Съвети за покупка на МК3

Започната от Snak3, 05 Декември 2016 23:38:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Snak3

Здравейте! Искам да си купя Мондео МК3 2тдци.
Та искам някой друго мнение, за цени и как стоят нещата с поддръжката(на колко кл. долу горе се сменя съединител, как стои въпроса с дизеловите дюзи, окачване и т.н.)
На пример за колко може да се намери читаво мондео, ако е фейслифта(май е по-добре).

hotblooded

Поддръжката - смяна на масло и филтри - около 200 лева
Съединител с маховик - 700-1000 лв специално на 2.0 TDCi може и 100 000 км да не изкара, зависи как се кара колата. 
Ремъци и ролки - 500 изкарват около 150-160 000км
Конкретно на кола от автокочина (автокъща) е добре да смениш и агренажна верига и обтегачи - още 500
Читав екземпляр, след фейслифта - от 6000лв... 
Търси 2.2 TDCi - цените са 1:1, но съединителя е доста по здрав,  разхода на гориво - също,  само данъка е 20-30лв отгоре

Alexi

много бедно оборудван екземпляр ,освен кожен салон няма нито една друга екстра ( на "мултиволан" дори се засмях )

Mondeicho

Да и аз се зачудих кое му в мултиволан(сигурно управлението на Сонито). Конкретно за автомобила от обявата изглежда запазен, но няма много екстри.Последния фейс е с хром елементите, но няма автопилот, няма подгрев (и охлаждане) на кожения салон, което за мен го обезмисля-лятото напечен, зимата ти е много студено... Не видях и автоматични фарове, чистачки, без ксенон, не виждам от снимките и борд компютър дали има... Като цена мисля, че е приемливо ако наистина е технически и визуално изправен. Повечето екстри могат да се добавят ако имаш желание и нужда. Поне са изчистени повечето бъгове по состемата и ако не е на много повече км от написаното според мен си заслужава...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

hotblooded

Ама вЕрно ли смятате че е на тези километри  (rofl)

didon80

Моя съвет също е да се насочиш към 2.2 дизел ще останеш доволен. Колкото до пробега по 16000 км на година е малко за такъв автомобил. Моето беше на 247к реални,  но е взето от швейцарец с пълна сервизна история. Такива находки обаче са по скоро изключение.

Mondeicho

Никой не е казал, че е на толкова, но ако и на живо е запазена защо да не я вземе? В крайна сметка всеки си преценява...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

тя изглежда запазена и е последния фейс но може да се потърси нещо с екстри

hotblooded

Цитат на: Mondeicho в 06 Декември 2016 21:06:27
Никой не е казал, че е на толкова, но ако и на живо е запазена защо да не я вземе? В крайна сметка всеки си преценява...
Аз бях тръгнал да вземам една такава "кукла",  супер цена,  екстри - само навигация и задно радио нямаше....  На 110 000 км,  6 годишна.....  Имаше едни лепенки на задните странични стъкла (беше комби)....  Гледах я,  покарах я,  но нещо ме ядеше от вътре....  Отказах се....  и след няколко месеца тая кола се появи по обявите за части. Познах я по лепенките...

Snak3

Ами честно казано бюджета ми е ограничен до 5000.
Ясно ми е, че след това трябва да дам едно 2000 отгоре. А иначе не държа на фул екстри, но да има кожен салон с подгрев и съответно да не изглежда, като изтърбушена кошница вътре. За километрите ми е ясно, че кола на 10-12години няма как да е на под 180000.
  А другия ми въпрос е ако не мога да си намеря читаво мондео за до 5к, как стои въпроса с Фокусите?
Благодаря за отговорите.

hotblooded

Луканка от 5лв, която да е от чисто месо - няма.  За 5000 лв, но да има кожен салон с подгрев - на път си да купиш абсолютен курник, и после да разпрвяш че Форд "това - онова".  В интерес на истината - кожата на фордовите не е кой знае колко качествена и рядко изкарва 10+ години без специални грижи, но обгрижвана кола за 5000 лв с фул-екстри - няма кой да ти даде.  Отделно че подгряващи подложки за седалки има за по 10 лв.  Ама за 20 лв няма да си намериш нито дюзи, нито помпа, нито маховик.  Търси преди всичко здрава кола  - ако седи в бокса - екстрите не те греят.  Фокус с подобни екстри е много рядка находка и пак е на цената на Мондео

V.Buzev

Хм - "Търсената от Вас обява е изтрита или не е активна"

Snak3

Да видях, махнах линка.
Значи, като цяло искам да знам до 5к мога ли да намеря мк3 фейслифт читав, или да се ориентирам към нещо друго?

Alexi

за последния фейс ( 2006 ) ако питаш зор работа според мен да е читав до 5к ..

hotblooded

Цитат на: Snak3 в 08 Декември 2016 10:41:55
Да видях, махнах линка.
Значи, като цяло искам да знам до 5к мога ли да намеря мк3 фейслифт читав, или да се ориентирам към нещо друго?
Ако държиш на екстрите - и нечитав няма да намериш за толкова

V.Buzev

To зависи и какво търси човека, защото ако иска хечбек няма голям избор. Комби и седани са доста повече!

Snak3

Цитат на: Alexi в 08 Декември 2016 11:52:08
за последния фейс ( 2006 ) ако питаш зор работа според мен да е читав до 5к ..
Ами по принцип бих искал да е фейслифта, защото четох една твоя публикация, че при фейса доста работи са поуправени. Но започвам да се замислям дали да си вземам мондео, при моя бюджет.

didon80

Аз като гледам обявите средната цена на десет годишно мондео е около 4500 лв така че не виждам защо да не си вземеш. Естествено че ще има и допълнителни разходи, но така е с всеки автомобил.

G_o_c_e_v

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

а ,това не е ли на Илиян колата :) аз мислех че я е продал ...

G_o_c_e_v

Дам на Илиян е. Колата е истинска. Заслужава поне да се звънне да се пита за нея.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

Определено си заслужава колата ,не е написал най важното - че дюзите са ремонтирани качествено в реномирания сервиз в Ясенково и новия собственик няма да ги мисли .

G_o_c_e_v

Аз до колкото разбрах и КМ са реални, защото те са си я докарали от Германия преди години, но това той ще го каже.

Snak3

А как стои въпроса с прослувутите дюзи? Как мога да разбера добре ли са или са тръгнали да заминават?
И колко долу горе струва ремонта?

Dmitarcho

Трудно се разбират дали са тръгнали. Можеш да ги разбереш дали са умрели вече ;) Или с живи данни ... или с по-продължителен тестдрайв - извъградско. Ремонта ... в сервиз между 300-400 на дюза.
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Snak3 в 04 Януари 2017 21:32:26
А как стои въпроса с прослувутите дюзи? Как мога да разбера добре ли са или са тръгнали да заминават?
И колко долу горе струва ремонта?
Има два начина,  единия с измерване на обратната нафта,  другия е закачане на компютър в специализиран сервиз и там се гледат времената на корекциите...   
Ремонта - зависи от сервиза и частите - от 200 до 400 лв на дюза.