Вибрации на място при 1300-1500 оборота

Започната от Vesel, 08 Юни 2016 18:23:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vesel

Има разни теми с вибрации, но при такива обороти не видях резултати. Вибрациите се усещат в купето на място и започват при около 1200-300 ,а над 1600 оборота намаляват и изчезват.Усеща се като когато си на скорост и ти паднат оборотите и трябва да превключиш на по-ниска предавка. Първоначално реших, че е тампон, закарах колата на майстор, свали два тампона левия горен и на скоростната кутия и се видя, че само този на кутията беше леко закъсан. Реших все пак него да сменя, но резултата беше леко намаляване на вибрациите, но първопричината си остава. Според майстора трябва да отида на елкон, защото най-вероятно е нещо от двигателя.
Някакви идеи?

Mondeicho

При теб дали е възможно да е нещо такова???
Това е цитат от темата за слаби места при Мк3:
4.вибрации при обороти около 1500-1800 - проблем който е причинил много мъка на собствениците на Мондео ,проблема е в скобата която прихваща една от тръбите на турбото към предния мост - необходимо е тя да се демонтира и да се подложи малко гума между скобата и моста .. Форд модифицират тоя детайл и може да се закупи такъв с новия дизайн ,което също решава проблема.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

Аз имах такива вибрации, то е по скоро румолене...само се чува - не се усеща никъде. Подложих на тръбата една мокра кърпичка (такова имах под ръка тогава) и вече карам така повече от година :) Върви на канал...откачи скобите които държат тръбите, запали и виж дали ще се чува/усеща нещо.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

Alexi

човека е с Мк4 :) а това за елкона ме накара да прихна в смях ,тоя майстор живее е ерата на карбураторите и дистрибуторните капачки ,отделно че колата е дизел  :D

Dmitarcho

Мда...пиша на изуст и не гледам :) Не е от тръбите това, при мк4 е оправен проблема ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

Vesel

Ами човека си казва, че с дизели не се занимава принципно, щото не разбира, но го ползвам още от предната ми кола понеже е точен и работи на добри цени. Да смени накладки, дискове, тампони и подобни си върши работа идеално, но за диагностика не мога да разчитам.
Аз този проблем го забелязах преди 2 месеца някъде. Вибрациите се усещат като съм на място и подавам газ в ниските обороти. По време на движение не усещам нищо. Като смених маслото преди 2 седмици нещата се пооправиха,а като смених и тампона стана още по-добре, но все пак се усещат тези странни вибрации и се чудя каква може да е причината. Не съм гледал десния тампон, защото двигателя вибрираше видимо повече от лявата страна, но се чудя има ли смисъл.

Alexi

маховик примерно ? демферна шайба ?

Vesel

Как се проверява това? С разглобяване? Или има някакъв по-приемлив тест. Някакви други признаци има ли? Или направо да си отида на майстор който разбира. Малко сложна задача с майстора. Има някои които само така им викат, а други биха сменили всичко което им кажеш,за да направят някой лев. А и май това не са евтини части за да правя експерименти.