Скрап или ремонт

Започната от zim, 23 Април 2016 01:59:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zim

Преди години доста евтино взех Фокус 2005та 1.6 бензин 100 коня и предварително да кажа че вече не ми е жал за колата защото я взех доста евтино а и много работа отхвърли (работен кон е). Та искам мнение от вас какво да направя защото се чудя какво да направя. Опция 1 е да я ремонтирам а втората е да я оставя в някоя автоморга за части. Значи това което трябва да се прави е

1. Дискове отпред и отзад
2. Накладки отпред и отзад
3. Съединителят преплъзва
4. Ремъци и ролки
5. Ангренаж
6. Изпарител и дюзи на газовата
7. Летни гуми, старите ги хвърлих, че вече към края на сезона дето се вика теловете се показаха
8. Климатика спря да работи
9. Някой лагер вие
10. Леко сълзи от рейката
11. Леко сълзи от семеринга на кол вал
12. Пуши и хапва малко масълце
13. Тая вечер скъса демпферната шайба на коляновия вал и акум капна

Виждате има доста неща за правене и реално до сега само е давано газ и са сменяни масла и филтри. Колата си е уморена вече и доста захабена затова искам мнението ви пък мога да карам стария работен кон временно-ескорт пак 1.6 и не ми е особено спешно ремонт или търсене на друга.

Mondeicho

Не разбираме какво искаш да правиш с колата?
Версия 1-да продължаваш да я използваш за работна, тогава си я ремонтирай.Защо си допуснал да е тотален леш ти си знаеш.
Версия 2-ще я използваш за лична/семейна кола. Тогава стягането и в нормално състояние е задължително.
И в двата случая след като досега не си давал пари за ремонт си спесил достатъчно...
От моргата за части не знам колко ще изкараш, но няма да е много предполагам след като казваш колко неща не стават за продажба.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

издавай я на Надин то няма нищо здраво останало ..

didony

Дисковете, накладките, гумите, ремъци и ролки за мен са косумативи, лошото е че са се събрали наведнъж.
Съединителя може би приплъзва заради сълзенето на семерината на коляновия вал. Може да има още живот, казвам го от личен опит.
При мен също сълзи рейката по малко, но инак имам хидравлика. Гледам да не въртя пълен ляв или десен. Рециклират ги в Горна Оряховица за около 130-150 лв. отделно транспортни разходи,монтаж демонтаж и къде ще стои колата докато я рециклират.
Всички коли на тези години пипат по малко масълце, за пушенето не знам.
Лагера дето свири може да струва и 20лв. Ако купиш неща от морга може да не е толкова страшно. 

BillyBADBoy

Колега,

Не мога да те посъветвам какво от двете да направиш, просто защото не си дал сметката за едното и другото.

Но мога да ти кажа, каквато и кола да си купуваш от тук нататък, както и да я експлоатираш, поддържай я и сменяй консумативите навреме. Така няма да се налага да пускаш такива теми по форумите!

Успех,

zim

Колата е взета евтино да се кара и да се хвърли и да не се става роб на нея. 2005та година е фокуса което значи че е на 11 години вече - колко да експлоатираме една кола. За парите за ремонта й мога да взема такъв фокус но 2010та година и май наистина ще заминава към автоморгата. Хората още ги карат тия коли и затова няма да е към Надин защото купуват еърбеци табла стакла. Има какво да й се вземе.

Бързата и груба сметка ми е:
1. 200 лв
2. 150 лв
3. 600 лв
4. 300 лв
5. 400 лв
6. 200 лв
7. 500 лв
8. 200 лв - нямам идея тук
9. 100 лв
10. 150-200 лв
11. 100тина лв
12. Много
13. 200 лв

Тотал: 3150 и още 500 лева за работа е 3650 а това е без мотора, който хапва масълце и пропушва. Че то за 4-5 хил лв има 2010та година фокуси които пак ще изкарат без да пипам почти нищо 5 години

Dmitarcho

Къде ги тея фокуси от 2010 за 4-5 к. лв. ;) Ще я дадеш на някого сегашната си кола за без пари, той ще я закърпи, някой ще я купи за луди пари, и после - от Форда нищо не става ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

dak

За 4-5к ще вземеш фокус 2010 за части. Иначе дали ще ги дадеш за друг гош който има нужда от стягане или ще стегнеш тази все тая. Не е толкова зле положението , ако е здраво купето по добре стегни тази !

envo

Фокус 2010 за 4-5к? Аз за моя 2005 дадох 6к, но беше на реални км от първи собственик. Смениих само масло и филтри и това е. В момента е тръгнал единия шарнир, но е нормално все пак е с оригиналния все още, пък и пътищата ни са...

Sent from my C6603 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

gsto

Карай към моргата.

Знам един, който прави като теб:  купува кола за 2000лв, за 2 години й разказва играта и абсолютно нищо не прави по нея - освен ако не е нещо, което да го остави на пътя...
На края на 2-рата година колата не прилича на нищо - нито е мита, нито гуми се сменят, цялата надрана, удряна, подпирана с по 4 различни гуми съм го виждал (даже и като размер).
След това идва ред на следващата...явно от автокъща, защото колите при него в първата седмица изглеждат доста запазени, чисти и хубави, а после се започва с тормоза...

zim

Реших да отива към моргата, по-изгодно ми е. Иначе за питащите - тия коли, които ги продават по автокъщите за 8 за колко мислите че са купени? ;D Коли 2010-2011 за по 5 има просто не са по сайтовете. Благодаря на всички взели участие в темата.
За справка на чудещите се моя го взех на 280 хил и в момента е на 450 хил км. Тия дето се продават за 8-10 хил лв по автокъщите не мислете че са на 100 хил км и те са на 250-300 хил км. Аз точно такъв ще си взема пак който е на до 300 хил за да мога за 4-5 години да му направя още почти 200 и пак в кофата.

Батьо

абе зим  виж колко хора те питаха откъде си ги вземаш тези коли що не кажеш  ами се изживяваш като селски тарикат  (bang) (bang) (bang) (bang) (bang) (bang) (bang) (bang) (bang) (bang)

zim

Не се изживявам като селски тарикат просто не се приемам като градски тъпак който купува от тукашните автокъщи.
Има много дилъри на автомобили (официални представители) които изкупуват на никакви пари текущите автомобили на хората. Примерно един от VW дилърите има огромен паркинг на който са нахвърляни от читави до пълни скрапове.

dak

Преди около 6 години баща ми се занимаваше с внос на коли от Австрия , кола за повече от 200 евро не купуваше , тук се продаваше за минимум 2500-3000 лв.  :D НО това бяха скапаните коли , читавите си държаха цена и то много висока. Сега е същото , читавата кола добре поддържана даже и да е на много километри си струва скъпо както на вън така и в БГ. Има и напудрени батали но те си личът , поне аз ги разпознавам де  :D Лошото е , че повечето клиенти на търгашите са зле запознати с тънкостите при избор на кола втора ръка и биват лъгани и мамени и съответно си купуват батал който ги съсипва от ядове  :-X На вън никой не провада изправна и читава кола евтино , за да дойде у нас на "изгодна" цена колата вече има куб проблеми за отстраняване подобни на тези на автора на темата (а на вън труда е много скъп) , съответно купена от БГ търгаш на ниска цена , закрепена леко и продаваща се "изгодно" в родните автокъщи  ;D Така , че няма как за 4-5к да си набави човек читав Фокус 2010 г. било то и на 250 000 км. за тези пари можеш да си вземеш батал 2010г. и да си блъскаш после главата  :)
Успех в търсенето !   

BillyBADBoy

Виж тази:

Link

Е ...вярно, че трябва да се изчука капака, нова броня също ще трябва да вземеш ... някой и друг air bag се е отворил ама това не пречи. Ще питаш тук-таме  аверите по моргите, ще я стегнеш и поне още 200-300К нищо няма да правиш по нея. Гарантирам!

martin1977

Абе някои хора живеят в някакъв техен си свят. Ако авторът на темата намери за 4-5х. Фокус 2010 година в нормално състояние, да свирка - аз два ще взема    (rofl)

hotblooded

Цитат на: martin1977 в 25 Април 2016 22:42:25
Абе някои хора живеят в някакъв техен си свят. Ако авторът на темата намери за 4-5х. Фокус 2010 година в нормално състояние, да свирка - аз два ще взема    (rofl)
Нормално е относително понятие. Може да намери някоя англичанка на около 200к мили - ще е в движение. От там нататък - той си знае...

zim

Били благодаря но искам кола за каране не за ремонтиране.
Иначе смейте се, говорете каквото искате и си купувайте колите 2ри път с ремонти. На Марти като гледам снимката ако е негово СТ200 мондеото ако мисли че струва повече от 8-900 лева по нормалния свят... (rofl)
Както и да е след празниците отиваме със сина да си докараме едно фокусче 2010та и стария отива на моргата като се прехвърли газовата уредба.
Пздрави и по живо по здраво!

martin1977

Къде беше досега да ни светнеш нас простосмъртните дето даваме торби с пари за колите си.......ах какви сме балъци, колата ми да струва 800 лева, а аз да не знам и да се набутам 3 бона за нея!? А преди това аха за малко да дам 900 лева само за ST пакет и Recaro салон от ST200. А тя цялата не струвала толкова .... ужассс  (rofl)
И ние малко сме ходили по Европата и поназнайваме "туй-онуй" и кое колко. И само информативно - ST-то аз лично си го купих от Германия, като само докарването надхвърли 1000 лева. Но ти вероятно в друг свят живееш, или в друг век.

gsto

Цитат на: zim в 26 Април 2016 22:02:01
Били благодаря но искам кола за каране не за ремонтиране.
Иначе смейте се, говорете каквото искате и си купувайте колите 2ри път с ремонти. На Марти като гледам снимката ако е негово СТ200 мондеото ако мисли че струва повече от 8-900 лева по нормалния свят... (rofl)
Както и да е след празниците отиваме със сина да си докараме едно фокусче 2010та и стария отива на моргата като се прехвърли газовата уредба.
Пздрави и по живо по здраво!

Колега, да си жив и здрав да си караш колите. Ако искаш вземи си колело...има по 800-900 евро електрически колела...обслужване няма. Пък газовата я продавай и ще излезеш на още по-голяма далавера. Дано тогава си доволен.
А това, кой колко пари е дал за колата си и дали се е прецакал си е негова работа...

Като ти гледам списъка с неща, които трябва са сменяш и си позволяваш да караш по пътя...че ти застрашаваш живота на себе си, семейството си и на всички други хора по улиците...

А и за справка...по нормалния свят...читав фокус 2010-2011год. не може да се намери за по-малко от 5-6 000 евро...освен, ако не е в състояние като твоя де....

dak

Цитат на: gsto в 27 Април 2016 01:10:29
Колега, да си жив и здрав да си караш колите. Ако искаш вземи си колело...има по 800-900 евро електрически колела...обслужване няма. Пък газовата я продавай и ще излезеш на още по-голяма далавера. Дано тогава си доволен.
А това, кой колко пари е дал за колата си и дали се е прецакал си е негова работа...

Като ти гледам списъка с неща, които трябва са сменяш и си позволяваш да караш по пътя...че ти застрашаваш живота на себе си, семейството си и на всички други хора по улиците...

А и за справка...по нормалния свят...читав фокус 2010-2011год. не може да се намери за по-малко от 5-6 000 евро...освен, ако не е в състояние като твоя де....

Подкрепям на пълно !!!

zim

Марти ти може и 30 да дадеш, това не значи че постъпката ти няма да е доста тъпа :)
г100 гледам си си купил колата от Мотопфое нова е и има гаранция ама нещо и тя е на репатрака и е неизползваема :)
Едва ли съм чак такъв късметлия всеки път да си купувам коли на такива километри и цени и да ги карам още 200 хил без да са спрели. Що трябва да се дракате не мога да разбера. Сега и аз ли да почвам като кажа че се радвам че децата ми никога няма да са като вас балами? Оставете хората да правят каквото решат. Питат ви нещо като не можете да се включите с отговор по въпроса просто си замълчете. Едва ли има награда за брой писаници.

gsto

Цитат на: zim в 27 Април 2016 20:04:32
Марти ти може и 30 да дадеш, това не значи че постъпката ти няма да е доста тъпа :)
г100 гледам си си купил колата от Мотопфое нова е и има гаранция ама нещо и тя е на репатрака и е неизползваема :)
Едва ли съм чак такъв късметлия всеки път да си купувам коли на такива километри и цени и да ги карам още 200 хил без да са спрели. Що трябва да се дракате не мога да разбера. Сега и аз ли да почвам като кажа че се радвам че децата ми никога няма да са като вас балами? Оставете хората да правят каквото решат. Питат ви нещо като не можете да се включите с отговор по въпроса просто си замълчете. Едва ли има награда за брой писаници.
Балами сме...какво да правим...

martin1977

Този май ни хвана за мезе нещо. Ама верно сме балами щом му се връзваме на глупостите и продължаваме да му пълним темата. Аз лично спирам до тук, защото темата изпростя тотално и мисля че е редно модераторите да я заключат.

gsto

Цитат на: martin1977 в 28 Април 2016 10:20:30
Този май ни хвана за мезе нещо. Ама верно сме балами щом му се връзваме на глупостите и продължаваме да му пълним темата. Аз лично спирам до тук, защото темата изпростя тотално и мисля че е редно модераторите да я заключат.

Много такива тролове станаха във форума явно.

dak

Нека си купи човека бе , то не че е невъзможно , просто ще се радвам да видя фокус 2010 купен за 2000 евро  :D  предполагам ще е нещо подобно на тоталка  (rofl)

Alexi

всеки има право да кара каквото иска ,както и на мнение по въпроса :) и аз имам познат който дава по 2к ,кара 2-3 г без да пипа нищо ако не спре и я издава за скрап като се скапе нещо тотално ,после следващата :) само че сега смени марката ,мина от рено на опел и даде малко повече пари с ГИ отвън ,да видим експеримента му как ще завърши :)

ddimitrov

Само не знам дали този вариант да не пипаш нищо излиза по-евтин наистина. Щото ако я поддържаш колко да ти излезе поддръжката - 1000-1500 лв.? А ще удвоиш живота на колата... Но нека я даде на морга човека като е решил все пак и по моргите трябва да има части нали и да процъфтява консумацията и капитализъма.  :D :)

zim

Миналата година имаше изненадани, да напиша какво се случи. В България в автокъща Ивас имаше един Фокус, който беше леко подпрян отпред и отзад. По ламарините нямаше почти нищо, само задния капак трябваше да се поизправи, защото не се затваряше. Имаше счупено огледало, посчупена предна броня. Колата беше 2.0 бензин титаниум с фабрична газ и на около 200 хил км. Продаваха я за 5 хил лв, но се отказах - имаше работа по нея и купуване на пластмаси, вътре беше захабена. От Италия взехме такъв фокус за 2750 евро и се прибрахме с него. Трябваше да сменя мембрани на изпаритела и пистов ремък. Разбира се и маслото с масления и възд. филтър.
Специални поздрави на Марти и Г100!

Pyrhel

Тази от Ивас я взеха, поизправили с чука задния капак (личеше къде е блъскано :)) ) и я пуснаха за 7-8 :))
Иначе и аз я гледах, също стигнахме до 5к, ама се отказах и аз, трябваше 1 седмица чистене и пране, страшно мръсна беше (puke)
Даже май беше около 170к км.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.