Проблем с подгрева на седалките

Започната от advance80, 27 Април 2016 09:28:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

advance80

Здравейте Колеги,
Не ми работи подгрева на седалките. Колата е Mondeo MK4 Ghia 2008 г. 2.0 TDCI автоматик.
Свалих и махнах тапицерията на седалката за да проверя нагревателите и дали не са изгорели.
Всичко е като ново но не работи. Проверил съм дали достига напрежение до седалката всичко е ок.
Копчетата от които се управлява подгряването светят и до тях има ток.
Подавал съм ток направо от акумулатор на облегалката и подгрева работи.
След като махнах тапицерията видях нещо което ме озадачи и не знам каква му е ролята.
Имам предположение, че това е за ербега но има ли някаква връзка с подгряването на седалките.
Молбата ми е ако някой знае какво е да каже и да каже дали има пряка връзка с подгряването.
Прилагам и снимка.
Също така ако някой знае майстор който да разбира от тези неща да казва.
Благодаря предварително.
http://prikachi.com/images.php?images/26/8750026s.jpg

spaun

Нали ти е ясно, че има датчик за това дали е седнал някои.

Dmitarcho

Като маха тапицерията, погледна ли където минават кабелите от седалката към облегалката за подгрева ? Обикновенно там се прекъсват кабелите, и спира подгрева на цялата седалка. Как подаде ток само на облегалката - като пробва с акумулатора ?
Ръца Пръца

advance80

Погледнал съм къде минават кабелите за облегалката.
От облегалката кабела излиза отдолу на самата седалка и се свързва с букса с един модул в който се съмнявам.
До модула стига напрежение но от там на татък не отива към седалките.
Ето и снимка на модула в който влизат кабелите от копчетата при скоростите.
http://prikachi.com/images.php?images/352/8774352s.jpg
Бялата букса е за връзка от този модул към облегалката.
Според мен този модул получава информация дали някой е седнал на седалката и тогава пуска подгрева.
И ако съм прав то трябва да не работи този сензор който казва дали някой е седнал на седалката.
Както съм писал по горе подавал съм от акумулатор ток направо на облегалката и тя загрява.

Alexi

същия ми се види като на Мк3 .. може да потърсиш по морги и да наложиш за проба

Dmitarcho

Някой колега с мк4 да каже дали и при него този модул виси така под седалката. При мк4 модула е вътре в дунапрена. Да не е пипано преди това по колата от някой ?
Ръца Пръца

Pyrhel

На мк3 на външен вид изглежда същия, там няма информация дали има някой на седалката и винаги подгрява. До колкото помня го имаше само след фейса, когато вече има плавно регулиране на подгряването (както е и при мк4, то копчетата са същите), та по-скоро се грижи за това на коя степен е пуснат от бутоните. Така и не проучих със съпротивление или някакъв друг сигнал се командва. Кабелите между модула и бутоните прозвънил ли си ги, да няма там грешка? Всъщност, ти виждал ли погревът работещ или си я взел така?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.