Смяна задни накладки на фиеста

Започната от Solidi, 19 Август 2017 19:58:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Solidi

Как да сменя накладките,фиестата е 94г.

TourneoRS

Ако махнеш черната тапа между шпилките, някаква гайка няма ли да излезе?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Гайката, а и вероятно има и ръб и челюстите (накладките) го държат... Почукай го отпред и отстрани първо да отлепи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Solidi

Не съм гледал под капачката,би трябвало там да е гайката за лагера.Имам и лада нива при нея не се отвива гайката на лагера,и си викам и при фиестата сигурно е така.

G_o_c_e_v

Ако си натягал жилата за ръчната, може да ги отпуснеш и барабана ще излезе след като му развиеш централната гайка.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Solidi

Прочетох че могло да стане по лесно като се развият четири болта,оградил съм един болт,има още три болта.За тях ли тава въпрос

G_o_c_e_v

Категорично няма да е по лесно. Развиеш ли тези 4 болта сваляш главината с огледалната плоча заедно и пак няма да имаш достъп до накладките, а и не на последно място ще трябва да развиеш тръбичката за спирачната течност при което може да се получи заобляне или скъсване на гайката от тръбичката. Ще се чудиш как да запушиш тръбичката, докато правиш смяната и след това ще трябва да обезвъздушаваш системата, за което ще ти трябва поне още един човек, който ще иска биричка с мезе  :D
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Solidi

Цитат на: G_o_c_e_v в 21 Август 2017 22:50:16
Категорично няма да е по лесно. Развиеш ли тези 4 болта сваляш главината с огледалната плоча заедно и пак няма да имаш достъп до накладките, а и не на последно място ще трябва да развиеш тръбичката за спирачната течност при което може да се получи заобляне или скъсване на гайката от тръбичката. Ще се чудиш как да запушиш тръбичката, докато правиш смяната и след това ще трябва да обезвъздушаваш системата, за което ще ти трябва поне още един човек, който ще иска биричка с мезе  :D
Ясно благодаря на всички включили се във темата