Проблем с оборотите Ford Ka

Започната от stefutska, 23 Януари 2012 21:39:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stefutska

Здравейте, имам проблем с моето Фордче - Форд Ка - 99-та 1.3 бензин
и незнаем от къде точно може да е проблема. Надявам се вие да можете да помогнете.
Волана вибрира, покачват се и се свалят оборотите постоянно. Дори се е случвало, при ниски обороти колата да си огасне след като съм я запалила.
От какво може да е проблема? Възможно ли е да е проблем с маркучите, които отиват към капачката за маслото? (където има тройник или четворник) Единия маркуч е леко смазан.
Скоро сменях Бубинаа. Моля помогнете

Pyrhel

Най-напред - добре дошла!

Нестабилните обороти на празен ход в почти всички случаи се дължат на зацапан или повреден клапан за празен ход (на английски е idle control valve). Ей-сега ще пусна една тема как се почиства такъв клапан и ще сложа линк тук.

Маркучите, за които говориш (ако правилно съм разбрал) са за картерните газове. Омасляват се обикновено ако има запушване или са напукани, или скобите им са хлабави.

Едит: темата за почистване на IAC клапана.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

stefutska

Цитат на: Pyrhel в 23 Януари 2012 22:18:17
Най-напред - добре дошла!

Нестабилните обороти на празен ход в почти всички случаи се дължат на зацапан или повреден клапан за празен ход (на английски е idle control valve). Ей-сега ще пусна една тема как се почиства такъв клапан и ще сложа линк тук.

Маркучите, за които говориш (ако правилно съм разбрал) са за картерните газове. Омасляват се обикновено ако има запушване или са напукани, или скобите им са хлабави.

Едит: темата за почистване на IAC клапана.

Много благодаря, много ми помогнахте :) Проблема вече е разрешен. Почистено е всичко и вече е ОК. :) Работи нормално :)