Фокус 1 - вода в купето

Започната от Focus-ничка, 18 Септември 2015 15:56:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Focus-ничка

Здравейте!

Нова съм и не мога да намеря никъде информация за следния проблем.

Карам от скоро един стар фокус 1. От известно време на пода отзад от дясно има едно мокро петно. Гледаха го двама майстори и никой не може да каже от какво е. Не е разливано нищо, но и не съхне. Има ли лечение за това? От какво може да е?

opex

Странно, че имам същия проблем и в Ескорта след дъжд (rofl)
И при теб ли е след дъжд? Ако не, караш ли на клматьек?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Dmitarcho

Имаше тема... Това под кората на врата / едно като студиопор, ама тънко и се гъне/. Като вало, и влиза вода във вратата - това си е нормално, и се стича от вътрешнта страна на това мекото, към дупките на вратата да се отече. С годините водата си прави пролука през черния силикон (или там с каквото ги лепят/ и започва да влиза вътре в купето. Махнете си корите на врятите /там където се мокри/ и поливаите от вън с нещо, и ще видите ако влиза вода от там ;)
Ръца Пръца

edinak

имах този проблем и под предната стелка и под задната от дясната страна.оказа се от пластмасата която е под предния джам. уплътнението  е изгоряло с времето от там влиза вода минава през кутията за филтъра и си течеше баш зад жабката като водопад :)

G_o_c_e_v

Разберете, че не е виновно това, че пластмасата зяпа спрямо прозореца. Трябва да имате един улук на тази пластмаса, който влиза под прозореца, когато се поставя тази пластмаса и отвежда водата в страни на филтъра, независимо дали на ляво или на дясно е наклонена колата, улука отвежда водата. Евентуално ви е счупен този улук или някой не го е наместил под прозореца а е до самия ръб на прозореца и подлизва вода под този улук.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

edinak

знам че има улук и за това не ми се вярваше че проблема е от там обаче лепнах пластмасата със силикон и всичко си е ок

Revell

+ 1 за улука... при мен течеше само когато е спряна на наклон с предницата надолу. Силикон му е майката. Това е потвърден от Форд производствен дефект. Пластмасата се измята след време и не отвежда водата правилно. Колите произведени след 2003 имат ревизирана пластмаса с добавен канал за болкитна лента. Може да се закупи в МотоПфое за 150лв. + 15 или 20лв. за лентата.

ИЛИ мажи с безцветен санитарен силикон за 10лв.  (rofl)

kamen_i_t

Повдигам темата, че съм се видял в чудо. С Фиеста съм от първите произведени бройки Mk5 през 2002г. и съм супер доволен от автомобила, но имам сериозен проблем с водата и аз... мокро е отпред и чак до отзад стига, когато вали повече - само в лявата част на автомобила /шофьорското и зад него/. Сменил съм уплатненията на вратите, гледал съм отдолу да няма запушено някъде нещо, имам и шибидах но дренажите са ок по моя преценка. Започвам да си мисля, че и тук проблема е същия. Къде точно се намира този улук - може ли по-подробно описание или снимка? Замислям се направо да залепя със силикон всичката пластмасария граничеща към стъклото, дали ще се реши така проблема?