Фокус 1.8 TDDi не пали

Започната от Erdem123, 18 Август 2016 21:55:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Erdem123

Имам форд фокус 1.8 тдди комби. Миналата седмица ми свърши акумулатора и взех от едно приятелче 62 ампера акумулатора и после му трябваше и пак си сложих моя . И палеше само на боксир и като си сложих моя акумулатор 1 2 3 пути запалих на боксир после като я изгасих не запали пробвах да дам ток от друг акумулатор сложих друг акумулатор дърпакме пробвах на боксир пак не запали . Вкарах я на компюрът казаха ми че е от помпара заведох на майстор каза че не е от помпата и може да е от инсталацията но все още не можахме да намерим проблема някой може ли да ми каже от какво може да е

Mondeicho

Аз от цялата история не разбрах ти сложи ли нов акумулатор? Ако се опитвате да я дърпате и си със стария който явно е тотално заминал нищо няма да стане... Първо хубав акумулатор, който да върти стабилно и после провери си бушоните да няма някой изгорял.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

От това дърпане, ако е прескочил някой зъб, няма да запали.

petkomz

Какви грешки даде при диагностиката? Мирише ми на изгорял транзистор в помпата!  :-[

ivchotr

Сега като се замислих  ::) Това явно не е Фокус. Фокусите, както е известно, палят дори зимъска. Затова са Фокуси  (rofl) (rofl) (rofl)

PcMan

За да не създавам нова тема имам бърз въпрос.
При смяна на цялото ГНП на фокус 1.8 тдди (бош завършва на 006) трябва ли синхронизация на валовете, или се подменя с новото директно. Знам, че новото трябва да се настрои и синхронизира новата електроника с на колата. Говоря за механичната връзка ГНП към валовете към ангренажа, при монтажа и демонтажа на същата. Нужна ли е специална центровка и т.н. ?
Опитахме да поправим само електронния блок - неуспешно. Клапана чука при подаване на 12в, не е той. Куплунга който захранва цялото ГНП подава плюс на номер 7 изход - и това е окей по схемата от ауто дата.
Остана централния компютър на електроникат, т.е. да не е във вид за поправяне, а изхвърляне и цяло ГНП с всичко + синхронизация след монтажа. Монтажа ме притеснява с и дали трябва синхорнизация и нагаждане при механичната връзка. Или е direct fit ?  :roll: (ново ГНП намерихме, 300лв, внос от германия, дават и гаранция, ако не стане - сменят го с ново (т.е. следващата бройка същият модел бош 006)
БЛАГОДАРЯ!! :)
Колата е на 250к км, почти всичко й е сменено през последните 2 години близо 4 хил. лв в консумативи и подменени неща (без ремонти за 1-ви път има голям проблем). От нафтата е, защото това с ГНП стана след сипана нафта от Лукойл посока София на АМ Хемус, преди 2-рия тунел. Прибрахме се в Ловеч, и на другата сутрин - няма никой. 2-ра седмица се борим с ГНП, включително с майстори и хора с лаптопи и диагностики. Имаме 3 коли в семейството повече на лукойл ако заредя... един от майсторите каза, че това е 3-тия фокус тдди за 1 месец със скапала се гнп след нафта от точно този лукойл. Слагали фалшиви добавки, които правят налепи и клапана залепвал. Нашият клапан щрака, но това не е гаранция че функционира 100%. За това и намерихме цяла нова гнп с гаранция, въпроса е дали сами ще можем да демонтирам и монтираме механичната й връзка към ангренажа ?