Тракане/чукане спирачни апарати

Започната от Dmitarcho, 06 Април 2016 08:28:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Появи се едно метално чукане ... все едно две лъжици се удрят една в друга. Чувам го от предно дясно кололо. Не се влияе от дупки - по скоро от неравности. Като обера спирачката - чукането изчезва. В МП я вдигаха на подемник - лашкаха апарата - нищо не се чува. Споменаха за износване на втулки. Казвайте какво да поръчвам и сменям ... че вече ме боли главата от усилената музика :)
Ръца Пръца

baibradar

Mondeicho

След като са я гледали (те за това май само стават, не и да ремонтират (rofl) ) и не са установили друго, то вариантите са да ти потропват накладките, това явно отпада и водачите или самото буталце на апарата. Според мен е най добре да разглобиш и да се огледат компонентите.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

moni74

При мен се оказа просто болт с износена резба. Как и защо - нямам идея. От една морга си взех цял апарат, че не ми даваха само болта. Сега имам още един болт резерва (имаше разлика между горен и долен) и един АБС датчик.

----------------------------

martin1977

На мен навремето ми се беше разхлабил спирачния апарат - болтовете, които държат супорта за шенкела. Понеже бях правил ъпгрейд, бях пропуснал да сложа локтайт на болта, а то било ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Та да не би и ти да си модифицирал скоро нещо? Чукането не се появи веднага, а месец след интервенцията. Но при мен само при натискане на спирачка хлопаше, докато на едно кръстовище апарата не тръгна да си ходи ....  (rofl) Добре че не стана някой сакатлък. С тая работа шега не бива.

Dmitarcho

Благодаря :) Като почивам - ще се разглабя :)
Ръца Пръца

ivchotr

Цитат на: Mondeicho в 06 Април 2016 14:22:50
... то вариантите са да ти потропват накладките, това явно отпада и водачите или самото буталце на апарата. Според мен е най добре да разглобиш и да се огледат компонентите.

Буталце ми се струва абсурдно да трака. Все пак има уплътнения, от едната страна го подпира накладката, а от другата - спирачната течност.

Mondeicho

Тропка си буталцето и си пее, никой като не се грижи за него и то се е надрало и се появи луфт...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Иван Вълков

Ее аз на какви кофи ръждави съм пребирал буталото на спирачките и е нямало проблем. Според мен е от водачите или нещо се е отхлабило. Дори и да е от буталото ще тропнр само при първоначалното убиране на луфта.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Milcho

Почти в 100% от случаите тракат водачите. Тия дето се развиват с шестограм.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

ivchotr

Цитат на: Иван Вълков в 07 Април 2016 07:00:43
Ее аз на какви кофи ръждави съм пребирал буталото на спирачките и е нямало проблем.

Именно. Ако буталото е стигнало до такова износване, то по-вероятно е да е клеясало и да може да се размърда само с лост. Мога да разказвам дълго време за такива случаи.