Подгряващи свещи

Започната от Vesel, 04 Януари 2017 16:21:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vesel

Ако може някой да ме светне има ли индикатор МК4 за изгоряла подгряваща свещ и ако няма само с развиване ли се проверява?
По моя логика би трябвало да има, щом има за изгоряла крушка или течност за чистачки, но логиката на форд не е неоспорима  ^-^

Alexi

няма на тоя мотор ,поне на кънектите ни няма той е същия мотор

Mondeicho

Най-сигурно е да се свали и тогава да се провери. Дано тук са ги направили да не се пускат над 5 градуса, както е при Мк3.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

При мк3 се пускат винаги в продължение на 30 сек след подаване на контакт, пробвах го с ламБа. Тестът не беше топло, но е било над 5 градуса със сигурност.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ddobrev

Аз съм със същият двигатаел и нямам индикация за изгоряла свещ.
Разбрах, че са си заминали миналата зима, когато паднаха температурите под -5  ;D

Vesel

Абе и аз имам някакви подозрения, че е заминала някоя друга свещ щото при - 6 ми запали от третия път, а досега не съм имал проблем. Другите варианти са акумулатор или гориво, но по-вероятно да е свещи и ще трябва да ходя да ги проверявам. Чудя се дали при подгряване може да се разбере с пипане коя загрява, коя не.

Mondeicho

Не, те подгряват в долната част откъм двигателя, най-сигурно е сваляне и пробване на акумулатор да се види дали подгрява. При мен отначало ги мерихме с мултицет, но поради съмнения за неточни показания ги свалихме и замерихме директно. От 4 само една грееше леко, но си палеше на -8. ::)

Hemaka

И аз имам съмнения в свещите вчера запалих едва от петия път ,добре че съм с нов акумулатор.Някой има ли идея каква е цената на една подгряваша свещ?

Mondeicho

Беру от БГ около 25 лв./бр., от ибей около 13 лв./бр. (rofl)

tihomir8611

Цитат на: Hemaka в 09 Януари 2017 09:20:52
И аз имам съмнения в свещите вчера запалих едва от петия път ,добре че съм с нов акумулатор.Някой има ли идея каква е цената на една подгряваша свещ?
SuperDiesel 12 лева.
superdiesel сайт
(wtf)

Hemaka

burzohoda

Как се свалят подгревните свещи

Dmitarcho

Кофти :) Сваля се колектора
Ръца Пръца

burzohoda

Колектора е най малкия проблем. Освен него има нещо точно над свещите което пречи, вътрешните с 300/зора ги смених но до крайните нямам никакъв достъп.

Vesel

Отидох да ми проверят свещите и се оказа, че 2 са заминали. Провериха ги по първобитния начин с кабел (преди това махнаха захранването де) след това за всеки случай с мултицет, който само потвърди първоначалните данни. Така че, поне за моя мотор няма проблем да се проверят без да се свалят. Смених ги и двете, като като развъртането мина безпроблемно, но в сервиза се бяха стегнали първоначално, че може да има проблем.
Олекна ми , че това е бил проблема , защото се попритесних като запали от 3-тия  път и после около половин минута работи неравномерно докато разбие маслото. Сега съм спокоен за кучите студове идните дни   ;D