От аларма на Мото Пфое към заводска

Започната от Pyrhel, 15 Декември 2011 03:30:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Всички знаем, че на много от колите алармите не са заводски, а са поставяни в Мото Пфое. Имам питане към хората с допълнително слагана аларма. Така ли изглежда вашата:

На поставянето й за жалост не направих снимки, но представлява следното. Срязани са няколко кабела, отиващи към модула за заключването и са запоени жиците, идващи от тази аларма. Честно казано нямаше да забележа ако не бях махал ЕКУ-то (stir) защото модулът за заключването е закрепен над него.

Мисълта ми е следната. Дали някой е пробвал да махне тази аларма и съответно допълнително сложените обемни датчици и да върже към заключващия модул оригиналните, които идват от плафона? Дали след това може да се "настройва" алармата - примерно при заключване да има светлинен сигнал, при отключване и светлинен, и звуков или да кажем при единичното заключване сама да вдига стъклата и т.н.?

Не че бих се занимавал с такива неща, но тая шибантия ми прави проблеми - от време на време като отключвам колата се разсвирва и посред нощ будя квартала...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 15 Декември 2011 03:30:20
... от време на време като отключвам колата се разсвирва и посред нощ будя квартала...

Ммм да и при мен се случва та дори по-често от " от време на време".
Днес ако ми остане време ще проверя дали е такъв модула.
Иначе от МП ми казаха че това е допълнителен модул към оригиналната аларма ::)

Alexi

а вие защо отключвате колата посред нощ :))

escobar

Между другото алармата, която ми е монтирана, е единственото нещо което ме дразни в моя Форд.
Суперчувствителна - квалитетните гърнета и изпълненията кюнец я активират 99% от случаите.
Самообучава се и се саморазвива, както намери за добре...
Та и аз съм мислил по въпроса с подмяна-промяна-ъпгрейд.

supertorr

Специален отговор за Анатолий
Цитат на: supertorr в 29 Януари 2012 18:37:43
6. Досаден проблем алармата при отключване пищи- препрограмиране
и
Цитат на: Pyrhel в 29 Януари 2012 18:51:06
Как/с какво я препрограмираха алармата, имам го същия проблем?
Препрограмираха я с някаква тяхна си програма, както бях писал по-горе те монтират допълнителен модул към заводската аларма. Но по-важното е крайния ефект-НУЛЕВ
За 2-3 дена подобрение, т.е. не пищи при отключване, а след това нормалното си нЕнормално поведение. (hammer)
Мисля ако ми остане време да направя  една рекламацийка. Ако имаш някакви въпроси към тях мога да ги задам като ходя (thup)

Bobi

Аз пък да попитам за моята кола - Фокус 2 от края на 2006. Тази кола няма аларма и това е! Пробвах всички възможни методи - ритане, отавяране на предния капак, отваряне през ключалката и нито веднъж не пропищя! И сега с новите условия на застрахователите ще се налага да си сложа аларма, защото няма да я признаят! (hammer)

Alexi

ритането трябва да остави следа на вратата/калника за да се задейства моята е така :))

Pyrhel

Благодаря. А видя ли ги как направиха връзката между алармата и софтуера им? Имам предвид през ОБД буксата или към самия модул вързаха кабел?

Нямам смислени въпроси, защото нямам и идея защо се гаври така алармата. Сигурен съм единствено, че е от гадния допълнителен модул. Мислех по едно време да си купя модул от англия и плафон със сензорите и да разкарам всички тия побългарявания от колата...

supertorr

За съжаление не бях при тях  (hammer)
Оставих я и бегом на работа  O:-)

Pyrhel

Някой знае ли марката/модела на алармите, които слагат в Мото-Пфое?

К.Методиев

Така като гледам този модул май работи на CAN и най вероятно го бутат през OBD нещо, може и да греша, но ако не е на кан не виждам как ще е допълнение към фабричната.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 08 Октомври 2012 21:37:23
Моята не мога да определя дали е слагана в МП или е заводската - хем има доп. обемни датчици на предните колони, хем си отварям/затварям колата и джамовете от ключа.... марката е GEMEL

Dundee

Gemini. Модела не знам дали ще успея да разбера. Кажи ако е важно за да я огледам по-подробно.

Alexi

и моята е Гемини .. аз лично не съм очарован от нея но поне не ми прави проблеми

fordsiesta

Монтират предимно Gemini, но по желание на клиента може и друга марка. Нова Gemini започва от 300 - 400 лева. Мога да дам телефон за връзка на момчето, което ги монтира в МП, но не го познавам лично. В БГ знам, че Gemini са малко разпространени. Toyota ми казаха, че също ги използва. В нашата южна съседка намерих доста голямо разнообразие от Gemini автоаларми, но така и не стигна до покупка.

fordsiesta

Цитат на: Bobi в 29 Януари 2012 22:19:47
Аз пък да попитам за моята кола - Фокус 2 от края на 2006. Тази кола няма аларма и това е! Пробвах всички възможни методи - ритане, отавяране на предния капак, отваряне през ключалката и нито веднъж не пропищя! И сега с новите условия на застрахователите ще се налага да си сложа аларма, защото няма да я признаят! (hammer)
Bobi ако още не си решил въпроса /едва ли/ мога да ти препоръча човек, който отремонтира моята.
Като за начало провери под капака дали има сирена. Gemini до колкото знам сирена и аларма /модул/ са 2в1.

todor.angelov

Цитат на: Bobi в 29 Януари 2012 22:19:47

Здрасти колега,

ако ти е фабричната аларма на Форд, предполагам имаш ръководство на потребителя, прочети го, полезно е, RTFM (Read The Fucking Manual) това е девиза на инженерите.  (facepalm)
Така, а сега на кратко, но не гарантирам, че е същото при ФФ МК2...за активиране на алармата се натиска 2 пъти бутона за заключване на вратите от дистанционното - потвърждението се получава със светлинен сигнал (предполагам от мигачите). В този момент алармата все още не се е активирала, активирането става около минута след като я заключиш по описания начин.
Принципно алармата е доста интелигентна и с ритане няма да стане, при ФФ МК1 са защитени предният капак, багажника и обемното пространство въре.

Най- лесният начин да изтестваш алармата...оставяш отворен прозореца на шофьорската врата, заключваш и активираш алармата (да не се повтарям) след 2 минути например...пробвай да си пъхнеш ръката през отворения прозорец  (ade)

...не забравяй да пишеш дали се е разсвирила, ако не се лъжа - трябва да е свързана със тромбата на колата...

И аз да се оплача от допълнителната аларма на Мондю...хората ме гледат все едно ще я крада колата (tts) голяма смешка е, но свикнах, накрая ще отида да ми я изкормят и да дам някой лев в МП да си ми върнат фарбичната във фабричен вид...че то тоз' живот, живот ли е?  8)

Backstage

Цитат на: fordsiesta в 23 Октомври 2012 11:20:13
Bobi ако още не си решил въпроса /едва ли/ мога да ти препоръча човек, който отремонтира моята.
Като за начало провери под капака дали има сирена. Gemini до колкото знам сирена и аларма /модул/ са 2в1.
Боби смени фокуса с друг

Bobi

Благодаря за полезната информацията, колега! Този проблем беше актуален на предишния ми Фокус, със сегашният нямам проблем - свири си като за световно  :)). За щастие, аз нямам проблем с алармата, въпреки че е монтирана от МП.

moni74

Възможно ли е заводска аларма без обемни датчици в купето?

----------------------------

Dmitarcho

На фокуса обемните датчици са на колононите м/у вратите, Мондеото няма там дупкли ;) Аз имам един отвор до плафона/помещението за очилата, но вътре като, че ли няма нищо. Но аз съм с допълнително слагана аларма.
Ръца Пръца

hotblooded

Аз се чудя обаче със каква аларма съм - отключвам и заключвам от бутоните на ключа, имам обемни датчици в купето, и някакъв чип които от МП казаха че е "за програмиране на ключа", на чипа и на алармата пише "GEMEL"

Dmitarcho

Ръца Пръца

mitakinen

Тази дупка до плафона е за предвидена за микрофон. Това е плафон с дупки предвидени за обемните датчици
http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Ford-Fiesta-Mk6-ST-map-spot-light-interior-Intrusion-sensor-MK3-Mondeo-/251181251427?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a7b91bb63
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 15 Ноември 2012 10:08:00
Дека са ти обемните датчици :P
Гордо стърчат от предните колонки!

Dmitarcho

А .. те са допълнително слагани ;) Съмнявам се в завода да са ги сложили така ;)
Ръца Пръца

Светослав

Колеги, къде се намира алармата ако има такава? ::)

Dundee

При мен е закрепена за левия ботуш на макферсона, в двигателния отсек. Пада се зад кутията на въздушния филтър.

Светослав

Ако има аларма къде се намира точно? Защото може да е изключена! Някои ще може ли да пише?

Dundee

Моята изглежда така

Намира се под пластмасовата кора до левия крак на шофьора. Сирената е при двигателя.