Поредният идиот с държавна кола

Започната от marti1996, 01 Юни 2016 19:22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

днес в 13.30 реши да ми отнеме предимството като мина на червено

Pyrhel

Много криво, Марти :( Актът поне за него ли е или показа служебната карта и ти го отнесе?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

marti1996

показа, ама чичака от кат му каза да се оплаче на арменския поп  :D, ще видя ако роговете са прави ще я правя, ако ли не някоя с повредени помпа, или мотор за 1500лв и смяна на двигател. еба ми майката на фордчито  :'(

как стават нещата по гражданска някой знае ли, много ще съм благодарен ако някой ми каже

Pyrhel

В тоя случай поне ще вземеш пари от ГО (ако нямаш каско). Тия коли според мен не е оправдано да се правят вече... :(

Dmitarcho

Ръца Пръца

Pyrhel

Цитат на: marti1996 в 01 Юни 2016 19:42:44
как стават нещата по гражданска някой знае ли, много ще съм благодарен ако някой ми каже

Сега видях, че си редактирал. Трябва да заведеш щета в компанията, където той има ГО и съответно да направят оглед на колата. В случай, че не е в движение (както при теб), трябва да се заяви оглед при клиента (при теб/в сервиз). Вече в зависимост от компанията трябва - питай ги как искат - дали първо така да направят огледа без разглобяване, или може да се мине наведнъж и да огледат докато е разглобена. Разбира се - разглобяване ако има нужда, но най-вероятно ще има - всякакви казанчета, пластмаси и т.н. При завеждането на щетата ще ти трябват твоите документи, на колата и протокола за ПТП.

marti1996

Почнах да гледам други коли обезщетението предполагам ще е нищожно, и незнам еърбегове плащат ли се

Pyrhel

Всичко се плаща, въпросът е на каква стойност ще го оценят.

marti1996

ще се прави не е кой знае какво смятам че 1500лв ще ми решат проблема, от гражданската колкото взема, днес направихме оглед.
Airbag- е това повече в моя кола няма да има

Bivola

Защо си против възглавниците? Да не си получил изгаряне по ръцете при отварянето на шофьорския airbag? Друг минус според мен възглавниците нямат.

marti1996

не просто възглавницата като гръмна получих все едно тупаник в лицето, просто не виждам смисъл от тях при такива ниски скорости, и ми строшиха челното стъкло
по първи опис нещата са:
броня,калници-2,фарове-2,решетки и 2-те, 2 еърбега,маска,капак, заден десен калник, задна дясна врата като те са само за боя,челно стъкло,капак,радиатор, радиатор на климатика,охладител,въздуховоди(турбо пътища), интеркулер, праг.
на втория оглед трябва всичко да е свалено, незнам колко пари ще получа, ако някой е имал вземане даване да каже, колата не е тотал страниците са се посукли съвсем леко.
в мегапартс цифрата е 650, като гледам и още 6-700лв за дозерче, и боя.

Dmitarcho

Не са малко нещта за правене :( За съжаление е стара колата /като години/ и си смятат някакво остаряване...глупости на търкалета... Дано ти дадат повечко парички

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

marti1996

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11464354589636634&slink=e3moj6
за тая кво мислите  :D
и да става франкенщайн, единствено ме интерсува да е без ръжда, и с добър вид, мотор и скорости имам

ivchotr

Винаги има вариант, ако ти се стори, че застрахователят се мъчи да те изклати с обезщетението, да заведеш дело в съда за по-висока оценка. По този начин нещата се забавят малко, но пък почти винаги сумата скача нагоре. Можеш да предявиш иск и за лека телесна повреда от удара на еърбега, но за там трябва да имаш медицинско свидетелство за пред съда. Сигурно ти е останала някаква синина?

marti1996

започва да заприличва на кола малко по малко, роговете са прави до заварките където има нещо като уши или незнам какво на него се закача маската, ще се оправят, ще купя кола с прецакан двигател или гнп, може и с удар отзад за донор до 1000лв, сметнах частите ще ми излезе всичко 2000лв, а така ще ми излезе 1000, съжалявам за раздела май трябваше да е в моята кола, ако имате желание ще качвам развитието тук 8)

Pyrhel

Направо места последния пост в твоята тема и продължавай там, има интерес.
Едит, къде е темата ти, не мога да я намеря?

opex

Мой приятел с Голф3 тъкмо го стегна и баща му тръгна в провинцията с него, но на Хемус му направили сандвич - той спрял, ама оня зад него не успял и...
Състоянието на голфа е МНОГО по-добро от това на Фокуса, но го писаха тотал и взе към 1600. И голфа си остана за него. Аз не бих ремонтирал този Фокус, но всеки разсъждава със собствените си чувства. С парите от тотал и с парите от разчастването на тоя и още някой лев, който неизбежно ще се даде допълнително по ремонта на този определено може да се вземе някой такъв в по-добро състояние.

п.п. на всички снимки постнати от postimage ми отваря само сайта като цъкна на тях вместо да ги отвори в голям формат.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

marti1996

то че не си струва не си струва, но пък ми е първата легална кола много я обичам и се чудя много  :-[

martin1977

Кола и жена се обичат до време. Като дойде следващата - по-добра и по-млада, забравяш за предишната. Раздялата тежи, но вдигаш високо глава и преследваш по-добрата - а коли и жени - БОЛ....  (rofl)

marti1996

втори оглед протече, нямало как да напише макферсони щото не му била колата вдигната искал разпечатка за реглаж, то колелото стои така "/", каза някви тотали някви 2000лв, викам му не искам никви 2000лв, искам да си ми оправите колата, ако я пишели тотал да съм им дал документ от кат че е отписана

martin1977

Човек, ако ти дават 2000 за тоталка, не се чуди. Аз мислех, че повече от 1000 за тоталка няма да ти дадат. 6-ца от тотото си. Ще продадеш и някоя друга част, нещо за скрап ще отиде и ето ти още 1000 лева. Ти колко мислиш, че струва тази кола? 

Pyrhel

Той тоя с огледите не е никъв, идва, описва, снима, заяжда се и до там. Нито определя дали ще е тотал, нито колко пари ще ти дадат. Бележката от КАТ е за да не може да се регистрира тая рама после обратно. Не знам как ще се занимаваш тепърва 1 месец с тая кола да я правиш, като до сега можеше да си забравил...

martin1977

Цитат на: Pyrhel в 06 Юни 2016 18:30:53
Той тоя с огледите не е никъв, идва, описва, снима, заяжда се и до там. Нито определя дали ще е тотал, нито колко пари ще ти дадат. Бележката от КАТ е за да не може да се регистрира тая рама после обратно. Не знам как ще се занимаваш тепърва 1 месец с тая кола да я правиш, като до сега можеше да си забравил...
Точно неговият протокол е определящ. Каквото той опише като щета, такова ще е.

Pyrhel

Цитат на: Pyrhel в 06 Юни 2016 18:30:53

Точно мистър никой е, той описва какво е според него, пише степен на овреждане според него и след това "комисия" казва ок/нок. Естествено, че ако не му напише амортисьорите, ония няма да му дадат нищо за тях. Имал съм случаи на келеш и написал само боя без ремонт, после ми се плаща и за ремонт на детайла, защото се вижда на снимките, че е подбит.

ПС: Имаш право и на следващи огледи за повече пари сваляй всичко повредено. ВСИЧКО и ги викай. По-скоро първо ги извикай и тогава сваляй, че се мотаят няколко дни :D

marti1996

иска ми бележка от стенд за макферсоните, е ще се наяде на хуй   :D имам бая приятели с пътни помощи и стендове фактурки 3-4 ще му издокарам 8)
мислех да си взема друго фордче, ама без баща ми нестава че ще излудее че съм си купил кола без него  (rofl)
този е бърз в 12 говорихме в 3 е там

Bivola

Фактура, ако не стигнете до Съд, няма да ти е нужна - само разпечатка и на нея примерно написано на ръка какво е увредено с печат от сервиза и заградени точно кои ъгли са извън норма. По принцип амортисьор и шенкел по-трудно се пишат за подмяна, тъй като са по-здрави(твърди) детайли и по-трудно се изкривяват видимо. За това момчето е искало да си "върже гащите", освен дозата заяждане  разбира се. Разпечатката му трябва, за да не му бият канчето и на него после. Ти пиши бързичко молба или и-мейл за трети оглед, на който да представиш разпечатката и да ти доопишат колата. Ако пък не искаш да е тотал, то в такъв случай нужда от още огледи няма, а молба, че не искаш да е тотал и искаш да ти се изплати обезщетение под тотала. Аз обаче те съветвам първо да видиш колко ще ти предложат за тотал. Това ще стане с официално писмо, в което ще трябва да посочат сумата, която се ангажират да платят, ако я свалиш от отчет. Ако се окаже, че те устройва, защо да не я бракуваш! Ако пък решиш да я правиш,  вече знаейки сумата, тогава може да напишеш молба за плащане под тотала и да се надяваш да се съгласят, защото имай предвид, че не са длъжни и може да те накарат да я бракуваш.

marti1996

някакси немога да я дам, мноооого мъка ще падне  ::) колата не е кой знае какво, нооо си е моята кола  :-[ :-[, аз мога да уредя фактура и без да я гледат, чичката вика сега ще чакаш 20-тина дни

Bivola

Няма такъв срок от 20дни.Минат ли огледите, срокът за произнасяне е 15дни и трябва мотивирано да се произнесат - отказ, плащане или писмено да ти изискат още документи, ако не си представил всичко. В противен случай една жалба до КФН и директно ги друсат 2000лв, понеже пък ония и те са гладни.

marti1996

обади ми се човекът, и ми каза да очаквам писмо, каза ми 2216лв, въпросат ми е как да я бракувам в кат без данък, и искат ли го?(не би трябвало според мен)

Pyrhel

Човек, каква е тая циганска работа, 20 лева ти е данъкът на година...
Вероятно ще минеш в КАТ без данък, редът е първо КАТ, после данъчното, като не е вписвана, може и да не разберат. От известно време са свързани и когато регистрираш/бракуваш кола в КАТ, автоматично се отразява в данъчното. Отивай в КАТ, бракувай, вземи парите и най-много догодина да гризнеш дървото с данък за 5г назад и глоба от 10 до 50 лева.