Високи обороти

Започната от Asen Manov, 18 Май 2016 14:31:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Asen Manov

Здравейте колеги,

От скоро карам Ескорт 1996г. Колата е на бензин/метан.
От скоро започна сама да вдига обороти на свободна, качва до 3500. Също така се вдигат за малко при превключване на скоростите. Прави го и на бензин и на метан.
Понякога с рестарт се оправя и върви нормално.
Предполага се,че е от стъпковия мотор, но не е сигурно, тъй като майстора няма такава диагностика за тази година автомобил.

Моля, насочете ме при кой да отида в София, който може да ми помогне.

Благодаря!

Поздрави,

Асен Манов

emkata

Преди време имах същия. Нестабилните обороти ги оправих с почистване на стъпковия мотор, но такова вдигане на оборот не помня. Дано се разминеш леко.

Mondeicho

Аз също съм имал такива симптоми с оборотите и след почистване на стъпковото моторче са се оправяли. Не пречи да го почистиш и да видиш дали ще има проблеми.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Щом вдига обороти значи смуче въздух от някъде! В комбинация добавяме и зацапано моторче за празен ход и получаваме 3000 об. на свободна :)
Само в движение ли го прави това или и на място вдига обороти?

Asen Manov

Здравейте,

Благодаря за отговорите.

Прави го понякога, не е постоянно. С рестарт се оправя. И в движение оборотите отиват нагоре при превключването на скоростите, и съответно като спреш на място отиват до 3500.

Поздрави,

Асен Манов

opex

Какъв по-точно е двигателя?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Asen Manov

Двигателят е 1,4 инж. 75 к.с.