Моя C-MAX 2.0 TDCI

Започната от m_focus, 30 Октомври 2015 14:56:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

m_focus

на второ четене видях че нашия двигател 2.0 дизелак го няма, явно има разлика
карай форд и бъди горд :)

m_focus

Иван Вълков

Цитат на: m_focus в 03 Ноември 2015 22:17:01
какво ще кажете за тази оферта

Според мен са скъпи. Аз не бих купил боядисани джанти..а тези са минали разкрасителна процедура...просто не се знае кой как ги е направил затова. Тези стоят от доста време.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G_o_c_e_v

Според мен цена над 100 лв е преувеличена за джанти втора ръка. Аз изкарах късмет и отмъкнах 4 прави не боядисани за 90лв.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

m_focus

ами ок, ама по Айтошките гумаджийници не се намират 16ки за форд, в Бургас съм ходил във Франц, уж имали някакъв ц-макс, ама той бил леш, нищо читаво не можело да се измъкне от него, от де да ги търся ти стоманенки да ги е*а.
Ако нещо сте мернали в нета дето да си заслужава може да метнете едно жокерче :)
Вариант за нови от магазина ми е малко скъпичък за момента, че и гуми трябва да й вземам.

valyo08

Чиста перверзия!Аз доскоро търсех жел.16ки и цени от 200лв.-250лв, за мен са абсурд.Накрая за тия пари(200лв.) купих перфектни немски ал.джанти.Вече са монтирани и съм много доволен,като изключим това,че се изгуби визията която колата има със 17ките,но това си е мое решение,просто исках да я сваля малко за зимата,пък може би само тази зима.Значи за мен,цена по-висока от 25лв.на използвана жел. джанта е извращение.Да не говорим пък за нова- 90-100лв. :-X

m_focus

Гледам че на 16ки джанти размера на гумата трябва да е 205/55/16, дали има някакъв толеранс и евентуално да не е проблем да се сложи гума с размер 195/55/16
същото питане имам и за 17ките, там по принцип трябва да бъде 205/50/17, евентуално може ли да се сложи 205/55 или 215/55
Има ли някакъв толеранс или трябва да се спазва точно?

Dmitarcho

Има толеранс ... трябва да се види с какво J са джантите ... и някъде в нета да се намери таблиза на какво J какви гуми могат да се сложат. На джанта 6.5 J  може да се сложи най-много 215/50/17, на 55 също не би трябвало да е проблем да влезе ;)
Ръца Пръца

m_focus

Цитат на: Dmitarcho в 04 Ноември 2015 17:18:40на 55 също не би трябвало да е проблем да влезе ;)
леко ме кълбучкаш  :D ами половин сантим е, ама де да знам, може да опре в калника  :D
иначе тенкю за инфото :)

Dmitarcho

Това не са сантиметри ;) 55 е съотношение ширина/височина, не е мерна единица ;)
Ръца Пръца

m_focus

никога не е късно да станеш за резил  :D
(beer)

m_focus

да постна малко инфо за гумите от ръководството, което намерих на руски

Alexi

тенекета за зимата се купуват лятото .. аз вземах нови за 100 лв преди време .. зимата се вдигат винаги цените .. относно размера - прочети кое число какво означава и сам ще си отговориш на въпросите .. примерно да сложиш 195/55/16 вместо 205/55/16 можеш ,но стои изключително смешно защото 55(височината) е процент от широчината и като намалиш широчината се намалява и височината .. подобни вариации са възможни но в тесни граници ,в нета има калкулатори за тая цел

m_focus

утре щя ходя да гледам някакви стоманени 16ки, свалени от мондео  5Х108, уж оригинални на форд, за 140лв, дано излязат нормални, да не са някакви боклуци
евентуално ще им сложа 205/55, ще спазя предписанията щом колата изглежда кофти извън нормите

valyo08

16х5х108х63,3ЕТ52-по спомен.

Иван Вълков

В една бургаска морга имаше запазени стоманени 16-ки. Виж в карса там ги гледах.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

m_focus

Цитат на: Иван Вълков в 05 Ноември 2015 18:11:35
В една бургаска морга имаше запазени стоманени 16-ки. Виж в карса там ги гледах.
нещо не ги намирам, иначе преди 3 дена прозвънях 5-6 автоморги, но нямаха ...
Днеска една лека засечка на 300км направих на макса, по борд ми изкара 5,7 а по резервоар около 6,2. Нормален ли е такъв разход? Предимно извънградско, с преминаване през Айтоския и Обзорския проход.

Alexi

ако си карал по динамично е нормално .. не очаквай да ти гори 4 няма как да стане

m_focus

Не съм казал че трябва да гори 4л., но ми се струва че една идея повече гори от колкото трябва. Ама сега ще я засека на по-дълги разстояния за повече точност.

hotblooded

Цитат на: m_focus в 06 Ноември 2015 18:16:43
нещо не ги намирам, иначе преди 3 дена прозвънях 5-6 автоморги, но нямаха ...
Днеска една лека засечка на 300км направих на макса, по борд ми изкара 5,7 а по резервоар около 6,2. Нормален ли е такъв разход? Предимно извънградско, с преминаване през Айтоския и Обзорския проход.
Номално, в тези проходи разхода е като на градско.

m_focus

Вчерашна засечка на 1000км, по борд 6,2 на зареждане 6,5 колата накачулена с 4големи и малката,  а пък багажника като го отворя и се пръска като конфети  (rofl) ако на някой скоро му предстои пътуване в Румъния СИЛНО препоръчвам да избегне участъка към Орадея през Карпатите, просто няма такова наказание ...

m_focus

.

G_o_c_e_v

Ако се сложи фолио на дръжките, като на моя си мисля, че доста добре ще му седи.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

m_focus

Ами мина ми през ума, харесва ми как е при теб муцуната с хром ефекта, искаше ми се и задната лайсна да е хром, ама карай, не ми е приоритет към момента, може би по-нататък. Не съм много сръчен, не съм по тая част, може да намина към Шумен, ако приемаш гости  ^-^

G_o_c_e_v

Разбира се. В работилницата има място за още един макс

m_focus

егр-а не беше трагично зле, виждаше се че и преди е пипано там, повече натрупване имаше на тръбата на егр-а на мястото където влиза във всмукателния колектор. Скоро може и на колектора да му се усмихне късмета и да бъде почистен, ама там 1200 болта и 1000 букси за махане  ^-^

edit: забравих да спомена, че промих нагара на клапана и самата тръба с кореселин, както прочетох във форума, върши работа

m_focus

Онзи ден когато почиствах отсека на дросела, забелязах че датчика на входящата температура (iat) е преживял някаква манипулация, жичките му бяха обхванати с някакъв материал, не посмях да го човъркам, да го проуча по-обстойно, че тия жички май не са много здрави и да не ги прецакам, не се сетих да го заснема, но на снимката по-долу отбелязах къде са наслоени с нещо, предполагам с цел защита и здравина.

Беше оставена незащитена само най-малката част, която се подава напред. По принцип нямам проблеми и ми отчита температура на входящ въздух, предполагам няма откъде другаде да се вземе температура за отчитане, затова мисля че работи. При някой друг има ли подобни манипулации? Иначе гледам не е много скъп тоя датчик, ако евентуално се налага подмяна.

Dmitarcho

При Мондеото нали това е МАФ сензора. Или това което съм отварял да чистя, с тея две жички, са подобни на снимката - демек няма нищо около тях. Да не е пепелак около тях .. и да си мислиш, че е нещо друго ? Пръсках с контактен спрей там, докато жичките станаха чистички ;)
Ръца Пръца

m_focus

Макар нашите двигатели да са 2.0 tdci явно имат разлика, при мен мафа е веднага след въздушния филтър и няма подобни наслагвания. След празниците ще го изкарам пак сензора за температурата на въздуха, че вече утре не ми се занимава :) но наистина не ми се стори на мръсотия, пръсках го и със спрейче, не падаше мръсотия от него. Мисля си че някой си е играл с него, уж работи, но дали коректно не зная. Интересно ако не е коректен как се отразява на работата на двигателя, това трябва да разуча.

Dmitarcho

И при Мондеото е веднага след въздушния филтър маф-а ;)
Ръца Пръца