Свети жълта лампа

Започната от stoianmitkov, 29 Декември 2015 07:10:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoianmitkov

Колеги, може ли да ми кажете за какво ми свети една жълта лампичка долу в ляво на оборотомера?Има и една, която се намира между показателите за температурата на двигателя и наличното гориво в резервоара, тя пък за какво е, като загася колата и започва мига в червено. Колата е ford focus c-max 1.6tdci 110к.с.Имам я от няколко дни и не ми са ясни тези неща.
Ford Focus C-MAX 2005г. 1.6tdci 109к.с.

hotblooded

Цъкни една снимка да видим символа на лампата и ще ти кажем.... Така може да стане някоя грешка (fri)

omirhit

Виж си борд компютъра. Жълтата те предупреждава .  Наѝ често свършва течността за чистачките. А червената мисля че беше  контролна лампа на имобилизатора.

stoianmitkov

Ето снимка.Няма иконка просто лампа .А другата която мига червено  като загася колата се намира между уредите за температурата и нивото на горивото .И още нещо колата работи на празен ход , а както виждате борд компютъра показва доста . Това нормално ли е?

Dmitarcho

То пише, че е среден разход това, не моментен ;)
Ръца Пръца

valyo08

Много интересно пише-"РАСХОД"!

Pyrhel

Виж и как е съкратено, на руски е, средний расход :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

stoianmitkov

А за въпросите за лампичките нещо може ли да ми кажете?

Pyrhel

Цитат на: omirhit в 29 Декември 2015 08:34:44
Виж си борд компютъра. Жълтата те предупреждава .  Наѝ често свършва течността за чистачките. А червената мисля че беше  контролна лампа на имобилизатора.
Жълтата е някакво "внимание", в момента на светването не изписа ли нещо? Външната температурата каква е, на това табло не съм сигурен дали тази не светваше под 3-4 градуса, за да предупреди за замръзване.

stoianmitkov

josevega

Премини в начално положение на екрана-изм.км ,темпратура.Даи стново на контакт и ще ти изпиши съобщението .Най-вероятно нямаш течност за чистачките.

stoianmitkov

Направих това, което ме посъветвахте ,пише нещо от сорта, че има проблем в кормилното управление или в сервото,не мога точно да разбера. От тук нататък какво мога да направя?

omirhit

Долеѝ си масло в хидравликата.

G_o_c_e_v

Казанчето се намира под десния фар. Фара се демонтира лесно. Има един централен болт от горе, а долу в основата има 2 щипки, които се натискат с дълга отверка и фара се издърпва напред.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

stoianmitkov

Благодаря за насоките, ще пробвам да налея масло в хидравликата, но ви моля да ми кажете какво масло да купя! Ако може няколко подходящи марки, защото не знам какъв избор ще има. Имам изгоряла крушка на единия габарит, до нея как се стига?

Pyrhel

Пускай различните въпроси в отделни теми, олесняваш модераторите, иначе трябва ние да разделяме един по един постовете :)