Китайци показаха конкурент на Ford Focus

Започната от ForeverFord, 19 Януари 2012 16:33:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ForeverFord

MG5 ще се продава и в Европа, но от 2013 година

Китайската корпорация SAIC, която от 2008 г. е собственик на английската марка MG, публикува на своя официален сайт снимки на нов хечбек. На него азиатците възлагат надежди да успее да се пребори с Ford Focus на вътрешния пазар. Официалната премиера на автомобила, който носи емблемата на MG ще се състои на изложението в Шанхай през април, след което той ще бъде пуснат на вътрешния пазар. В Европа колата ще се появи едва през 2013 г.

Дизайнът на компактния хечбек е разработен в дизайнерското студио на MG във Великобритания. Машината обаче е на платформата на китайския Roewe 350, който е с предно независимо окачване и тросионна греда отзад. Очакванията са колата да бъде оборудвана с 1.5-литров атмосферен двигател, способен да работи както с 5-степенна механична, така и с 4-степенна автоматична скоростна кутия.

На по-късен етап MG5 ще получи и двигател с турбо със същия обем, както и трансмисия с два съединителя, която е разработена съвместно от китайците и General Motors. Тази скоростна кутия вече са слага на седана Roewe 550, който е ,,близнак" на MG6. Тези автомобили вече се произвеждат в завода на компанията в Бирмингам.

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Чебурашка

Хахаха конкурент  (omg) С 14 цолови гуми,1.5 атмосферк,4 степенен автоматик  (nut)

escobar

Прилича ми повече на Субаруто Импреза Хечбек, ама това не е най-големия му недостатък. Бедна китайска изработка на английски цени - не благодаря.

amplified

VW отпред, Subaru отзад, мотор от миксер под капака, абе... китайска му работа  :-X

Alexi

смехотворен е .. подобие на Субару Импреза да

tropper

На 3-та снимка - интериора - това до ръчната дали не е голяма ролка тиксо, с която да залепяш разпадащите се пластмаси? Сигурно ти я дават бонус с колата?  ;D (jgrn)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ForeverFord

Цитат на: tropper в 24 Януари 2012 14:34:25
На 3-та снимка - интериора - това до ръчната дали не е голяма ролка тиксо, с която да залепяш разпадащите се пластмаси? Сигурно ти я дават бонус с колата?  ;D (jgrn)
(wdo) (wdo) (wdo) (wdo) :D
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

escobar

Може би залагат на английския шовинизъм.
Аз съм страшно недоволен от Ровър - няма италиански, няма френски, няма корейски коли, това се чупеше повече от всичко, а и плащаш като поп, щото цените са в паундове.
За Ровър и MG не искам да чувам! А като тръгнеш да продаваш, осъзнаваш, че въпреки супернадценката първоначално, цената в последствие буквално се срива.

supertorr

Цитат на: escobar в 24 Януари 2012 15:14:53

Аз съм страшно недоволен от Ровър
За Ровър и MG не искам да чувам!

Какво точно си карал?

escobar

214SLi, 1.4, 103 коня. Ужасна кола, само като чуя Ровър и притръпвам. Въпреки че Evoque изглежда страхотно.