Може ли да се зареди акумулатор напълно само с каране или си трябва зарядно?

Започната от Vesel, 02 Януари 2016 18:41:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vesel

Преди няколко дни установих че акумулатора ми се е занулил по неизвестна за мен причина и нямаше никакъв ток. Един познат ми даде с кабели, запалих и покарах около половин час и акумулатора видимо живна. После имах още 3-4 карания по 30-40 мин. а утре ми предстои доста по сериозен преход - 6-7 часа. Въпроса ми е дали ще успее да се зареди напълно само с каране или като се прибера ще трябва да го разкача и да го зареждам със зарядното. Като цяло не ми се разправя много със сваляне и закачване пак, но ако зареждането в движение е половинчата работа и по някое време ще трябва все пак да зареждам акумулатора със зарядно е по-добре да го направя когато аз избера, а не когато той си реши.

TourneoRS

Акумулатора ако е хубав няма да имаш проблеми. И аз като теб два пъти съм смъквал моя до нулата и съм го оставял сам да се зареди, вече трета  зима кара. Но виж какъв е проблема с изтощаването му  ,за да не ти го направи в най-неподходящия момент.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Vesel

Ами от 2,5 год. имам колата и акумулатора го взех с нея, неизвестно на колко години е , но до сега не ми е правил никакви проблеми и е палил от половин оборот. Сега явно съм забравил нещо, още се чудя какво, и след 2 дни беше толкова изтощен, че чак радиото ми поиска след това код, т.е. все едно акумулатора е бил откачен. Ако го направи пак,ще потърся сериозно причината, че една зима прибързано смених напълно здрав акумулатор с нов заради подгряващи свещи. Сега точно не ми се правят излишни разходи.

Alexi

ще се зареди ,ако е в добро състояние - все пак той така е предвиден да се зарежда :) .. ако е към края на живота си и на зарядно да го слагаш - пак сутрин ще ти прави проблеми ..

Bivola

Днес на обед Фиестата ме изненада и отказа да запали при около 1-2 градуса над нулата та по тая причина сега съм го свалил и съм го заредил и ще му направя няколко цикъла на заряд-разряд с една 55 ватова крушка. Досега не съм го правил и ще видим утре докъде ще я докараме. Колата я купих с този акумулатор, който е малък за нея 44Ач 420А стартов ток и миналата зима се справи геройски като палеше без проблем дори на -17 но явно вече съм го уморил. Утре като го върна на колата ще и погледна и зареждането как е. Ако акумулатора беше дал някакви признаци за умора  в началото на зимата щях вече да съм го сменил, но сега ще се опитам да го посъживя.Ако устиска до март месец , то пролетта и лятото сигурно ще ги изкара.
Според мен за 6 часа каране определено трябва да се съживи акумулатора, ако не стане обаче го сваляй и го зареждай.

ПП
...сега го загледах акумулатора и е Мidac Hy-per

dimkaraganchev

Така са дизелите. На студено си искат хубаво гориво и здрави акумулатори.