Mondeo mk3 Tddi не пали след локва

Започната от Cvetoslav90, 05 Май 2017 18:24:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Cvetoslav90

Здравейте! Случи се нещо неприятно ! Валя голям дъжд и минах през едно наводнение и колата. Угасна на  10метра от края му. В момента не пали даже не върти и със друг акумулатор. Само цъка! Въпроса ми е какъв може да. Е проблема да знам за какво мога да се подготвям или какво да правя за да установя проблема?

hotblooded

Акумулатора колко волта държи?   Предполагам се е намокрил алтернатора и е укъсил...

Cvetoslav90

ами на 4,5 и сега се зарежда ама пробвах и с друг макар че е по малък и нз на колко волта беше

ivchotr

Алтернаторът би трябвало да издържа на мокрене. Да не е глътнала вода ::)

Cvetoslav90

това ме притеснява ама нали трябва през въздушния филтър а той е високо горе и е затворен?

Mondeicho

Той е високо, но тръбата за въздуха е отпред. Провери ли дали е намокрен? В колко дълбока локва или вода навлезе/премина?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Cvetoslav90

Къде точно е тази тръба и за нея някой ми каза ама не знам коя е точно и от нея влиза към двигателя ли ? И ако е така как мога да разбера че е от нея?

jasen77

Даже и да е имало воден удар(влязла вода в цилиндрите),би трябвало да завърта.А тръбата за въздуха,излиза до левия фар.Когато махнеш решетката се вижда.

Mondeicho

В случая не ри трябва да гледаш въздуховодната тръба, отвори филтърната кутия ако не си и виж вътре какво е положението, има ли вода, въздушния филтър сух ли е?

Cvetoslav90

Cvetoslav90

само се чудя дали да пробвам да завъртя?

Cvetoslav90

ако е засмукала вода как може да се изчисти ?

Cvetoslav90

Филтъра е подгизнал махнах го само нз дали да пробваме след подсушаване на тръбата да завъртя?

Alexi

да не та плаша ама си го удавил ..

Cvetoslav90

и аз така си мисля !Казаха ми да пробвам първо да го раздвижа на дърпане на 4 скорост без да е на контакт и след това да пробвам да завъртя ако не запали да пробвам пак на 4-та ,3-та 2-ра да запаля?

ivchotr

Като го дърпаш на скорост без да е на контакт, би трябвало да издуха водата от цилиндрите. После палИ. То ще си покаже.

Cvetoslav90

друг човек ми каза че не е желателно да паля на дърпане за да не заминат биелите а да развия дюзите и да въртя на стартер да изкара водата ако не стане значи са заминали биелите! Не знам какво да правя

ivchotr

Аз имах предвид да палиш на стартер след като си го подърпал малко с изключен контакт. Дали ще го дърпаш или ще въртиш на стартер с извадени дюзи е едно и също, само дето дърпането е по-голяма разправия - трябва да търсиш някой с друга кола. Ако са заминали биелите, няма какво да губиш така или иначе при пробата.

Cvetoslav90

ясно значи съвета ти е да я дърпам първо на без контакт 100метра някъде и после да пробвам на стартер да запаля ли? И накоя скорост да ме дърпат?

ivchotr

На директна предавка ще се дърпа най-лесно. Ако двигателят е блокирал, ще влачи гумите.

Cvetoslav90

ok мерси за съветите ще решавам какво да правя

ivchotr

Пиши после решил ли си проблема..

Cvetoslav90

Cvetoslav90

Здравейте! Някой може ли да ми каже с какъв ключ мога да развия дюзите на автомобила си,ежентуално цена за него ?

Cvetoslav90

Дюзите са махнати и колата я раздвижихме с бутане на 5-та напред-назад! Изхвърли вода доста и на няколко пъти чрез  едно цъкване вече дава звук че пробва да пали и 2 пъти хвърля по малко вода от цилиндрите! Оставена е така да може да стои отворена през нощта и утре пак ще я разкарваме с бутане че изглежда не е изхвърлила цялата вода от единия цилиндър понякога забива нос с бутане напред ! Това е за сега! В началото почти не можеше да се бута сега е пораздвижена дано утре запали!

Mondeicho

Според мен след като се чудиш с какъв ключ да развиеш, по-добре остави на някой който разбира. Има случаи да позапече мястото и т.н и да не си вкараш автогол...

Alexi

ще запали ,то и с криви биели пали мотора даже върви с години :)

Cvetoslav90

развити са и са свалени и изкарахме доста вода с бутане на 5 напред назад сега е оставена да поизветрее през нощта и утре пак така и с леко въртене на стратер и ще видим дано стане работата
'

Cvetoslav90

утре ще си покаже ама дали да ги сменям ако запали кво да правя?

chokolino771

Аз бях с 4 криви биели и палеше и вървеше като луда ,само на студено пушеше бяло (нафта ) и като загрее се оправяше.Тресенето обаче си остана и докато намерят какво и беше стана цял филм.Не ми бяха казали че е пълнен с вода.Та ако вземе да пуши бяло и да тресе ще трябва смяна , дано минеш метър.