Компресорче за гуми на 12V

Започната от hotblooded, 11 Декември 2016 12:36:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Колеги, в дилема съм какво компресорче да си купя. Евтиняците от 20-30 лв (имал съм такива) - са ташунко сапа за гуми от типа на 225/55/17,  имаше едни компресорчета на Мишлен - бяха по 70лева в Метро - някой ползвал ли е такова?  Другата ми алтернатива е употребявано компресорче от Мерцедес (или друга кола висок клас) вървят по 70-80 лв в преебалника....  Третата е компресорче за Оф-роуд гуми - там работата е от 100 кинта нагоре (даже това дето ми хареса като техника е 165)....
Вашето мнение...

nixel

Проверявал съм за моя форд. Оригиналния комплект е номер 1836884.
В мотопфое е 101 лева с номер 1944413 - http://fakturi.motopfohe.bg/chasti/ReportPage.jsp

Та ако ще даваш 70-80 лева и нагоре, по добре вземи оригиналното. Съмнява ме да имат разновидности за различните коли. То си е компресор за гуми все пак.

hotblooded

Всъщност търся за Инсигнията,  във форда имам една евтина китайска пръчка,  дето ако намеря гумата мекица я помпи половин час и то колкото да стигна бензиностанция или гумаджия

Pyrhel

Според мен основното нещо е да НЕ се включват в запалката, по-мощните са с щипки за акумулатора. Аз имам един, който на външен вид е като евтиняците, но по-голям размер. До 2.5 бара помпи бързо, после почва да загрява и над 3 бара трябва да се почака. Взех го преди 7-8 години за 70 лв. Спечелих от ибей преди няколко години някакво от рипеър китовете, уж оригинално (не помня за каква кола беше), хич не ми хареса как помпи - много бавно, бръмчи, подскача и го продадох. Тия правоъгълните не съм ги отварял и не им знам принципа на работа, но за варианта с електромотор и бутало - по-големичките вършат по-добра работа - повече дебит имат.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

nixel

А каква е целта на занятието?
Да се разкара резервната гума ли?
На мен ми е голям проблем резервната гума, понеже постоянно се лашка из багажника. Така и не намерих разумно решение. Тези китове така и не ми вдъхват доверие.

Dmitarcho

Е ти като имаш дупка на гумата - компресора какво ще помогне ? Да си напомпиш ако е спаднала гумата - докато идеш до гумаджията ;)
Ръца Пръца

К.Методиев

В олх има оригинални комплекти за vag на по 60лв аз съм с такъв има си компресор, течност и чантичка, компресора съм го тествал работи добре.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Mondeicho

Аз бях взимал един от Лидл, но е слабичък. Първото нещо, което направих е да сложа щипки и разкарах куплунга за запалката. Общо взето вземи нещо до 50-60 лв. да не е най-евтиното, но ако няма да го ползваш за друго(дюшеци, надуваеми нещица) няма смисъл да се изхвърляш. В крайна сметка ще го ползваш няколко пъти в годината (евентуално).
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

shoremk4

nixel

Цитат на: Dmitarcho в 11 Декември 2016 20:06:41
Е ти като имаш дупка на гумата - компресора какво ще помогне ? Да си напомпиш ако е спаднала гумата - докато идеш до гумаджията ;)
https://www.youtube.com/watch?v=xVzfgCcHKPk
Това си замества резервната гума, но аз така и му нямам доверие.

Dmitarcho

Мда...знам ги тези "джаджи". И аз не бих се доверил на това ако спукам гума. Аз говоря само за компресор :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

hotblooded

Резервната гума не смятам да я махам. Но понеже нямам място за нормална,  се надявам да ползвам патерицата само в краен случай... 
Предлагат ми някакви оригинални от Мерцедес - имало два вида с и без вентилатор - някой да знае кой сайта предпочитане?

nixel

Ти пак си добре че имаш място за патерица. Аз и толкоз нямам.

Mondeicho

Предполагам този с вентиларора заради по-доброто охлаждане, ако още не си решил...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.