MK4 Мондео предна лява седалка (моята седалка) - ремонт или "нова"?

Започната от forgo7en, 03 Август 2017 17:03:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

forgo7en

Добър ден,

Моя милост от вече година и 6 месеца е собственик на Мондео МК4 1.8 ТДЦИ. За мое съжаление купих колата от МП със ... как да го кажа, че да ме разберете ... "охлузена" облегалка на шофьорското място. "Охлузването" се изразява в показването на едни пружини от задната страна на седалката (едната е пробила тапицерията даже) и когато се облягам - все едно потъвам в дупка, което го няма на съседната пасажерска седалка. Това прави престоя ми в колата не толкова удобен, колкото ми се иска да бъде той визирайки факта, че съм голям българин 140кг  (tts)

Та въпроса ми е следния - това има ли оправяне или направо съм си за "нова" от някое вече издъхнало Мондео.

Държа да кажа, че съм от Плевен за желаещите да предложат място за отремонтиране или място за "намиране на новата" нека споделят та било то и на лично.

Предварително благодаря на всички включили се.

П.С. - Снимки на "охлузването" ще кача утре (04.08.2017), но за съжаление ще са само от вън.

Mondeicho

По изгодният вариант ще бъде да я тапицираш, защото трудно ще намериш само една седалка с твоя цвят тапицерия.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Septerra

Пусни снимка да видим коя е тапицерията и кажи колко пари ти се дават - за не много повече от ремонта на твоята можеш да намериш някой приличен цял салон, защо не и кожен.

vvas

Septerra

160 лв. на Мото Пфое за тая пластмаса, ако ще да съм на електрически стол, няма да им дам. Ето ти междинен вариант - 45 паунда, безплатна доставка до склада на Габко в UK, а те ще ти вземат около 40 кинта до България. Разглобяваш, сменяш и си ти, че и резервни части ще ти останат.

Бас държа, че по моргите у нас ще намериш някой да го отървеш от обикновена седалка - и без това, ако не е кожа, не се продават. За едни 70-80 лв. мисля, че ще ти даде шофьорска...

http://www.ebay.co.uk/itm/2010-FORD-MONDEO-MK4-1-8-TDCI-SEAT-FRONT-PASSENGER-SIDE-/132266564189?hash=item1ecbb39a5d:g:bbAAAOSw4YdY0PzM

forgo7en

Цитат на: Septerra в 03 Август 2017 21:59:08
160 лв. на Мото Пфое за тая пластмаса, ако ще да съм на електрически стол, няма да им дам. Ето ти междинен вариант - 45 паунда, безплатна доставка до склада на Габко в UK, а те ще ти вземат около 40 кинта до България. Разглобяваш, сменяш и си ти, че и резервни части ще ти останат.

Бас държа, че по моргите у нас ще намериш някой да го отървеш от обикновена седалка - и без това, ако не е кожа, не се продават. За едни 70-80 лв. мисля, че ще ти даде шофьорска...

http://www.ebay.co.uk/itm/2010-FORD-MONDEO-MK4-1-8-TDCI-SEAT-FRONT-PASSENGER-SIDE-/132266564189?hash=item1ecbb39a5d:g:bbAAAOSw4YdY0PzM

Точно това е моя цвят седалка. Що се отнася до пари - искам да я направя читаво. Седалката е отваряна от предишния собственик - много си личат кривите лицеви шевове по ръба на седалката. Що се отнася до снимки - вижте приложените.

Парите - да кажем че не са толкова голям проблем - а щом знаем какво точно е счупено - не е ли по-добре да го вземем ново оригинално и да ми го смени човек който ще може да ми сложи после добре тапицерията, а не аз да си оставям ръцете и да ми вади очите всеки път когато си отварям врата ????? :))

forgo7en

Цитат на: Septerra в 03 Август 2017 20:20:39
Пусни снимка да видим коя е тапицерията и кажи колко пари ти се дават - за не много повече от ремонта на твоята можеш да намериш някой приличен цял салон, защо не и кожен.

Не виждам смисъл да поръчвам цял салон при положение че нямам никакви забележки по останалата част от салона - единствено "моята" седалка има забележки.

Лошото е че не намирам морги които да имат такова мондео чукнато, тотализирано или каквото и да било със подобен сезон. И на мен ми мина идеята да си купя най-евтината седалка на пазара, да й взема всичките карантийки и да ми я претапицират само облегалката някъде след като сменят всичките карантий по нея. Тогава мисля ще ми излезе не повече от 150 лева с труда и всичко, но въпроса е колко време ще трае точно тази част която при мен беше счупена при закупуването? Ще си заслужава ли цялата гимнастика за нещо което може би ще ме кара от няколко месеца до момента, в който не премина на МК5?

Septerra

Процедурата по свалянето на тапицерията на седалката не е много трудна - вадиш седалката, има едни щифтове, разкачаш и я "събличаш". После по обратния ред сглобяваш и връщаш на място. Аз лично бих взел каквато и да е седалката да направя от двете една добра.

V.Buzev

Мини през тапицера, който е на улицата на училище Васил Левски тази стръмната павираната. Добър е и ще ти даде съвет какво може да се направи. Малко е скъпчия ама работи добре и чевръсто.