Проблем с 4 отказали дюзи на focus 1.8 tdci 02

Започната от archtur, 27 Януари 2016 21:31:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

archtur

Здравейте,
Извинявам се ако темата не е в правилния раздел. Тези дни всичко се случи на един дъх. Проблемът започна с мигаща лампа на подгрева. Първо реших, че може някоя свещ да прави проблеми. Нещата обаче не спряха до тук. Колата взе да трака яко да предърпва и да изкарва яко бял дим. Оставих колата за два дни до момента в който да я закарам в най-близкия сервиз да я видят. Колата запали много много трудно. Пушеше яко бяло и предърпваше. На 1-ва се държеше все едно така, че съм сложил 5-та. Така тракаше. Малко след това колата загря и дима изчезна. Нямаше мощност но успях да я закарам до сервиз. Там я видяха ми казаха, че е много вероятно дюзите да са сгънали. Закарахме ги да ги замерят и се оказа, че са много зле. Искат много сериозна сума за рециклиране. Въпросът ми е в това дали за този двигател е възможно да се сложат дюзи от друг съвместим. Искам да намеря нещо по читаво. Или поне дали в района на Бургас има някакъв добър сервиз, където мога да потърся по-достоверно мнение. Не съм особено на ти с колите но ми е ясно, че ремонта е скъп. Поне да стане добре. За нови дюзи не приемам като вариант естествено заради цената им. Ще Ви бъда благодарен ако може да дадете някой съвет и пак се извинявам ако темата не е позиционирана в правелния раздел, :)

Dmitarcho

Има фирми които рециклират дюзи - в Пловдив и София. За Фокус .. преди години съм купувал нова дюзя - 600 лв. , рециклирането е около 200-300. Но покрай рециклирането има и стендове ... демонтаж/монтаж ... може да стигнеш 1000 лв. Има колеги от Бургас .. дано се включват да те насочат за сервиз в района.
Ръца Пръца

chokolino771

В Шумен също мога да кажа добри думи за човека и го препоръчвам . Стендовете му са от най новичките мога да кажа поне от това което съм виждал тука и цените му много по-надолу от доста други сервизи.Примерно казвам на едното място ми смениха за 300лв. клапанче на дюза а при него за 280 клапанче , разпръсквач и нов код .Ако не са ти в ред само клапаните мисля ще минеш с до 5-600 кинта за четирите дюзи с нови кодове.

Alexi

от друга кола не стават ,но се ремонтират успешно ( не и евтино )

vesso90

Пълна трагедия с тия дюзи.Като гледам колата от подписа е 2002-ра година.Егати безбожните цени за рециклиране,пък да не говорим за нови.Те излизат колкото още един фокус.

V.Buzev

Цитат на: vesso90 в 28 Януари 2016 09:48:20
Пълна трагедия с тия дюзи.Като гледам колата от подписа е 2002-ра година.....

Е точно тук е истината, от завода производител не предполагат че тая кола ще живее 14 години :). Изчислили са някакъв ресурс на компонентите, дали са една гаранция 3-5 години и това е.
Тия коли дето ги караме вместо да отидат за рециклиране, те живеят втори-трети живот в България :'(

Pyrhel

Бе хем е така, хем и не е. 1.8 ТДЦи и 2.0 ТДЦи в мондео преди фейса са си зле, след фейса е далеч по-безпроблемно.

Иначе, ако аз съм изправен пред тоя проблем, вероятно бих си купил китйски клапани и сменил пред блока с 2 ключа. Без разпръсквачи, без кодове... Китайските са калпави и не изкарват много, но поне да знам, че е от тях проблема, ако се оправи - когато се прецакат пак - 4 делфи клапана и приключвам.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

archtur

Благодаря на всички колеги за разбирането. :) Надеждата ми беше в това да намеря читави дюзи от сходен автомобил. От друга страна ако сложа нови или рециклирани и се направят добре,  може би си гарантирам един дълъг и безпроблемен живот на мотора. Самият автомобил е много добре гледан. Но сума за още един такъв незнам дали си струва. Другият вариянт е да купя стари дюзи и колкото изкара. Ако се наблюдват може да изкарат пък знам ли..

hotblooded

Наблюдаването не помага... качествен филтър, навременна смяна, без горива "Тунджа" - това помага. Но няма нищо вечно.

Dmitarcho

Ако ще вземаш втора употреба ... трябва да са на много ниска цена ... за да не се ядосваш, ако след 10 к км. заминат и те.
Ръца Пръца

archtur

Колеги, 
Намерих тауш рецеклирани дюзи. Човекът, който ги продава има и гаранция към София дизел център. Дюзите са от същия форд и ми ги дава на масовата цена от 150лв. броя. Попитах го защо се продават и ми каза, че са му излязли проблеми с глава и съединител а ремонта бил скъп. Имал и друга кола и затова продава на части. Склонен съм да вярвам само заради гаранцията. Вие какво мислите? Дали да рискувам..

Alexi

Иван Вълков

Ще трябва и качествена диагностика, защото кодовете на рециклираните дюзи ще са разлучни от запаметените в компютъра. Иначе цената е супер. Преди да ги сложите е добре да се прегледа и ГНП -то да не хвърля стружки и да прецака и вторият комплект дюзи.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

archtur

Добре,
При това положение ще ги поръчам. Човекът продава и ГНП-то. Казва,  че и тя е рециклирана. Незнам каквп се разбира под това. До колото разбирам не подлежи на рециклиране. Поне така съм чел. Може да се има в предвид смяна на някакви уплътнения знам ли. Дано при мен да е в час.  Стискайте палци за дюзите :))

Alexi

подлежи разбира се и ГНП-то на рециклиране ,ако има нужда от такова