1.6 TDCI каква е тази тръба?

Започната от n00b, 25 Април 2016 16:26:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

n00b

Колеги по-долу съм закачил една снимка ссъ стралка към една тръба. За какво е и какво минава от там? Гледам че е опръскано с масло около нея :(

Bivola

Toва е маркуча от интеркулера към мотора. Ако там е омазнено виж дали скобата е стегната хубаво, ако е скоба всъщност защото не мога да увелича снимката.

Pyrhel

Аз залагам на онова по-нагоре, гофрираното че е спукано, от там пръска обикновено :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

yumyum

Гофрираното като се спука колата почва да пуши с черен дим като трактор от 54-та година.Иначе там в тръбата има едно допълнително гумено уплътнение което се притиска от скобата.С времето явно се поуморява и пропуска маслени пари.Не е нещо което да го мислиш само където става мръсно под капака ама така е с тези коли.

Gredarov

А каква е тая тъпотия маслените пари да влизат преди турбото.

V.Buzev

Цитат на: Gredarov в 26 Април 2016 14:20:54
А каква е тая тъпотия маслените пари да влизат преди турбото.

Ми не знам ама и на 2.0 и 2.2 tdci си е така! Сигурно да смазват перката  :D

momo76

Ми то турбото с плюнка се смазва

n00b

Е като минава въздух от там какво е това масло?! :-X :-X :-X
Може ли да го измия с меглио примерно, да не стане беля нещо като го намокря после? То е доста омазано или опръскано по-скоро и по-добре да го измия да видя по-добре.

Dmitarcho

Вътре по тръбата винаги има маслени пари - и да го миеш, след 1-2 дни ще е същото - от вътре поне. Щом и външната страна е омаслена - или е спъкан маркуча някъде, или от някъде другаде пръска там.
Ръца Пръца

n00b

Да аз за отвънка питам дали мога да я измия да видя от къде точно излиза че сега нищо не личи. Снимката е от нета при мене не е толкова чисто хаха :D