mоndeo не пали

Започната от Cybercop, 05 Юли 2016 11:35:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Cybercop

Здравейте колеги!
Имам mondeo mk3 tddi 115 k. 2001г. което ми прави следния проблем:
Правихме ремонт на генератора сглобихме го и от този момент колата се прецака  >:( и започна да ми прави следните номерца
Когато не е загряла на 90градуса  пали от раз , но след това нещо се случва и като завуртя ключа или пали и цялата кола се тресе все едно работи на 3 цилиндъра или пали и веднага гасне вече 2 месеца я карам така около 3500 км и останових как се оправя. След като я запаля и направи проблема връщам контакта и пали от раз , или като я усетя че ще угасне задържам стартера малко по дулго и пак пали.
И така си карам , по вр. На движение всичко е О.К. има мощност не прекъсва върви си гладко.
Ако някой има идея нека сподели , че нестава така да се кара а по сервизите вдигат рамине.
Благодаря предварително! !!

infomar

Ако можеш от някъде да вземеш и да смениш генератора с друг, за една седмица. Гледаш дали има разлика и си правиш изводи.

Cybercop

Тои е същия просто го ремонтирахме.
По скоро си мисля да не сме разбутали нещо докато сме се ровилш нз и аз

Mondeicho

Колегата това има предвид, ако е от самия генератор. В случай, че с новия е същото започваш да търсиш проблема. Вижте да не сте пропуснали някое кабелче или някоя маркуче да се е извадило покрай алтернатора.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

Датчик на коляновия вал.....не прави ли така - топла не иска да пали

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

infomar

Цитат на: Dmitarcho в 05 Юли 2016 14:49:45
Датчик на коляновия вал.....не прави ли така - топла не иска да пали

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Това имах в предвид, предположих, че и сам ще се сети.... затова и не до-обясних. ::)

Cybercop

Държа да отбележя ,че нищо не разбирам от коли  ;D
Затова не се сърдете
просто искам да събера мнения и да ги покажа на мои приятел които е  по на ти с колите ,защото ми омръзна от маистори който ми казва нз или ще прочета и ще видим или още по-гадното   "оооо Ford  не не търси някои друг"
Ще има ли смисъл според вас да отида за диагностика в bosh?

maxtop

Здравейте . И моето Мондео 2.0 tddi правеше същия номер- студено пали перфектно , на 90 градуса пали от раз но държи 600 оборота и тресе за около 10 сек. И свети лампата за зареждането след което или гасне или заработва перфектно . Аз също карах 3500 километра и след това почна ходене по мъките . Един ден отказа да запали и самота подгряването. След 3 дни запали перфектно и заработи но аз реших да сменя датчика на коляновия вал и маховика . Няколко дни след ремонта карах и почнаха пак проблеми . Палиш караш и по някое време гасне и мига подгряването след известно време пали пак. Някой път върви по 40км , а друг 4 метра или не пали. Моля за помощ.

chokolino771

Според мен имаш два проблема , единият е с генератора , от него идват тези 600 оборота в началото , а гасненето и мигането на лампата е от датчика на разпределителния вал.Можеш от морга да го вземеш за 10-15 лева за датчика става въпрос , но с генератора е малко по-сложно.Не взимай нов реле регулатор за генератора , по-скоро търси от морга , защото аз купих от магазина ново регулаторче и имах точно тези проблеми.Това е според мен и е мое мнение , нека и колегите кажат какво мислят.