Въпрос за избор на кола

Започната от smirker, 05 Октомври 2015 13:24:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

smirker

Здравейте, колебая се при закупуването на форд фокус дали да е с газова уредба или  дизелов.. Искам да ми е по икономична колата затова първоначално се бях спрял на бензин/газ, но след като видях колко им е средния разход се разколебах.За дезелов около 7 градско а бензин около 9.4 (газта ще вдигне ли разхода, и с колко?)
Като цяло колата ми трябва да ходя до работа (около 15км отиване и вращане). 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11442431128456915&slink=ar9qbo

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11443460980876266&slink=arlbjy

Pyrhel

Не го мисли, газ. Бърза и бакалска сметка:

7л/100 нафта е 14 лв
10л/100 газ е 9лв (без бензина)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

lld

Ако си намираш нафтата на цена 1,40-1,50 ще се изравниш горе-долу с газта. Иначе сметката е ясна.
Карам фокус на бензин-газ и говоря от първо лице.
http://www.mebelist.com -  Мебелният Форум на България

hotblooded

Колега, за кола на 10-15 и повече години - дизела не е икономия, а сериозен риск от разходи за подръжка и ремонти. Ако цепиш всяка стотинка (това не е срамно) - вземай 1.6 бенз - и данъка ще е нискък, ще и сложиш едно гЪзово (само че ще трябва да е ГИ, за предпочитане ссъс ситема за смазване на клапаните) и ще караш без много грижи. Само внимавай с избора... особено с новия внос.

Pyrhel

Иво като каза нов внос и ме подсети. Събота с Миро ходихме да гледаме едно ST220 (пълен кенеф, ръждясал при това) и покрай него се позавъртяхме около автокъщите. Потресен съм от цените на колите, имам чувството, че коли, които са след 2000 година се смятат за доста нови, а тия след 2006-7 за чисто нови, все едно от магазина излизат. Няколко примера на автомобили от автокъщи, без номера, без гражданска, преглед, екотакси, без гуми... Без АБСОЛЮТНО нищо платено:

Поло 1.2 2002 година - 5000 лева
Корса 1.0 2001 г. - 4500
Фокус мк1 1.8 ТДДИ 1999 - 3000+
Ауди А1 1.2 ТФСИ 2010 - 18000+
Волво S60 2011 - 36000+ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мондео мк3 2.2 ТДЦИ - 8000

Или аз съм станал много стиснат и за кошари на по 15 години тия цени ми се виждат абсурдни, или... WTF?! И това коли, които даже до КАТ не могат да стигнат на ход, и там още 40 кинта за репатрак. И от там се почва, номера и талони, гражданска, преглед, еко такса, летни гуми, зимни гуми, масло, филтри, някой ремък, биалетка, тампонче... Но не, няма да вземем гледана и карана тука кола. (thup)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Pyrhel, колите поскъпнаха. Просто няма такова предлагане на 3-5 годишни коли както преди 5-6 години, от там цените на всички тръгнаха нагоре. Дори и в чужбина поскъпнаха. И кенефите и те поскъпнаха...

mihail.likoev

За кола на тия години,без замисляне-бензинка!

TourneoRS

Колегата си продава колата Ford Focus 1.6
Може да ти изглежда по-скъпа, но нещата които са сменени са за доста солидна сума, като труда няма да го броим.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

m_focus

Цитат на: Pyrhel в 05 Октомври 2015 18:27:08
Иво като каза нов внос и ме подсети. Събота с Миро ходихме да гледаме едно ST220 (пълен кенеф, ръждясал при това) и покрай него се позавъртяхме около автокъщите. Потресен съм от цените на колите, имам чувството, че коли, които са след 2000 година се смятат за доста нови, а тия след 2006-7 за чисто нови, все едно от магазина излизат. Няколко примера на автомобили от автокъщи, без номера, без гражданска, преглед, екотакси, без гуми... Без АБСОЛЮТНО нищо платено:

Поло 1.2 2002 година - 5000 лева
Корса 1.0 2001 г. - 4500
Фокус мк1 1.8 ТДДИ 1999 - 3000+
Ауди А1 1.2 ТФСИ 2010 - 18000+
Волво S60 2011 - 36000+ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мондео мк3 2.2 ТДЦИ - 8000

Или аз съм станал много стиснат и за кошари на по 15 години тия цени ми се виждат абсурдни, или... WTF?! И това коли, които даже до КАТ не могат да стигнат на ход, и там още 40 кинта за репатрак. И от там се почва, номера и талони, гражданска, преглед, еко такса, летни гуми, зимни гуми, масло, филтри, някой ремък, биалетка, тампонче... Но не, няма да вземем гледана и карана тука кола. (thup)

то и аз няколко пъти ходих и гледам цените по къщите като объл камък  :))
например в една автокъща колата по табела на място струва почти 10 бона, в нета е 8500, а може и по-надолу да слязат ... а накрая ако се случи да попаднеш на някой трошляк и картинката хептен порозовява   :))
такива работи, човек да го е страх да му се наложи да сменя колата  :-[   (rofl)
карай форд и бъди горд :)

Alexi

бензин си търси в тая ценова категория ,дизел само почти нов или с ясна история

smirker

А как е по- добре, да я купя кола със газова или след това да слагам газовата.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11436266157790494&slink=as0kgt
http://www.cars.bg/c1143491

hotblooded

Aко ще купуваш нов внос - по добре да е без газово, и без следи да е имала такова.

smirker

hotblooded

Зависи в какво състояние и за какви пари ще е - ако работи еднакво добре на газ и бензин - вземай я с газово.

V.Buzev

Мога смело да твърдя, че автомобил нов внос с газовата монтирана някъде си, НИКОГА. Личен допир с два автомобила - на колега и на дядото. Изкарват по има няма 10К км и са задължително най-малкото за пасване на клапани. А всеки знае до какви допълнителни разходи води това! По добре неопетнена от газ нов внос да се покара около година и да се види какви дефекти ще излязат, да се отстранят и след това една газова. Масова практика е закупуване на бензинов автомобил и веднага обслужен или не му се монтира газова и се почва с мъките, с ходене по майстори и рев по форумите какъв боклук разбираш ли била дадена марка. 2008 като си купих Мегана направих точно както съм описал - купих го август, монтирах ГИ на следващата година май месец. До ден днешен колата си върви без проблем на двата вида гориво, като единствено на смяната на ремъците миналата година регулираха и клапаните че бяха понатегнали (смяна пулове на изпускателните че хлабината им отиваше към 0  :)) ).

smirker

Alexi

трудно може да се каже нещо конкретно за 18 годишна кола по снимки ,мен ми се вижда височка цената като за начало

Milcho

Аз като гледам тия двете от линковете и после като отворя Фокуса, който продава whaaazp и за който по-горе вече е казано и ........ ми той е по-евтин. Да не говорим, че си личи, че е потдържан с желание и има някои глезотийки, които рядко се срещат заедно в една такава кола. Аз бих го отнесъл (след един оглед, разбира се).
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова