Въпрос за аларма и централно заключване на С-Мах.

Започната от infomar, 22 Април 2016 17:11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infomar

Колата е Форд С-Мах 2008-ма година. Казаха, че е с фабрична аларма още от закупуването от Мото Пф. и наистина има аларма .......защото подава сигнал.

С VIN-а намерих за нея да пише:

With Central Locking System
With Door Entry Remote Control Unit
Security Lock Group No.1
Less Front Door Sill Protection
Less Second Remote Ignition Key
Less Keyless Entry System
Less Anti-Theft Alarm

Налични са два ключа - единият с копчета за дистанционно - отключване, заключване и с който се включва и спира алармата при заключване/отключване. Вторият ключ е без копчета за дистанционно.

Има централно заключване - с едно превъртане ръчно на ляво се заключват всички врати и респективно с едно превъртане на дясно се отключват всички врати. Т.Е. няма двойно отключване/заключване.
След превъртането в ляво/за заключване, ако се държи натиснат 1..2..5 секунди не се чува включване на аларма. Въобще, алармата каквото и да правя, не се включва с ключа на който няма копчета за дистанционно отключване.

Въпросът ми е:
Ако си направя втори резервен ключ с копчета за дистанционно отваряне/затваряне на ключалките, той ще действа ли и върху алармата - пуска/спира, или за нея трябва отделно дистанционно. Сигналът ще действа ли и върху алармата....

Pyrhel

Ще сработи алармата и с новия ключ. С ключа без бутони пробвал ли си 2 пъти да врътнеш за заключване (врътваш, пускаш, пак врътваш, а не като патрон на входна врата с превъртане), трябва тогава да сработи алармата.
Иначе МП скръндзят фабричните аларми и ги карат при бай-някой си беше, за да реже кабели и да слага допълнителни аларми. То и по ВИН-а се вижда: Less Anti-Theft Alarm
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

infomar

Отидох да пробвам и този вариант... но не става. Алармата се задейства само с дистанционно, с друг ключ за сега не става или ако става не знам какъв е "номера". Питах в М.Пх и те ми казаха, че С-Мах не се продавали въобще с вградена аларма и ако има, то някой сам си я бил сложил допълнително... явно не знаят какво продават. :o Колата така е закупена с алармата от тях. Ключ при тях след сборуване на всички плащания - около 500 лв.
Намерих в София за 140 лв.:
http://locksmithbg.com/page/45/promotsii.html

Но трябва да имам път на татък....

Dmitarcho

Ти сигурен ли си, че имаш аларма ? Принципно при Фокусите /Цмакса нали е голям фокус/ се пуска като натиснеш два пъти копчето за заключване на ключа, присвяткат мигачите - пусната аларма. Тогава се задейства и двойното заключване. Pyrhel , това с пускането на алармата от самата ключалка - сигурен ли си ? При VW съм го виждал ... тогава се и вдигат прозорците - ако задържиш ключа в заключващо положение - но при форда май не се оправлява това от ключалката.
Ръца Пръца

infomar

Сигурен съм, щото една нощ три пъти ме вдига от леглото - някакви котки (или някой >:() я активираха и освири цялата махала. Когато съм с дистанционното се чува писукане, мигача светва и тя се включва, респективно при изключване свирва два пъти.... или обратно беше, като колата се заключва и отключва.... А бе яко свири когато се задейства, ама с обикновеният ключ как ли не я пробвах... не се задейства.
При мен се задейства с еднократно натискане на бутона, а не два пъти, и отключва с еднократно натискане на съответният бутон.
Няма двойно заключване - ключа го завъртам само веднъж на ляво за заключване... и веднъж на дясно при отключване, два пъти завъртане... забавяне до 3-5-10 секунди... не ще, а с дистанционното е "чакмак".

Vasilev

Моя C-Max е с фабрична аларма. Ключът с бутоните я пуска при две натискания на бутона. Другият ключ я включва с две последователни завъртания в една посока, а не със задържане.

Sent from my Lenovo A7000-a using Tapatalk

Dmitarcho

Явно си е оставил ръцете някой, като е поставял алармата. Намери модула на самата аларма /под,зад жабката/ да видим модела...и да търсим дали няма програмно меню...да видим дали може да се правят настройки на самата аларма ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

infomar

Да попитам още нещо:

Има ли резон да си направя отделен ключ само за централното и активиране на имобилайзера/стартиране двигателя и отделно  джаджа/дистанционно с бутони само за алармата и централното заключване?

Някой има ли подобен разделен вариант или и трите неща трябва да са комбинирани в един ключ с бутони - централно, аларма и имобилайзер?

п.с.
Казаха ми, че не става  с един модул да се управлява централното и алармата, ама да питам все пак....

cmax

Здравейте всички.

Опитах се да отворя нова тема обаче бях от телефона и нещо не станаха нещата.
Затова ще пиша тук защото става въпрос за алармата на Ц-Макса - ми

Преди 2 дни беше на автомивка( може да е чисто съвпадение) обаче след това алармата не ми работи. Отключвам с дистанционното, мигачите мигат както и преди обаче обемния датчик горе дясно не свети и съответно няма аларма (тествах като вдигнах капака след като заключих колата - нищо не стана.) Значи централното работи, алармата не.Всичко си мига, просто няма това пиукане на алармата и няма аларма. Единствено странно е, когато завивам и пусна мигачите (или аварийните) омебния датчик МИГА заедно с мигачите.Някяква идея за помощ каде да я нося, какво да и правя?
Аларата е фабрична, купена е с неа. А от тази тема забелязах че и на моя VIN пише Less Anti-Theft Alarm.
Препоръка в кой сервиз да я нося?

Ц Макса  е 2010, фейслифта, като на колегата от темата. 1.8 тдци

Благодаря ви предварително

cmax

Цитат на: cmax в 28 Ноември 2016 22:01:30
Здравейте всички.

Опитах се да отворя нова тема обаче бях от телефона и нещо не станаха нещата.
Затова ще пиша тук защото става въпрос за алармата на Ц-Макса - ми

Преди 2 дни беше на автомивка( може да е чисто съвпадение) обаче след това алармата не ми работи. Отключвам с дистанционното, мигачите мигат както и преди обаче обемния датчик горе дясно не свети и съответно няма аларма (тествах като вдигнах капака след като заключих колата - нищо не стана.) Значи централното работи, алармата не.Всичко си мига, просто няма това пиукане на алармата и няма аларма. Единствено странно е, когато завивам и пусна мигачите (или аварийните) омебния датчик МИГА заедно с мигачите.Някяква идея за помощ каде да я нося, какво да и правя? 

Аларата е фабрична, купена е с неа. А от тази тема забелязах че и на моя VIN пише Less Anti-Theft Alarm.
Препоръка в кой сервиз да я нося?

Ц Макса  е 2010, фейслифта, като на колегата от темата. 1.8 тдци

Благодаря ви предварително

Някой ?  :-[

неди

Защо нямам звукова аларма?Форд Ц макс 2.0,146 к.с.,2009 г. Заключва нормално,пробвах и двойно заключване,но няма звук.От модела ли зависи?

Pyrhel

неди

А какво може да се направи,за да има аларма?Освен поставянето на нова аларма?

Pyrhel

ivchotr

Цитат на: Pyrhel в 20 Юни 2019 15:04:50
Поставяне на стара аларма?