Мондео Мк2, фарове с лупи

Започната от Ivcho-Ghia, 28 Октомври 2015 19:48:06

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Ivcho-Ghia

Добър вечер на всички.Да се хваля ли да не се ли  :)) Взех едни фарове за мондео мк2 с лупи на късите светлини.С обикновена крушка H1 от 4 лв все едно съм запалил свещ,отделно дето габарита е скрит зад лупата.Има ли алтернатива за тези лупи или съм се прецакал,в смисъл не искам да слагам ксенон,а халогенна крушка,с която да свети като с нормалния фар.

Слабата светлина ест. е лупата :(

Dmitarcho

Ти как я сравняваш как свети лупата - с пуснат рефлекторен фар ли ? Лупата свети по различен начин от рефлектора. Сложи и двата фара с лупите...и тогава виж как ще ти исветява пътя. Щом не искаш да слагаш ксенон, вземи с пробвай с други крушки - наитбреикър...или подобни от по-високия клас. Колега до скоро караше фарове с лупи+ксенон, продаде фаровете и взе други, пак с лупи но с обикновенна крушка, каза, че с ксенона светлината е била по-наситена.
Ръца Пръца

Ivcho-Ghia

Сложих и двата фара с лупите и наистина не се виждаше нищо.Рефлекторния фар свети 3 пъти по силно.Ще пробвам с по силна крушка,но мисля и първо да разглобя фара да го изгладя както по книгите,защото предишния собственик си е оставил ръцете направо.Ще го полирам и от външната страна,ще  мина и една регулировка и тогава вече ще стискам палци да е по добре от сега. Не искам да прибягвам до ксенон понеже като взех фаровете цялото им окабеляване беше нагоряло,че вчера съм си играл да го подменям.Явно се е получило от неразбирането на някой майстор. Някой запознат ли е дали във В. Търново в Мото Пфое правят ли регулаж на фаровете?

(ford)

Dmitarcho

Ако правят Годишен Технически Преглед - трябва да правят и реглаж на фаровете. Те мк2 ... не бяха ли с оребрени фарове /стъклата/ ? Я дай една снимка направо :D Възможно е, ако не са полирани добре тези оребрения ... да не свети както трябва :)
Ръца Пръца

Ivcho-Ghia

Нямам снимка по отблизо.Оребрени са -да. И мен това ме съмнява че е изгладено колкото да мине номера,отвън също са нещо замазани,отделно и крушката явно е слаба.Ще оправя първо външния вид и тогава ще търся регулировка. И още един въпрос. В кауфланд има някакви крушки май на осрам бяха,светели уж като ксенон.Да прежаля ли 20 лева да ги пробвам или да търся направо осрама найтбрейкър?

baibradar

Колкото по-силно и по-бяло светят крушките, толкова им е по-кратък живота. Ако горят често и се сменяват само със демонтиране на фара става едно приключение... мани бегай.

Ivcho-Ghia

Ако реша да слагам капаците на фаровете тогава се налага демонтиране на фара пред акумулатора,ама понеже все ръчкам тук таме вече не ги слагам толкова  :))  Ще им оправя външния вид първо и тогава ще избера крушката :)

martin1977

Колега, от София ли ги взе тези? Мисля че се сещам за кои говориш и чие "производство" са.....

Ivcho-Ghia

От софия мисля че бяха,сега ще пращам нови стъкла да се изгладят от майстор,ама както и да е

Vanko

Дано да станат добре, ще извади готин "поглед".