Focus MK II проблеми

Започната от sky, 12 Януари 2012 02:19:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sky

Здравейте,

Домъкнах се от другия форум, където никой нищо не пише. Дано тук имам повече късмет. Форда като цяло съм го писал бегал, но пък знае ли човек. Проблема ми е следния. Колата като ускорява и пада рязко температурата или поне това се вижда на датчика на таблото. 2 пъти ходи в МП и становищото беше - ново табло - 1200 лв - честито. Проблема го прави и на място като се форсира до 4000 оборота. Стрелката на темп пада примерно от 90 до предната чертичка, 70-75 градуса. Като отпусна газта и темп се връща пак на 90. Адски ме дразни тоя тъпия форд. Бахти боклука дет взех. Иначе върви да му се невиди и не се чупи.

Смених термостат. Не се оправи. В МП гледаха темп датчик и казаха, че е наред. Аз лично му вадих таблото да му гледам номера - завършва на GP. Ако някой има идея, дали с флашване на таблото или нещо друго да казва, че сигурно ще го метна накрая. Най-мразя нещо по таблото да не ми работи.

Форда е 1.8 ТДЦИ

Pyrhel

Добре дошъл!

Беше ли при колта когато я диагностицираха? Мисълта ми е видяха ли сензора за температурата какво показва когато е на 4000 оборота или са го гледали докато работи на празен ход? Това можеш да го провериш и сам, в една тема писахме как се влиза в режим на диагностика през "сервизното" меню.

Друго, което можеш да провериш е какво е напрежението на клемите на акумулатора при празен ход и 4000 оборота.

МП не ъпдейтнаха ли софтуерите?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sky

Бях там първия път. Те се видяха в чудо. За първи път виждат такъв проблем. Първия път проверяваха кабели ала бала. Показаха ми някаква храфика за темп сензор - бил само 1. Ходиха и караха колата цял следобед и нищо. Оставиха ми поръчката отворена. След 2 седмици ми се обадиха да заповядам пак. Ходили до софия на обучение някакво и обсъждали моя проблем. Та втория път им я оставих направо. Стоя 2 дена при тях и резултата беше ново табло. Аз табло ще намеря втора ръка, ама ако не е от него?

Ето линк за какво иде реч - http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=59922

Колата сега като е студено много труно мърда темп на таблото. Трябва да я карам 30 мин докато помръдено леко, а парното без климатика почва да духа топло след 10 мин.

Pyrhel

Да, това съм го чел преди време :) Някой ден като я покараш - пробвай го това със скритото меню - да видиш температурата през него. Не разбрах дали все пак са ъпдейтнали софтуерите? По мои наблюдения през около 5-6 месеца излиза нова версия. Погледни и напрежението, както ти написах по-горе. Предполагам, че ще е ок, но трябва да изключим всички други варианти.

Bobi

Здравей и добре дошъл!

Не се отчайвай толкова бързо.Докато търсех теми за форума, може да се каже, че прерових цялото интернет пространство и доста често попадах на същия проблем, касаещ 1.8 TDCi като цяло, и в частност теб.Та, в общи линии помня, че първоизточниците на проблема са два - софтуерът на колата и самото табло.В линкът, който си дал имаше мнение, че проблемът се е оправил със смяна на таблото с ново, а другаде помня, че софтуерен ъпдейт също решава проблема.

В никакъв случай не се мятай на ново табло - 1200 лв  ???. В ибей с достатъчно късмет може да намериш такъв за около 100-200 лв.Аз на твое място, на първи ред, както е споменал и Анатолий, бих започнал с по-евтиният вариант, а именно - ъпдейт на софтуера.Мисля, че струваше около 40-тина лв в МП.

Ако не се оправи с това, после ще го мислим.Успех!

sky

За това табло няма по-нова версия. Това било с последната версия. За темп през сервизното меню ще погледна. Напрежението пак ли през менюто? Аз не вярвам в МП да не са го погледнали това.

Някой може ли да ми каже кои табла са съвместими. Мойто е 4M5T10849GP. От МП ми казаха, че следващото е 4M5T10849GS. Не ми се вярва само едно да мога да сложа.

Pyrhel

Напрежението - с волтметър и на клемите на акумулатора. Според мен всеки клъстер от дизел ще стане при теб, не знам по какво няма да са съвместими. До колкото виждам твоето е с малкия дисплей, предполагам, че само с това ще трябва да се съобразиш.

Bobi

Те на дизелите не са ли едни и същи? Аз съм с 1.6 tdci и километражът ми е до 240, въпреки че максималната скорост на колата е 180 км/ч :)
Таблото ми е с малкият дисплей, който е на два реда.

sky

Абе казаха ми че имало разлики. Мойта е Ghia и имало сигнализация за халогените както и за темпомата. Гледам едни буквички и се чудя, кое да взема.

Из софия някоя морга няма ли там да проверя?

sky

Цитат на: Bobi в 12 Януари 2012 03:29:46
Те на дизелите не са ли едни и същи? Аз съм с 1.6 tdci и километражът ми е до 240, въпреки че максималната скорост на колата е 180 км/ч :)
Таблото ми е с малкият дисплей, който е на два реда.

Напрежението го мериха в МП пред мен докато форсирваха. Абе в чудо се видяха пичовете.

Поне ми казаха, че може с мое табло да ми го сменят.

Bobi

Влез в mobile.bg, задай търсене за Фокус след 2005 на части и ще ти излезнат всички обяви :)

sky

Намерих друго табло. Искат ми 400 лв. Нормална ли е цената?

Vas

Като сравняваме това в Мото Пфое срещу скромните 1200лв. си е направо перфектно.
Но недей да взимаш първото табло което намериш, мисля си че може да се намери и малко по евтино

sky

Нямам много избор от към табла. Мойто е със зелена подсветка и има 3 режима на управление. Нещо май за рейката - комфорт/спорт/стандарт.

Alexi

ами пробвай го таблото и ако пак прави така значи не е от него ... инак 1.8 бавно си загрява щото е бая кила чугунен туч от 80те мотора ,но пък е държелив ..

Чебурашка

Цитат на: Vas в 12 Януари 2012 13:50:24
Като сравняваме това в Мото Пфое срещу скромните 1200лв. си е направо перфектно.
Но недей да взимаш първото табло което намериш, мисля си че може да се намери и малко по евтино
Много малко фокуси  2005 - 2008  на части има (http://www.car24.bg - тук според мен са повече от мобилето,излизат ми доста по критерии след 2005 до 2000лв)и затова  цената ми изглежда нормална  ::)

amplified

Много пари ти искат за таблото според мен.
150-250 лева е по-реална цена.

Bobi

И на мен ми се струват много...Ако не ти вади очите, карай си така и дебни в ибей. От време на време изпадат доста добри оферти.Ако все пак ще го взимап, гледай да направиш някакъв анекс към фактурата, с който да го върнеш в рамките на 24 часа, ако проблемът не се окаже от таблото. 400 лв са си 400 лв

Pyrhel

sky

Форда сигурно ще се продава скоро. Ако някой търси дизелак 1.8 да казва.

Bobi

Какво стана? Смени таблото и не се оправи или просто така реши ?

sky

Не, таблото не съм го сменял. Просто не ми се дават 1200 лв за ново, а старо трудно се намира и не се знае дали ще се оправи със старо. Реално таблото си показва температурата, просто като се ускорява колата стрелката пада. И то това е в началото докато не е загряла хубаво. На дълъг път не го прави на напълно загрята кола. А продажбата не е свързана с таблото. Просто рядко се кара колата, защото ни е втора в семейството. Реално жената трябва да я кара, но сме с 3 деца и е малко кът с времето. Затова и не бързам с продажбата. Колата може да се вземе на лизинг към Мото Пфое. Купувана е нова от тук, а аз съм и втори собственик.

bobitbg

Катастрофирали фокуси има колкото искаш, не си търсил достатъчно.
Със сигурност ще намериш за около 250 лв.
Проблема според мене ти е в програмирането на таблото след това.

Alexi

таблото ще е около 50 паунда в ибей

sky

Значи форда беше 2 дена в МП и от там ми казаха, че само едно табло има заместител на мойто. Мойто е със зеледна подсветка, а не червена като на някой други. Има и още други екстри, които другите табла ги нямат и затова не всяко става. Иначе ми казаха, че ако си намеря втора ръка мога при тях да го сменя без проблем и няма да струва много.

hotblooded

Защо да не можеш да сложиш от друг Фокус Мк2? Във e-bay има едно от ST за 60 паунда в момента :)

sky

От UK не става, защото са в мили. Запознайте се малко и тогава се изказвайте. За кой по ред път трябва да ви повтарям, че не всяко табло става. Ако всяко ставаше, то щеше да има само един вид, а не 5 вида.

hotblooded

Цитат на: sky в 11 Февруари 2012 16:09:48
От UK не става, защото са в мили.
На RS e в мили и километри. Е пробега ще ти го отчита в мили :)

Alexander

Първо да започнем с това че СТ и РС са бензинови коли, а на колегата колата е ДИЗЕЛ! Няма как да има съвместимост!  (thup)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

hotblooded

Моя грешка... извинявам се!