EAC FAIL?

Започната от jfs, 15 Ноември 2015 15:38:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jfs

Здравейте!
Колата е Фиеста 1,4 2003г. На жена ми е и я има от 1,5 год. До сега (да не чуе дявола) само бензин сипваме. Обаче от време на време прави една магария. Може и месеци да няма проблем, но може и през ден да се случи. Както я караш оборотите започват да играят, няма мощност и там където е километража започва да мига надпис EAC FAIL. Гасиш, палиш и си продължаваш без проблем. Обаче не си е работа така, особено, че жената се шашка и може да стане някоя беля. За това искам да оправя проблема. Някакви насоки къде да търся проблема и как да го реша?

Dmitarcho

На доктор /в МП примерно, да и направят една диагностика/ водили ли сте я ? Иначе, колата влиза в авариен режим, и след рестарт на мотора грешката се изчиства до следващия път ;)

EAC FAIL не е ли проблем с педала на газта ?
Ръца Пръца

Pyrhel

Попринцип EAC Fail е много обща грешка, дава я за какви ли не глупости и трябва да се видят съответните грешки. При бензин обаче най-честите проблеми са замърсен дросел и невъзможността му да се движи свободно, корозирали пинове в буксата му или че смуче от някъде въздух - през лоши уплътнения между колектора и гавата или пукнатини в колектора.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

jfs

Преди година ми чистиха дросела и няколко месеца нямаше проблеми. След това отново започнаха и на последък зачестиха. Дали има нещо което да го зацапва толкова бързо или да търся из другите изброени възможни причини?

vnd

eac fail  си е обща аларма нещо като "пич имаме проблем' ,какъв е проблема диагностиката показва

jfs

Диагностиката показа дроселова клапа. Оставих я в сервиза, чистиха я нещо... дори не ми казаха колко ще струва смяната й евентуално. Останах с впечатление, че не са сигурни, че ако я сменят ще се оправи със сигурност проблема. Казаха скъпо е не се занимавай с чистене ще стане. Да, но макар и по-рядко продължава да прави проблема. Ако имате някаква идея как да продължа споделете?

Sent from my E5823 using Tapatalk

vnd

според мене по-скъпия начин ще трябва щом си я чистил и пак компа ти алармира за проблем явно със чистене вече не става,но бъди сигурен че ще ти сложат нова  някъде с касова бележка и  гаранция  иначе може голям филм да влезеш

jfs

А като цена какво да очаквам? За да не ме излъже майстора де, не за друго. Защото има два варианта да сгреша: единия да ми сложат някой евтин ментак, и другия е да ме натоварят в цената.

vnd

Цитат на: jfs в 06 Юни 2016 09:57:44
А като цена какво да очаквам? За да не ме излъже майстора де, не за друго. Защото има два варианта да сгреша: единия да ми сложат някой евтин ментак, и другия е да ме натоварят в цената.

нямам си на идея за цени ,а ако нямаш познат майстор нещо средна цена  с касова бележка с цел безплатна поправка при евентуален проблем и така..

grigor

Аз карам такава фиеста, вече 13 г. И този проблем също го имам от време на време, понякога дори когато не и дадеш достатъчно газ, докато отпускаш съединителя също пуска аварийния режим ! Като съвет само смения си въздушния филтър 2 пъти годишно, когато сменяш маслото почиствай и дросела, процедурата е елементарна ! Можеш да провериш също след дросела има едно малко мъркуче за въздух, което отива към двигателя, на мен там се беше скъсало и си смучеше въздух, та на края на това мъркуче има клапанче, което като се прецаква и дава ядове. При мен се чуваше, че смуче от някъде ! А самия извод поне според мен, като искам да вметна, че и мен много ме дразни е да не ти пука много за това, гасиш, палиш и продължаваш. От тия опити в гаража имам 2 дроселови клапи, като едната не съм я слагал, купих я втора ръка, но не стигнах до нея, а другата дори и не се сещам от каде е ! Може в миналото да съм я сменял ! Едно време в мото -пфое искаха за дросел 700-800 лв.