Форд Фокус 1.8 тдди проблем с оборотите

Започната от asenov1984, 20 Декември 2015 14:56:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asenov1984

Здравейте и всели празници на всички
Имам проблем който преди година ми се появи и отшумя тогава бях сменял филтри ремъци всичко
и като загрее колата оборотите се качваха 1250 1300 и се задържаха при свободен ход
но след година пак се появи като изгася и веднага запаля оборотите се оправят но не след малко пак
като повдигна съвсем леко дори само подпирам педала от долу оборотите падат 800 - 850
направих тест но не знам какво да гледам но според другите клипове в ю-туб
ми се струва че няма проблем. Реших да откача акумулатора да не би да има лоши
данни  или каквото да е  Моля ви колеги ако някой е имал същия проблем нека даде съвет как го оправил

Колата е Форд Фокус 1.8тдди комби 2000г

Pyrhel

Като подпреш педала отдолу, т.е. все едно връщаш газта и тогава падат?
Да не заяжда нещо педала и да не може да се върне сам?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

asenov1984

Цитат на: Pyrhel в 21 Декември 2015 14:10:50
Като подпреш педала отдолу, т.е. все едно връщаш газта и тогава падат?
Да не заяжда нещо педала и да не може да се върне сам?

Да така е само го подпирам без сила, но като изгася и запаля пак оборотите се оправят
не знам ще се побъркам яде ме на студен двигател но го прави 850 900 оборота а като загрее
започва утре ще сваля педала за профилактика ако е педала ре циклира ли се?

EMM Service

Трябва ти Добър диагностик!
Провери маслото дали не мирише на нафта. Също така виж турбото да не фука масло от там.
EMM Service
Ремонт на спирачна и горивна система
Диагностика
Смяна на консумативи
Резервни части
0886316097

asenov1984

Което наблюдавам е че като е студена е 800 850 оборота и като направи дадена температура ми го прави това има ли възможност да има лоши греши в компютъра и да не е педал, а нещо друго

asenov1984

Извинявам се ако е реклама но искам да попитам дали става да опитам със http://radimex.eu/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D0%B0%D0%BA-2%D0%BC%D0%BB
ТОВА ДА поБългаря пистите на педала?

edinak

по принцип ако педала е тръгнал (което е много вероятно) ще ти се наложи да го смениш.доста голям процент от колегите каращи такива фокуси са го сменили след определен пробег километри (включително и аз ) В МП беше около 200 лв преди 3-4 години , но както каза колегата ти трябва диагностика :)

asenov1984

Благодаря за което колеги тия дни ще ида и ще пиша какво се оказа

asenov1984

Здравейте колеги
ре-циклирах педала за сега няма проблем карам вече седмица всеки ден
40 50км на ден и се държи перфектно

Manolcho78

Би ли споделил как го рециклира - възстанови пистите, или само си ги почистил?
Свят - шарен, шматки - бол :)

asenov1984

имам приятел който ми услужи с някаква течност каза ми че е тип метал  после 48 часа чаках да съхне
каза ми че не дава гаранция може ден може два но 8 дни за сега нямам проблем няма и нещо на което да ме съмнява
че може да развали та... Намзах пистите и си го сложих на мястото запалих и това е
ако иска някой може да помогна

VENTCI

Отварял съм го и моя - чистих го с контактен спрей - това беше преди около 60 хил. км. и проблеми повече не е имало.

asenov1984