Още един не-форд, Тойота Приус

Започната от Pyrhel, 06 Април 2017 23:58:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Затова взех сивата, беше с 1.40лв по-евтина от черната :D
И това е съвсем сериозно!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Е, не това е по-грозно и от картона пред радиатора от едно време (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

Тя и колата не е еталон за дизайн. Нали му върши работа, к'во му пука.

Pyrhel

Ако трябва да съм честен, като си я гледам ми харесва. За разлика от Приус 2, например :D

Щастлив съм, че най-после си намерих ароматизатор, който да не ми се пречка и да се пълни/сменя без да ходя до магазина - вътре има фитил като на маркер, който се напоява или сменя.

Днес купих масло и маслен за 43 лв. - отново Петронас, но този път 0w-40 (въпреки, че обикновено се кара с 0w-20), силно изненадан съм от лаб. анализ на масло за 7 лв./л.
Имаше промоция на ф-ра за купето: 8 лв. за активен въглен + полифенол! И преди съм писал, че въздушния почти не се цапа - вероятно заради ниските обороти и че "киха" наобратно заради Аткинстън цикъла, ама - хайде, да са си комплект - инвестирах още 4 лв. :))

И пълно обслужване със суперско масло: 55 лв. 8)

Pyrhel

Малка разходка до Ниш и вечеря в Пирот през Калотина - 400км с 4.1/100 по борд и 4.15/100 по колонка 8)
Закачам и снимка на въздушния филтър след 20тина хил км. На предишните така изглеждаше след по-малко от 5к км.
И последна снимка пред нацистки концлагер в Ниш, малко иронична - в момента там е циганската махала.

exclusiveremix

Разхода ти е повече от перфектен.С тази средна скорост аз ще направя среден разход между 4.8 до 5.3  .Хибрида си е хибрид ;)
А доколкото за филтъра - толкова мръсен филтър не съм виждал на наши автомобили.Да,на кочини внесени отвън и необслужвани и не знам си какво още,съм виждал и по-трагични случай.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Pyrhel

Можеш да се радваш, че не живееш в мръсен град :) Горе затова писах, че такива ставаха за под 5к км на дизелите, които съм карал.

Pyrhel

Дойде време за първи ремонт на Приуса, значи дойде време да се оглеждам за друга (puke)
Видях, че кондензаторът на климатика е леко омаслен от едната страна - оказа се О-пръстенът на тръбата към него. Смяна и дозареждане - 130 лв. Т.е. ~2 месеца гориво...

Хвърлил съм око на 1.5 дизела във Фокус ::)

Ilian Petrov

Ти да видиш... мислех, че дизела вече си го зачеркнал :)

Pyrhel

Ооо, не. От по-новите предпочитам дизел пред бензин с директно впръскване - не обичам котура да ми бърка в джоба, а ремонтите/консумативите са 1:1.
Реално ми е все тая дали ще карам Дачия, Форд, БМВ или нещо друго. Интересуват ме няколко елементарни неща:
1. Да ми е евтино на годишна база
2. Заниманието ми да се свежда до гориво и смяна на масла
3. Да не мисля дали тръгвам на 50 или 5000 км - "качвам се и карам"

ivchotr

Аз в този форум съм чел предимно за проблеми с всякакви дизелови двигатели и съответно съм търсил помощ за такъв. Имам достатъчно опит и с проблемни дизелови двигатели на други марки, де. Определено друг дизел няма да си взема никога.

Alexi

дизелите са абсолютно безпроблемни машинки стига да не са Форд преди 2008/или на 400-500к км .. я виж колко проблеми с дизела има при по новите модели на Форд ? 1.5 дизелче е добър избор ,и на Рено не е лош

hotblooded

Нека правим разлика между дизел, и издухан дизелов курник "нов внос"...

vova

И азе съм харесал фокус 2015-та дизел.Ама мисля да изчакам още 2 годинки да паднат още и моята да се поразтрака.Един въпрос-климатроника им има ли дисплей за нагласяне на температурата,или са с врътки?Мн се изнежихме с тия благинки... (tooth)

Pyrhel

Зависи от оборудването. Климатроникът е с дисплей, климатикът - а ла Раховец.

vova

Благодаря.
Убавки са! 8)
Понеже гледам почти изцяло комбита,а в тая категория форда сякаш най ми допада.Аз отдавна не гледам марка-и аз гледам да е тънкооо.Само едно-две неща ме притесняват-193 съм висок и отзаде не оставя място,и второ светлия просвет не е мн голям! А това си е предпоставка все да закачам кората от долу...
От студентските години съм намразил малките коли-деу тико с багаж 5 калпака и малки автобусчета да търся люка та там да си сложа главата че по-високо.

Petar 1966

Цитат на: vova в 16 Август 2019 11:18:36
Благодаря.
Убавки са! 8)
Понеже гледам почти изцяло комбита,а в тая категория форда сякаш най ми допада.Аз отдавна не гледам марка-и аз гледам да е тънкооо.Само едно-две неща ме притесняват-193 съм висок и отзаде не оставя място,и второ светлия просвет не е мн голям! А това си е предпоставка все да закачам кората от долу...
От студентските години съм намразил малките коли-деу тико с багаж 5 калпака и малки автобусчета да търся люка та там да си сложа главата че по-високо.
Значи Мондео :)).Аз съм 190 и зад мен има доста място.
А най-много място отзад имат едни чешки автомобили (флагмана на марката) ама няма стотинки за тях. :'(
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Pyrhel

Алекси гледам е писал за мивка на неФорда, да не остана по-назад с моята черупка... :D

Ozzie

Изолациите на решетките кога ще ги слагаш?  :P
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Или със зимните гуми, или като стане около 0* (tooth)

Alexi

е ти и зимни гуми ли слагаш .. аз тая зима се каня да пропусна вече едно че не карам особено а и сняг не вали то целия ноември откара 25° ...

ivchotr

То ти стига да ти се наложи да ползваш колата и баш тогава да е хванал половин метър сняг. Или пък да не е валяло, ама да те барнат с летните гуми органите на реда.

Alexi

с летните гуми не могат да ме барнат че грайфера им е над 4мм :) отделно има още 2 коли в семейството ,като едната е служебна и винаги обута за път

Pyrhel

Слагам, слагам - веднъж ми се е случвало да не съм ги сменил и падна сняг - едвам се прибрах от 5 км до нас по съвсем леко нагорнище... На джанти са ми били винаги и чакам да захладнее или ако има прогноза за сняг. При сегашните температури ще изчакам още.

Pyrhel

Вчера върнах летните гуми и смених маслото. Последните 2 или 3 смени бяха с Петронас - 0w-20 и 0w-40. Последното определено не ми хареса и го смених на 8к км. Реших за лятото да сложа 5w-30 Total Ineo ECS, което е с хубава спецификация (PSA B71 2290) и отговаря на Тойотовата, но греда - едната партида съм почти сигурен, че бяха ментета, а оригиналните - от 2017г. След малко пазарлъци взех прясна оригинална (уж, всички белези отговарят). Както и Мотул - трудни марки, заради многото ментета.

Предполагам, че до зимата ще съм минал 10к км и мисля да сменя с по-новата спецификация на PSA - B71 2312 (0w-30), която също урежда и Тойотите. Ама ще видим с тия затворени граници...

Pyrhel

Както бях писал в друга тема, може би с първото почистване на волана го оговних яко - започна да се бели от жегата, горе, където го пече слънцето се напука, стана отврат. На всичкото отгоре, започна да пуска ЗЕЛЕНА боя като са ми мокри ръцете - като е валяло дъжд, например. Вероятно нискокачествена обработка, не знам... Първите 2 снимки показват последното му състояние.

И нали е еко/ико кола, реших да не инвестирам повече от 20-30 лева в претапицирането му и седнах да го правя сам (tooth) Имайки предвид, че шивашките ми умения стигат дотолкова, че да не си извадя някое око, резултатът за мен е силно задоволителен. Не че няма какво още да се желае, но се изпъна и шевът е като хората.

Мишо

Според мен, си го направил на професионално ниво човече. Моите шивашки умения също граничат с кръглата нула, но мисля че е станало перфектно.

5ko

Я да изтупам праха от тази интересна тема.
И тупането ще е само и единствено да попитам многоуважаемия и автор още ли кара Приуса и дали го продава. Може и на лични.

Поздрави :)

Pyrhel

Здравей, все още сме заедно. От началото на годината дебна за следващата кола, но все още не мога да си харесам нищо и затова не съм я пуснал. За мен доста изненадващо се оказа, че след като свикнах с Приус и нулевата му поддръжка със смешен разход, смяната е изключително трудна.
Форумът не позволява ЛС за нови потребители, ако искаш може да драснеш съобщение или да се чуем ако скоро ми дойде момента за раздялата - О8седем-седем О5 осем-пет осем-пет.

5ko

Здравей, явно като нов потребител не мога да пращам лични и затова ще пиша тук.
Звънях ти вчера но явно не уцелих момента. И понеже не обичам да досаждам, кажи ми моля те кога е удобно да се чуем.

Поздрави