :))


Nasko90

Здравейте , наскоро си закупих CD - Pioneer mvh-180ub има си W / R
сега смятам да преправя джойстика да работи с него , попаднах във форума и виждам че има как :)
но стигнах до кривата круша  :)) :)) :))
имам 5 кабела към джойстика от които два са в еднакъв цвят - помогнете ако обичате

Ford Focus 1.8 TDDi - 1999 - отлична кола  8) 8) 8)


Tsvetan123

Привет, има ли как това цялото удоволствие да бъде заменено с някакъв преходник?


pifa89

Вече има колеги на които го направих. Само пиши на лично


pifa89

А на Наско90 ще каща че  извода на джойстика е кафевия и белия кабел. Един до друг на буксата


bearsm

здравейте колеги, днес и аз си направих модификация на управлението. Работи точно както пише на схемите (което всъщност не исках  (rofl)) за жалост не мога да го накарам да сменя запаметените станции и да сменя папките. Явно без да добавя копче или да се лиша от копчето за смяна на източника няма как да стане. Също така ще се наложи да прекарвам още един кабел тъй като до контролера стигат само два.

Ако някои е успял да постигне желания от мен резултат ....................  (notworthy)

Поздрави


Nicko97

Здравейте,знам че темата не е активна от супер много време но възможно ли е да се качат снимки за да се види точно какви резистори, къде  и по кой начин се слагат?