Присветва ми оранжев удивителен на таблото...

Започната от NNikolov, 11 Юни 2016 13:46:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

NNikolov

Здравейте колеги, от седмица започна да ми светва лампа оранжев удивителен на таблото. Не свети постоянно, светва малко преди 2000 оборота, а като съм на 4 и 5 скорост си свети продължително, когато изключа от скорост, лампата гасне. Четох по форумите, но все различни неща пишат, за накладки, за масло в скоростната, за скорости, за съединител и не намерих точна информация за този удивителен. Попаднах на някакви инструкции, там пишеше "лампа за предавателната кутия''. Някой има ли идея за какво е това и дали се отнася за голям проблем в скоростната кутия или иска просто да се долее масло?  :-[

Mondeicho

Нямаш ли книжка за автомобила? Там обикновено си пише конкретно за какво е...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

NNikolov

Нямам. Ходих при човек, който се занимава с масла, той каза щом не светело червено няма страшно, при дру, който ми каза, че изобщо не знае, ходих в сервиз за годишни технически прегледи и там ми казаха, че не знаят   ???  :-[ и отпуската ми свърши и пак нищо не направих.  :'(

Mondeicho

Това да ходиш по сервизи, където си нямат и на идея е безмислено. Коя година е колата? Провери на този сайт дали няма за твоята- http://www.manualslib.com/download/702395/Ford-Ford-Fiesta-2010.html
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

NNikolov

1.4 tdci 2006 година. Бях чел такова ръководство и в него пишеше, че знака е за висока температура във скоростната кутия или смяна на масло, но ми казаха, че не съм с автоматична скоростна кутия и за това не е възможно да е това проблема. А като бях при тези за смяна на маслото на двигателя, като им казах да проверят маслото на скоростната кутия ми казаха, че трябвало точило да се свали и още нещо за да го видят и щом не светело червена лампа значи не е сериозен проблем. Иначе забелязвам, че като се включи лампичката на таблото, започва да пуши повече от нормалното.

NNikolov

Не споменах, че забелязах, че като подавам газ светка лампичката, ако спра да подавам газ, тогава лампичката гасне, дори и да не съм изключил от скорост.  :-[

Pyrhel

Закача се на диагностиката и се четат грешките, тая лампа свети за много неща, особено ако е с ръчна кутия.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

NNikolov

Тези дни ще я закарам на диагностика, дано не попадна на подобни майстори като до сега.  :-[ :D

infomar

Кога за последно си сменял масло и какво си поставил?

NNikolov

Преди по малко от година е купих, собственика каза, че всичко е сменил  :-[

Dmitarcho

Кой какво е казал....да нямаш вяра :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

NNikolov

И аз се убеждавам в това, дано да е маслото, защото ми казаха, че може да са дюзите  и ще трябва да платя по 600 лева една, смятайте ако трябва да сменя всички !  ???

Dmitarcho

Закачи я на диагностика...там ще си покаже защо свети тази лампа. Дано да е за маслото ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

NNikolov

infomar

Препоръчвам ти да смениш маслото с оригинално за колата, като промиеш преди това системата с някое по-евтино. После да търсиш други причини.

NNikolov

Първо ще пробвам диагностиката, защото работното време ми е кофти и ще се наложи да ида в не чак толкова доверен сервиз.

seventh

Колега, преди да я дадеш за диагностика, провери си охладителната система - ниво на антифриза, с какъв антифриз я караш, кога за последно е сменян, водна помпа. Този индикатор е многофункционален. Освен за скоростната кутия, предупреждава и за проблем в охладителната система.

NNikolov

Не разбирам чак толкова  :D иначе антифриза си е наред. Като светне започва да пуши и заглъхва, като угасне започне да дърпа по бързо, дали има нещо общо с охладителната система?  ???

Jhereg

NNikolov

От както съм я купил не съм, преди два месеца имаше проблем с горивните тръбички и се засмукваше въздух, те бяха сменени, но филтъра не, уж не е имало проблем с него. Аз не разбирам, тия в сервизите не разбират и вече се чудя кой разбира  :D :D :D

infomar

Цитат на: NNikolov в 16 Юли 2016 12:41:46
Не разбирам чак толкова  :D иначе антифриза си е наред. Като светне започва да пуши и заглъхва, като угасне започне да дърпа по бързо, дали има нещо общо с охладителната система?  ???
Как разбра за антифриза, че е наред - цвят, мирис, замерване с прибор, имаш информация кога е сменян за последно цялостно... или "един преден собственик каза" :-[

Казваш: "започва да пуши". Какво е това дето пуши - масло, лошо изгаряне, катализатора нещо.... от какво може да глъхне - недостиг на гориво, нещо го мъчи..или нещо друго :-X

NNikolov

Един приятел го погледна и каза, че е наред.  :-[