рейка фоцус MK2.5

Започната от sgel, 07 Май 2016 22:12:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sgel

Здравейте колеги,

Днес ходих да гледам един фокус набор 2008 е.

Като го запалих есичко ОК,но по 1 време излесе някакъв удивителен знак в тригълник и отдолу пишеше steering..... (не успях да прочета другата дума).
Залегнах отдолу.
При навит пълен ляв волан видях,че маншона на рейката (в лявата страна) е скъсан и там е омаслено.
Когато правих пробно кръгче воланът ми се стори някак различен като управление с досегашния който карам (1,6 TDCI 90HP 2007 преди facelift).

Някакви идеи какво може да е това?
Дали рейката е за ремонт?
Може ли на този модел да се рециклира?
Колко би струвало ако може?
Колко би струвала нова такава?

Благодаря на отзовалите се.

Хубава вечер.

asenov1984

Аз имах подобен проблем но не е същия модел
карам 2000г 1.8 тдди  и ми легна 195 или 185 лева 6 месеца гаранция
ако си от Пловдив ще ти кажа къде да идеш човека се казва
Радко Рейката добър и то много

Dmitarcho

Аз на Мондео мк3 /2003/ рециклираха рейка....за около 150 лв. с 2 години гаранция. В Горна Оряховица

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

sgel

Благодаря ви много за бързите отговори.
Горна Оряховица ми е по-близо (от Ловеч съм).
След рециклажа ще изчезне ли грешката на дисплея с Sreering malfunction?
Това ли е единсвения варианта (рециклаж или нова)?

asenov1984

Цитат на: sgel в 07 Май 2016 22:37:12
Благодаря ви много за бързите отговори.
След рециклажа ще изчезне ли грешката на дисплея с Sreering malfunction?
Това ли е единсвения варианта (рециклаж или нова)?

Новата е скъпа направи си сметка рециклаж колко а новата колко може да е

sgel

Благодаря много.

Това ли са вариантите (рециклаж или нова)?
възможно ли е нещо друго да се направи?
След рециклажа ще изчезне ли грешката на таблото (power steering malfunction с удивителен в триугълник)?

Dmitarcho

Тази грешка...не знам защо я дава. Върви в МП да ти направят диагностика, да ти кажат за грешката. На мен в МО ми я свалиха, и пратиха в Горна за рециклиране. Може и вашето МП да работи с този майстор, защото май са няколко в Горна които правят рейки.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

hotblooded

Това steering malfunction излиза като грешка само при ел хидравликите и може да бъде от прецакана помпа, а не заради рейка и тогава положението е "е ся си е6а майката"

sgel

Другата седмица ще запиша час и ще идем до МП Плевен да я видим тази работа, също така и за цялостна диагностика на колата. Може някой подводен камък да има и да се откажа на финала.

sgel

Цитат на: sgel в 08 Май 2016 11:47:19
Другата седмица ще запиша час и ще идем до МП Плевен да я видим тази работа, също така и за цялостна диагностика на колата. Може някой подводен камък да има и да се откажа на финала.

Да, но пък управлението не се усещаше твърдо, имаше разлика в сравнение с другия фокус (карам 1,6TDCI 90HP 2007 преди fecelift)

Благодаря все пак за отговора. Не се бях замислял за помпа, само за рейка си мислех до сега.

sgel

Към колегата hotblooded

Да, но пък управлението не се усещаше твърдо, имаше разлика в сравнение с другия фокус (карам 1,6TDCI 90HP 2007 преди fecelift)

Благодаря все пак за отговора. Не се бях замислял за помпа, само за рейка си мислех до сега.

sa6ster

Помпата не беше ли към 4-500 лв от Мото пфое (рециклирана ама с гаранция, колкото и новите от 2000лв)?
Иначе, волана насичаше ли като го въртиш, или просто в един момент почуква все едно има някаква пъпка дето трябва да я прескочиш и тогава да си продължава нормално?

sgel

Една ,много малко по-трудно се въртеше,отколкото на 1,6TDCI
Ако някой др я кара съм сиг,че няма да усети нещо.