Mondeo MK4 - CD Drive fault (Sony DAB 6cd)

Започната от bottapl, 29 Март 2016 12:14:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bottapl

Здравейте,

Днес се опитах да прехвърля от радио на cd и ми изписа CD drive fault. Не съм слагал нов диск от повече от месец.
В чейнджъра има 6 диска. Пробвах да ги извадя (натискам eject, пробвах и да го задържа по-дълго за да извадя всички), но стои please wait и не изважда дисковете. Радиото си работи. Модела мисля, че се води Sony DAB 6cd. Рзгледах няколко теми във форума, но всички завършваха с "иди в Мото-Пфое, намери си майстор".

Някакви идеи защо е станало така и как може да се отремонтира. Не смея да задържа On/off бутона (за да го ресетна), защото не знам кода.
Ако можете и някакъв майстор в София да препоръчате.

Поздрави!

jo_jo

кода или трябва да е в книгата залепен или виж при мен е на сенника.

Pyrhel

Свали панела и махни радиото, свали му капаците и би трябвало да можеш да му помогнеш на излизането на диска. Ако не намериш кода, виж какво пише отзад - SN: M-нещо си, ще генерираме код за радиото.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

и после не пълни всички дискове ;) 6-тия /мисля/ прави бели, и не иска да ги чете и вади после ;) Слагай по 5 диска после ;)
Ръца Пръца

bottapl

Здравейте отново!

Задържах ON/OFF бутона, но не ми поиска код след рестарта.
Дисковете отново не искат да се извадят, но интересното е че вече даже не излиза надписа CD error, директно като натисна CD и прехвърля на AUX IN.
Иначе кода се намира на капачето на пепелника (или поне там има 4-цифрен код).

Проблема обаче остава, защото за да се свали радиото трябва да се свалят пластмасите (мисля че става с някакви щипки, за да не се изпочупи).

Ще се радвам да споделите някой сервиз/майстор в София или някой колега от форума със желание и свободно време (+студена бира):)

Pyrhel

Дърпай предния панел, отзад радиото е на винтове.

bottapl

Опитах се да махна пласмасата, за да дръпна после радиото, но не успях.
Ето снимка на таблото: http://s15.postimg.org/vposk043f/IMG_1985.jpg

Pyrhel

bottapl

За тази процедура ми трябва някакъв "инструмент", с който да махна пластмасите без да ги нараня, защото с отвертка (или нещо подобно) ми се струва, че ще си оставя пръстите..
Ако някой е правил вече тази процедура ще се радвам да съдейства.

dtrifonov

Цитат на: bottapl в 12 Април 2016 17:44:48
За тази процедура ми трябва някакъв "инструмент", с който да махна пластмасите без да ги нараня, защото с отвертка (или нещо подобно) ми се струва, че ще си оставя пръстите..
Ако някой е правил вече тази процедура ще се радвам да съдейства.
Някъде по видеата бях гледал, че използват пластики тип кредитни карти.
My Link

bottapl

Пробвах със стара пластика но не е достатъчно твърда, така че проблема си остава...
Отделно звънях в 3-4 сервиза, никой не се навива да го прави, нямам идея защо.

Така че въпроса си остава отворен.

vvas

-

jo_jo

bottapl

Само за инфо: след безброй чакане и майстори се оказа изгоряла платка/процесор.
Искат ми 200+ лева за ремонт, така че няма да го бъде този боклук.

Лошото е, че алтернативите не са по-евтини, а пък и ремонта е с гаранция 6 месеца...

Поздрави!