Сгъваем ключ за Форд

Започната от tha22don, 11 Декември 2011 17:30:22

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

kari_d

На оригиналния ключ поне отварянето на багажника не му ли работи :) Да не би само да му трябва смяна на батерията или програмиране към колата. Аз днес два пъти го правих този номер с програмирането и е безвреден, че нещо съм за смяна на батерия явно, че единия ключ, който не съм ползвал си е забравил, че принадлежи на колата :)

Започна да не работи след смяна на батерията /с няколко пробвах/.
Не работи нито един от трите бутона /пробвах и варианта които ми предложи, не светнаха мигачите/.Ходих да го обучат и пак нестана, затова сложих и алармата с тези 2 дистанц /за да мога да откл/закл с тях/, а и ми гарантираха, че може да се сложи трансп. и да се пали с тях.Сега остава да купя 2 пирона и 2 трансп. и да ги сложим в дистанц /а и да обучим ключа/.
Само не ми стана ясно дали трансп. са универсални или има разлика /затова и се чудя от къде да го купя/.
Това трябваше да го свърши препоръчания кисел ключар, които изобщо не му се занимаваше и ни отказа. :-[

tha22don

Поне единият транспондер можеш да си го спестиш като вземеш работещия от оригиналния ключ. Купи два нови транспондера и програмирай единия и като стане и работи, прехвърли от оригиналния ключ другия трансподнер. Така ще спестиш едно програмиране по-малко :) и ще имаш един резервен транспондер, който да си седи.
Но първо изчакай да ти програмират единия нов, че при махането на работещия от оригиналния ключ да не стане някой сакатлък ;)

kari_d

Само не ми стана ясно дали трансп. са универсални или има разлика /затова и се чудя от къде да го купя/.
:-\

road runner

Не са универсални :) Патих ти ЛС за колко мога да ти ги намеря :)

kari_d

И сега да дам отчет  ;)
Поръчах си от ebay два нови транспондера Този и два пирона Вариант 2

Сега чакам доставка, а после минавам през Младост  ;) да нарежем ключовете, и остава само да ги обучим, за което ми е обещал един съфорумец, ама нещо изчезна и не ми отговаря  ::) /дано не е размислил/
Това е общо взето  ;)

tha22don

Ами наслука :) както казват рибарите  ;D
С малко търпение и умения ще станат работите.

joro.z

Здравейте, имам питане към знаещите. С два оригинални ключа съм, без дистанционно. И двата работят, но единият (който е ползван по-често) е поокръглен и заяжда леко.

От това което разбрах дотук, имам следните опции:

1.Правя си нов ключ (само пирона) - питах при ключар 20 лв., като после нося и двата ключа, за да работи имобилайзера - не много удобно. Прехвърлянето на пирона не знам дали може да стане хубаво.

2.Купувам си от Ибей ключ с имобилайзер, който евентуално мога лесно да програмирам, тъй като имам два оригинални ключа? Това ми допада, но не съм сигурен, че ще се справя с програмирането.

По отношение централното заключване - имам аларма, която го управлява, така че ключ с дистанционно не ми трябва, а и най-вероятно в колата няма модул за такова дистанционно, предвид двата оригинални ключа без дистанционно.

Какво мислите по точка 2, дали съм разбрал правилно и ще мога ли да си програмирам имобилайзера сам?

Поздрави!

tha22don

Цитат на: joro.z в 30 Март 2012 10:08:32
Здравейте, имам питане към знаещите. С два оригинални ключа съм, без дистанционно. И двата работят, но единият (който е ползван по-често) е поокръглен и заяжда леко.

От това което разбрах дотук, имам следните опции:

1.Правя си нов ключ (само пирона) - питах при ключар 20 лв., като после нося и двата ключа, за да работи имобилайзера - не много удобно. Прехвърлянето на пирона не знам дали може да стане хубаво.

2.Купувам си от Ибей ключ с имобилайзер, който евентуално мога лесно да програмирам, тъй като имам два оригинални ключа? Това ми допада, но не съм сигурен, че ще се справя с програмирането.

По отношение централното заключване - имам аларма, която го управлява, така че ключ с дистанционно не ми трябва, а и най-вероятно в колата няма модул за такова дистанционно, предвид двата оригинални ключа без дистанционно.

Какво мислите по точка 2, дали съм разбрал правилно и ще мога ли да си програмирам имобилайзера сам?

Поздрави!

А като се замислиш - така и така ще си нарязваш ключ (Заготовките, които са при ключарите и нямат бутони, все пак имат едни сини капсулки, в които се поставя транспондера от стария ключ - моят втори ключ беше такъв - ключарска заготовка с място за поставяне на транспондера, за да може да пали колата :) ) та.....така и така ще си нарязваш ключ, защо не си вземеш от Ибей ключ с платка + нов пирон, който да ти нарежат и да преместиш единия транспондер на новия ключ - това е вариант, ако имаш централно - с новия (ключа с платката от ибей ) ключ поне ще отваряш вратите, а с дистанционното на алармата ще я пускаш и спираш - Тук се замислям дали модулът за централно заключване и заводска аларма не са един и същ. Ако пък искаш флип ключ - в ибей се продават и само кутийките без електрониката.

Иначе за програмирането на транспондера - мисля, че колегата Bobi беше правил тази магия на неговия Фокус МК2, но при него игра допълнително софтуер. Не помня с колко ключа беше преди това - май само с един.
Имаше и тема някъде за самото програмиране. Можеш да пробваш първо сам, чрез инструкциите - не са сложни , другият вариант е вече "Помощ от приятел".

Pyrhel

Боби беше с 2 ключа, ама при него е новата с-ма на Форд с ин и аут кодовете, където без софтуер и заплащане няма как да стане.

Най-вероятно ще можеш да си обучиш сам новия ключ ако има транспондер вътре. Не се занимавай с местенето на пирона в ключовете, които не са сгъваеми - отляти са с него и ще стане ужасно грозно. Струва ми се, че след като алармата е афтърмаркет няма да може да се обучат бутоните на ключа да отключва/заключва колата обаче?

Според мен - вземи си обикновен ключ и нека ключаря ти прехвърли транспондера от единия в другия във въпросните капсулки - синя или червена. Там вече имаше някакво значение - мастър/секъндъри ключ за програмирането до колкото помня...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

joro.z

Здравейте, само да споделя как се развиха нещата с ключа - поръчах си от Ибей ключ с транспондер, около 23лв. с доставката, наряза ми го колега от форума, за което благодаря и после го програмирах по указанията, дадени ми от продавача, стана от втория път. Така сега имам три ключа и възможност да добавям допълнителни, ако случайно нещо се случи (като на другата ми кола, когато откраднаха чантата на жена ми заедно с ключовете).
Поздрави!

stoyan.peev

Здравейте, след като внимателно изчетох темите по въпроса за допълнителен сгъваем ключ реших и аз да направя този ъпгрейд за моя Focus MK1.5 2004-та година. За да си спестя евентуално объркване и прахосване на средства бих помолил някой да обобщи необходимите неща. Тъй като имам 2 работещи ключа които не искам да повреждам бих желал и да си обуча нов транспорндер, който не разбрах какъв точно трябва да е. От прочетеното до тук видях че са ми необходими следните неща:
- ключ от Фокус 2 от Ebay
- транспондер подходяю за моята кола, който не разбрах какъв точно трябва да е
- нов "пирон" който някъде да ми изрежат по моите ключове

и съответно обучаването после по зададеното ръководство.

Бих бил благодарен ако някой може да ми предостави актуални линкове към необходимите ми неща за да мога и да се ориентирам в картинката като крайна цена.

П.П. същото ме интересува и за Mondeo-то на бащата -  2.0 TDCI 2002-ра, но тъй като там имам само 1 ключ, ще трябва заплащане в МП за обучаване

Благодаря предварително!

stoyan.peev

Тази сутрин прегледах стабилно Ebay. Това ли са необходимите ми части:

Ключ:
http://www.ebay.co.uk/itm/110870813152?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Пирон:
http://www.ebay.co.uk/itm/140438562562?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Транспондер:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190538438760&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en

Поправете ме ако греша за да знам дали да пазарувам :)

road runner

Действай :) Ключа има ли платка ? Пирона е твоя  и чипа излиза пак твоя :)
За нарязването мога да съдействам :) Намирам се в Младост

ganador

Не купувай пирон, на мен ми остана 1 заготовка.

stoyan.peev

Благодаря много на ganador за заготовката за ключ, която ми изпрати :)

ganador

Цитат на: stoyan.peev в 10 Май 2012 16:28:15
Благодаря много на ganador за заготовката за ключ, която ми изпрати :)

По-другата седмица съм в София, може да почерпиш.

stoyan.peev

Обади се :)
Тия дни трябва да ми пристигне и самия ключ, та се надявам до края на седмица да го сглобя и да се отбия до колегата в Младост да го нареже :)

stoyan.peev

Вече и аз съм горд собственик на нов ключ :)
Настройването на транспондера и копчетата стана точно за 2 минути, много лесна процедура.

Сега обаче имам едно друго питане. Тъй като на баща ми колата е с два ключа, които са без копчета за централното. Колата обаче има такова. Как да направя настройването на дистанционното да отваря/ затваря вратите и бутона за багажника?

Bobi

Някой има ли представа дали ключ като долният и моята кола ще се понесат взаимно ?

momo76

Такъв не съм виждал. Ако е фордовски с правилния транспондер, би трябвало да стане.

Bobi

Това е ключ от новият Фокус. Оригинален фордовски си е. Но не знам с какъв транспондер е.

mirohristov

А неможе ли да се прехвърли стария транспондер или ти искаш да си имаш два.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Bobi

Само с един ключ съм и трябва да си направя втори. По принцип бях тръгнал да си поръчвам от стандартните сгъваеми, но видях тези от новите модели и искам да попитам :)

Pyrhel

Транспондера е тривиалния проблем. По-притеснителното е дали ще може да се обучи за централното според мен :)

momo76

Всъщност вярно транспондера е малкия проблем, ако не става може да се смени. Но ако не може да се обучи към централното става само за украса.

BIGFORDFAN

Абе той няма да кара винаги мк2, като вземе мк3 все ще го ползва....  :P

Bobi

Не ми се експериментира с новите ключове, че цифрата е сериозна. Ще си взема от пробваните :). Благодаря за включването, момчета!

Dmitarcho

Замислям и аз да сменям ключа,че моя така и така е резервния,без копчетата по него. ще си намеря от някъде самия ключ с електрониката вътре, въпроса ми е, като нямам оригиналдЪ ключ, в МП трябва да ходя да го запознават с колата, мнали ?
Ръца Пръца

Pyrhel

Имаш, нямаш, на мондеото се програмира към имобилайзера с кодове. Някой с техника ти трябва.

P.Kostadinov

Зачетох се в темата,че ми стана интересно и доста заинтригуван останах...И се замислих за Мондеото със съвсем обикновенният ключ:

Какво аджеба да му измисля,има си аларма+централно фордчето,но съответно на отделно дистанционно.Гледам си на Кугата ключа и му се радвам,е 'па друго си е да имаш два сгъваеми ключа в джоба,някой ако помогне я с идея я с нещо друго ще се черпи!
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !