Дневни светлини при Фокус

Започната от road runner, 07 Октомври 2011 15:12:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

road runner

Колеги четох в clubford форума за оригинални дневни светлини срещани във фокус1 можеби и 2 генерация . Гадното е ,че не мога да го открия . Може някой от вас да го е пуснал незнам . Става въпрос че оригинално има опция .....само че се слага допълнително реле + бушони . Дано някой се е сблъсквал със подобно нещо и сподели .... мисля че ще е полезно ;)

Alexi

всъщност става само при Фокус 2 и С-Макс ,и то над определено ниво на оборудване инак липсва окабеляването

Alexander

Дам и аз имам същата информация като Alexi! Инче ще се разровя и ще намеря кое реле и бушон са!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Alexander

След малко четене установих че и МК1 може да има дневни светлини!
Отваряме кутията на бушоните и релетата при двигателя!

Проверете дали има ток на контактите 1 и 2 на реле №12

Ако има ток ~12V при подаден контакт, значи можете да ъпгрейдвате.

2. Необходими части

За автомобили с нормални фарове:
1 х реле с ФОРД номер 03 523 252
1 х бушон 10А червен
1 х бушон 15А син

За автомобили с ксенонови фарове:
1 х реле с ФОРД номер 03 523 252
1 х бушон 10А червен
1 х бушон 20А жълт

Как се монтира:
За автомобили с нормални фарове:
бушон 10А се слага на №14
бушон 15А се слага на №25
реле се слага на № R12

За автомобили с ксенонови фарове:
бушон 10А се слага на №14
бушон 20А се слага на №22
реле се слага на № R12

Крайният ефект трябва да е:
При подаване на контакт светват само предните фарове, без габарити и осветяване на таблото и номерата.
При включване на габарити изгасват ДС и светва таблото, предни и задни габарити и осветяване на таблото.
При включени фарове - всичко свети както нормално.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

PcMan

Златен си, Alexander!  (fri) В неделя ще видя дали има ток по инструкцията ти, след това остава сдобиване с реле 03 523 252. Най-големия фен съм на идеята за дневни светлини, само знаейки, че си с такива ще е супер гот. Следва  (stir) и почерпка (така и не идвам по тази София за по-дълго от ден, набелязани са разни готини хора) (happy)

Vas

Ехеееее  (thup) (thup) Супер темичка, особено след 1 ноември  ;D

road runner

при мене се оказа че немам  :-[

Bobi

Яяяя, каква тема си имаме тук  (thup). Я споделете при Фокус 2 къде трябва да гледам за бушоните?Същите ли са ?

Alexander

Понеже нямах време да погледна на мойта кола как е работата, не съм проверил дали и на МК2 е така, но виж ти можеш да я свършиш тази работа!  ;D

by hotblooded

Bobi

Добре, кажи какво трябва да погледна
даже мога да снимам бушоните сега

Alexander

Еми отваряш капака, и намираш бушоните които са най-вдясно махаш капака и гледаш дали схемата е същата и има ли реле 12 няма ли и ако СЛУЧАЙНО имаш мултицед можеш да премериш дали има напрежение  (thup)

by hotblooded

Bobi

Сега погледнах.Схемата няма нищо общо с тази на Фокус 1  :-[

Alexander

Така, малко спамвам така като пиша едно след друго ама чак сега видях какво е положението при Фокус 2! Там се тръсят малко по-различни работи!
Търси се:
Реле номер 15 - 1425751(номер на часта в Moto Pfohe)
Бушон номер 113 - 10A
Бушон номер 135 - 20A

И МНОГО ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПОТЪРСКИ ДАЛИ ИМА 1 КАБЕЛ! Гледа се в зеления сноп от кабели(поне на картинката е зелен) дали в най-долния ляв ъгъл на буксата търсим зелен кабел с червена линия! Ако го има този кабел, значи можем да действаме, ако ли не няма да стане!

Тази цялата работа я гледаме на питата която е под жабката(или поне аз така разбрах от прочетеното)

И важно при по-старите Фокуси(пак МК2,но от първите години) съответстват номер както следва:
Реле 15 - Реле 5
Бушон 113 - Бушон 45
Бушон 135 - Бушон 48

За съжаление сега не е пред мен колата и няма как да снимам и проверя! Но Боби сега може да слезе да види  :D

by hotblooded

Bobi

Я дай линк къде четеш, че нищо не разбрах - къде са тези кабели, как изглежда самата схема?

G_o_c_e_v

Като погледнах, моето табло изглежда супер посно.

Тук са големи изображения....
http://media.snimka.bg/9500/025255955-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9500/025255956-big.jpg?r=0
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexander

Bobi,говорим за питата с бушоните ПОД ЖАБКАТА(в купето)! Прилагам снимка и пак обяснявам! В червено е оградено мястото където трябва да стига един сноп кабели със ЗЕЛЕНА букса! А в зелено е оградено мястото на релето! При различните двигатели варира видът на питата може да е различен, НО важното е да търсим зеления сноп кабели и в него да търсим кабела с червена нишка които е най-долу в ляво(ако го има)!

G_o_c_e_v при теб важи най-горе описаната схема!

by hotblooded

Bobi

Това вече е друга бира, Сашо! А аз гледам под капака  (omg)

(bow) (bow)

sparky

при моя мк1 няма метални крачета за предпазителите и релето явно зависи от изпълнението. Може би на чия да ги има и да може да се направи функцията

whaaazp

Здравейте,
Някой намерил ли е въпросното реле при MK1?  ::)

PcMan

Моята гледка е като при g_о_c_e_v т.е. по-различно от 1-та снимка. Няма никакъв ток където сте написали, че трябва да има. Мерихме с адския уред и няма грешка, ток няма при контакт, без контакт, с фарове, габарити, с нищо няма ток там. Няма да е тази зима DLR :( Има доп.модули, но искат към 60лв, което си е доста.
Май е само за ghia, или само за ghia след фейслифта, нещо такова.  :-[

Иван Вълков

Тука в Димитровград имаме един маркет цък има интересни предложения макар и китайски

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

whaaazp

Аз ги имам всичките изводи, макар и на единия извод волтметъра да отчита съвсем малко (2V), но не мога да намеря въпросното реле. Със този номер не ми излиза нищо, а в момента не мога да подкарам най-новата версия на Microcat...  ::) (beer)

Vas

Ксенона аз си го слагах. Трябва ли да слагам бушони - 10А червен и бушон 20А жълт

whaaazp

Не мисля, че от голямо значение колко ампера са бушоните, най-много да изгори някой.
ps: и аз съм със ксенон.

Backstage

Колеги за мондео мк2 ghia някой пробвал ли е нещо подобно...В смисъл там дали може да се подкара такава система по този начин
или тц!?

Alexander

Аз се оказа че имам този кабел но ШИБАНОТО реле в любимите Мото-Пфое струва 59 ЛЕВА!!!!!  (hammer) (hammer) (hammer)

EDIT: И естествено е открито в eBay за 4 паунда!

by hotblooded

G_o_c_e_v

Цитат на: G_o_c_e_v в 07 Август 2012 15:38:16
Ето с какво се сдобих... естествено без кабелите, които стърчат от него...

ето и схемата от която нищо не разбирам...

и малко запояване преди ключа за фаровете...

Нищо не се реже или преправя, само добавяме това реле за време, което ни устройва (от 1 сек. до 5 мин) и при запалване на двигателя, фаровете се пускат без габаритните светлини на колата, обаче съм поставил и ключе, с което мога да изключа тази добавка, а ако решим да си пуснем фаровете по нормалния начин просто си ги пускаме без да се конфронтира с тази добавка.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

mrmef

Благодарение на колегата от другия форум Synthez 3D имаме доста инфо за Фокус 2, а именно може да се пробва с релето от клаксона и 2та бушона дали работи.

Направо слизам да ръчкам след малко  (stir)

Реле многофункционално Finis 1425751
Предпазител 10А червен Finis 4381711
Предпазител 20А жълт Finis 4381717

Чебурашка

Цитат на: mrmef в 10 Август 2012 15:02:42
Реле многофункционално Finis 1425751
Tова трябва алтернативен вариант или от ибей защото в мп струва 63.89 лв,2009та е било 9 лв  (nut)

mrmef

Цитат на: Чебурашка в 10 Август 2012 16:37:24
Tова трябва алтернативен вариант или от ибей защото в мп струва 63.89 лв,2009та е било 9 лв  (nut)
Ще се обадя на една морга да видя, щом релето за клаксона е същото трябва да има налични...