Дайте съвет за добра тресчотка.

Започната от infomar, 06 Юни 2016 17:32:37

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

infomar

Имам два комплекта камъни, но тресчотките им са счупени.

Трябва да си взема една средна по големина тресчотка.
нямам спомен как съм ги счупил, ама явно здравината им зависи от големината и сега трябва да взема по-голяяяма.
До сега не съм купувал подобна и гледам, че има с различен брой зъби - 24,36...46..72....... а може и с повече.
Цените им варират от 15 до...200-300 лв. ама повече от 20-30 не ми се дават.
Дайте акъл каква да взема - с повече или с по-малко зъби?

ZIMBER имат различни модели и дори предлагат резервни части към тях.... ::) Или да отида в Практикер и каквито има... да избера по цвят :-\

Alexi

ако ще се ползва любителски каквото вземеш .. за ежедневна употреба можеш да погледнеш Tona - сравнително евтини но здрави

Pyrhel

С повече зъби е доста по-удобно в тесни пространства.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

С повече зъби наистина е по добре защото има възможност за по къс ход, иначе по скъпите са доста по издържливи и трудничко се чупят. След като си счупил две се замисли дали да не вземеш нещо по скъпичко от 30 ина лева.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Вземаш една тресчотка на Force от Практикер и забравяш - Форса е достатъчно корав за ежедневна употреба за любителски цели. Тона или Бако са хубави ама са по скъпички.

flowsky

Баща ми дълги години беше партньор на Wurth и му подариха комплект гедоре с камъни и тресчотка. Заслужава си!
Сега погледнах каталога им. Арт.№ 965 11 032

Иван Вълков

И аз съм за Force при мен още не е дала фира предвид че нямам върток и работя само с нея.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Е Forceне са от евтините. Но пък са достатъчно здрави, щом един гумаджия с тяхна тресчотка отвива гайките на джантите, подскачаики на нея :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

V.Buzev

Цитат на: Dmitarcho в 10 Юни 2016 07:06:41
Е Forceне са от евтините. Но пък са достатъчно здрави, щом един гумаджия с тяхна тресчотка отвива гайките на джантите, подскачаики на нея :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Точно това имах в предвид ;D.

ekstremniat

С две ръце за Форс. Ползвам такова лично с 94 части и в работата механиците ни са с такива от по 108 части. В Зимбер има ремонтен комплект за 9 лева и пасва идеално в Форс. Моето го пшащах 130 но с отстъпка. Иначе вървят от по 150.

hotblooded

Виж продаебалника за някоя стара руска или полска гедория или част от гедория но с тресчотка - носеха на бой. Руската съм я тормозил с чук, със скачане върху нея че да развивам гуми,  помагал съм с дълга тръба - не се предава.
Ако няма такива - TONA или KingTony