Нисък звук при AUX.

Започната от SICKandPROUD, 29 Септември 2015 11:53:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Здравейте колеги и колежки. От скоро съм със Сони в колата и забелязах че когато бутна телефона в Аux-a на колата, силата на звука е осезаемо по-слаб. Пробвах всякакви телефони, но все едно и също. Някой дали има опит с тоя проблем. Четох за усилватели да се сложат м/у телефона и aux-a, също за Ford music решение, но не ми се дават 150 кинта. Мислех си за кондензатори за да изравня тока от телефона към цд-то , но си нямам идея дали ще стане... Ако някой има решение ще черпя бири после.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Pyrhel

Ти ли си прави кабела или е купуван готов? Аз с Мондеото си направих един кабел за AUX-а в жабката, но явно е бил с кофти съпротивление и звука хем беше много (много!) тих, хем с лошо качество. После взех един готов и нещата се оправиха. Не помня обаче дали имаше някакво затихване или беше наред... :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Купуван е кабела. Имаше леко пръщене в началото, но ground кабелчето беше измъкнато от самата букса. След като го оправих, качеството бива, но звука е много тих... Ако на диск слушам на 7, то на AUX трябва да съм на 17.

SICKandPROUD

Мисля че проблема е от телефоните, имат phone jack 3.5mm, а не AUX in съпротивлението по кабела на слушалките е 0.25 - 0.30 (така мисля) а за AUX трябва да е три или четири пъти по голямо.
Затова по рано писах с кондензатор да се опитам да го изравня, но нямам идея дали ще стане...

Dmitarcho

И моя звук е тих когато мушна аукса в телефона. Както казваш .. ако на цд е усилено на 7 .. на аукса поне на 20 за да се чува сносно звука.  Явно си е така ... това за съпротивленията ... не съм го чувал, утре ако не забравя, ще питам жичкаджията на работа, занимава се с караудио от време на време.
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Супер ще е ако го питаш адашче. Ако потвърди, че е така, ще се захващам за работа. Имам аз разни разпиляни в нас кондензатори, но не им помня микрофарадите.

Dmitarcho

Ако искаш може да ме сетиш утре през деня по някое време...я по телефон...я по фейса ;)
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Ми от 6 съм на бачкане, така че ще звъня към 11...

SICKandPROUD

Какво стана адаш? Аз малко забравих да напомня...

Dmitarcho

Несериозна работа :) Днеска трябва да си търси в работилницита 2 кондензатора ама не помня какви параметри ми каза :) И ако намери ще направим проба. "Има логика да е така" му бяха думите :D Звучеше много обнадеждаващо ;) Днеска утре ще направя проба ... и ще пиша за резултат.
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Ха, айде давай и кажи какво става.

Dmitarcho

Няма никаква разлика с кондензатори :(

Жичкаджията каза, че ако с тези няма разлика, няма смисъл да пробвам с други :(
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Няма смисъл наистина, хванах го проблема. Не е от телефоните, нито от кабелите. Самото Сони сдава багажа след време. Днес бях при един майстор( не му казвам "майстор" защото не му знам името), Та при Румен днес ровихме в самото ЦД и проблеми нямаше поне на око, обаче звука калпав...Оказа се че самото Сони има нещо като усилвател отделно за AUX-а и супер често умирали, смяната не си струва парите В крайна сметка взехме друго Сони и там всичко беше наред, AUX-а няма разлика от силата на радио или аудио диск. Дадох му старото и трудно четящо дискове Сони с изпърдян AUX за резервни части и 50 кинта, той ми даде новото и даже ми пусна кабел с една Джаджа за СД карта.
Така при мен проблемите се решиха  8) 8) 8)

G_o_c_e_v

Значи аз съм късметлия. Ауха ми с телефон все още се чува добре.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Dmitarcho

Бляк ... Значи моето Сони отива в Продавалника .... и търся друго :D
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Адаш, пробвай преди да плащаш. Да не се окаже пак същото. Моето Сони го взех от един англичанин, бави ме над месец, а му бях платил. Като пристигна, не ми беше пратил кода и за капак на всичко, много трудно четеше дисковете. Абе филм голям. Сега с новото си е друга бира. И с тая щуротия за SD карти е много готино и удобно.

Pyrhel

Каква е и как е вързана? XCarLink?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Grom Audio. Но го пипа за да стане за Сони. Доколкото ми обясни, стандартно не били съвместими, но го натъкми някак. Aux, USB, SD и зарядно за телефон.

SICKandPROUD

Вързана е директно за гърба на Сонито, навряхме кабели в самата букса, май прави симулация на аудио диск, но е много айляк, щото мога да си оправлявам от джойстика.

G_o_c_e_v

Я я снимай тая щуротия.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Lucy

Сонито в колата е GT4700UM. От самото слагане AUX-a си е тихичък в сравнение с радио, CD и USB. Реших, че съм объркала нещо по кабелите, като съм го връзвала, гледахме го с един познат, пресвързахме го и въпреки това си остана така.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

SICKandPROUD

При мен след смяна вече не е тихо... Смея да твърдя, че слабия звук е в следствие на повреда в Сонито.

Mondeicho

И моя е тих. С един приятел, който има същото Сони на Фокуса ( и си е изкарал сам aux на предния панел) сменявахме кабели и телефони, но неговото свиреше силно. Ще го накарам и моето да го поразхвърляме и да видим къде е проблема.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

Е колегата го е казал, вътре си има предусилвател /или както се води там/ за аукса...който здава багажа. Не знам дали подлежи на ремонт тази джаджа вътре. Ако може да се сменят някакви части...веднага го отварям и сменям ;)
Ръца Пръца

Mondeicho

Като постопли  ще се разглобява и се надявам да си работи нормално, защото е много удобно да си пуснеш някоя флашчица  32 гб например
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.