Съвет за покупка на Mondeo 2.0 TDCI-АВТОМАТ

Започната от Adaliq, 07 Август 2015 12:46:34

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Adaliq

Здравейте,
Прочетох доста мнения из форума, но да попитам. Харесала съм си Ford Mondeo 2.0 TDCI-АВТОМАТ 2008год., изпълнение/CONVERS+/ , колата е на близо 170 000 - това е основното което ме притеснява. Цената е 12 000 с възможност за коментар. Има счупен датчик на парктроника, и задната решетка е счупена. Това е което се вижда при оглед. Колата е регистрирана, била карана в БГ една година.

Мисля да я закарам за преглед в Мото пфое. И все пак ще съм благодарна за някакви съвети, не съм карала Форд, нямам идея какво може да се окаже проблем.

Другото което искам да попитам е за прехвърлянето, автокъщата предлага да не е на релната сума. Това не знам ще ми пречи ли в бъдеще.

Предварително благодаря!  :)

hotblooded

Ако цената е 12 000 лева, то най-вероятно ти предлагат фабрика за проблеми! И е по вероятно да е на 270 000, а не на 170 000 км.  Преглед в МП задължително с диагностика. Това с по-ниската сума съществува от както го има света - така таксите и данъците стават по-ниски.

Pyrhel

Реално 12 000 лева не е ниска цена, защото колата както и да се гледа е на 7-8 години. Ако целия си живот го е прекарала в БГ, 170-80к км звучат горе-долу нормално малко. Дали МП е най-добрият вариант за преглед на автомобил - за мен абсолютно не (при всяка отворила се възможност ги плюя), по-скоро погледни препоръчаните сервизи в темата във форума. Това с ниската цена за прехвърляне е добре, защото нотариалната такса е по-ниска (% от сумата е), но не и ако се стигне до разправии, връщане на автомобила и парите. В такъв случай по документи си я купила за 2000 лева примерно и ако я върнеш - те ти дават 2к, ти им даваш колата, която си взела за 12.

ПС: Convers+ значи, че има дисплей между уредите на таблото, не е ниво на оборудване :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

ако е внос тия км надали са реални ,цената е трудно да се коментира без да е ясно състоянието на колата .. дай линк към обявата

miromir

Това отговаря на описанието.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11434266690563283&slink=aa415y

PS Според TÜV Report 2015 - средният километраж на 8-9г. форд мондео в Германия е 145 000км. При 6-7г - 116 000км. Не знам как всеки 2-ри е убеден, че щом е от западна европа, значи автомобилът е каран по 40к км годишно. Аз лично съм карал по 100км всеки работен ден в продължение на почти 3 години и едвам стигах 30к км на година. А знаете ли, че в голям град средната скорост е 20-30км/ч? Не твърдя, че не се вкарват "милионници" от родните автокъщи, но твърдението, че щом е нов внос е поне на 270к км е нелепо!  :-X

hotblooded

А според TUV дали след 170 к км на Мондеото се сменят амортисьори, че във форума имаме коли на по толкова км въртяни в България, дето окачването им не е мръднало. Че има хубави коли и в Италия и в Германия - спор няма. Тая е купена за не повече от 5000 Евро. Хайде виж в autoscout или  mobile.de на какъв пробег (доказан с документи) ще намериш.  Защото Мк4 автомат с тея екстри и доказани 170 к  в Италия започват от 7 к Евро, а в Германия малко по нагоре

Alexi

Цитат на: miromir в 08 Август 2015 14:05:15
Това отговаря на описанието.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11434266690563283&slink=aa415y

PS Според TÜV Report 2015 - средният километраж на 8-9г. форд мондео в Германия е 145 000км. При 6-7г - 116 000км. Не знам как всеки 2-ри е убеден, че щом е от западна европа, значи автомобилът е каран по 40к км годишно. Аз лично съм карал по 100км всеки работен ден в продължение на почти 3 години и едвам стигах 30к км на година. А знаете ли, че в голям град средната скорост е 20-30км/ч? Не твърдя, че не се вкарват "милионници" от родните автокъщи, но твърдението, че щом е нов внос е поне на 270к км е нелепо!  :-X
не се внасят коли на "среден" пробег .. те са скъпи и неатрактивни никой няма да даде 18-20к лв за мондео на 7-8г но на реални 100к км .. познавам мнозина които се занимават с тоя бизнес от години .. изключения има ,най често когато след удар колата постои 2-3-4г преди да я купят ремонтират "обслужат" и пуснат за продажба .. конкретната кола не изглежда зле ,но км са връщани и то на 200 метра от мястото на което е снимана ,както е видно от таблото :)

miromir

Сори, че ще разводня малко темата, ама се дразня от натрапване на "експертни" мнения.
"The short answer? Experts recommend replacing shocks every 50,000 miles (80,467 kilometers), but a great deal depends on how you treat your vehicle's suspension." -  :D Айде сега да те видя?!  (rofl) Личното ми мнение (от опита ми) - много зависи как, къде и т.н. безброй фактори. А ако е теглила ремарке/каравана редовно?! А ако е товарена редовно? А ако е карана редовно по неравен терен? Какво означава "дали след 170 к км на Мондеото се сменят амортисьори,"?!?!?! Да не твърдиш, че на всяко мондео трябва да изкарат поне толкос?!?!? Я ела с твоето да му хакна 500 кила отзад и да мина през неравност с по висока скорост и да видиш какво ще им се случи?!
Аз лично съм късал ухото на амортисьор за което се захваща биалетата на легнал полицай. С 4 човека в колата - спускане, след което следва най-ниска точка и пак пътя почва с наклон на горе - счупени пружини отзад. Претоварих един ескорт с итонг и - изтекъл амортисьор.... и т.н. и т.н. Генерализирайки толкова елементарно, меко казано се излагаш!
" Тая е купена за не повече от 5000 Евро. Хайде виж в autoscout или  mobile.de на какъв пробег (доказан с документи) ще намериш.  Защото Мк4 автомат с тея екстри и доказани 170 к  в Италия започват от 7 к Евро, а в Германия малко по нагоре"
Ми да видим - http://ww3.autoscout24.de/classified/270529294?asrc=st|as  Е, не е със същите екстри, ама да не би да е на 270 000?!?!
Освен това е с нов TUV, подгряване на двигателя и нови зимни гуми отзад.  Да не би да почва от 7000?! А търговеца няма ли печалба?!
http://ww3.autoscout24.de/classified/275466406?asrc=st|as  - Ами май не е с по-малко екстри?! 1-ва ръка, *Scheckheft* и  Letzer Service bei 168.235 KM си ги преведи, гледам си много светнат. Сега ще кажеш цената- ами ето какво, колата е купена от бай Selim Demirbas от Белгия и я продава в Германия. Предполагам работи благотворително?!?!
1. Гледайки ауто скаут, мобиле.де и т.н. 90% обявите са "търговски".  В смисъл нашите вносители не пазаруват от там и не на такива цени! Да си чувал за "пакет"? Да си чувал, че се взимат коли с козметични (леки, че и не чак толкова леки удари), с механични повреди? Простичко казано цените от сайтовете могат да са ти ориентир, но отново като амортисьорите - ОТНОСИТЕЛЕН! Аз лично съм виждал пакет от 2 киа спортидж, голф 3-ка комби, е класа комби, и 2 3-ки е46 за 2000евро пакет! С докарването на търговеца всяка му ляга по 1400лв! Сега вече идва тънкият момент коя в какво състояние е, колко ще легне да се стегне и изобщо дали ще се стяга или пуска на части... Ами ако да речем, че на горепосочената (http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11434266690563283&slink=aa415y) автомата е бил развален и тук е оправен?! Дали Ханс ще вземе за това колкото бай Иван особенно ако бай Иван ежеседмично получава работа от въпросната автокъща?! А ако е имала примерно турбо за правене, глава или квото и да е?! Много малко си наясно с бизнеса с нов внос, а и вече казах предостатъчно като за без пари/бира...      8)

PS http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11430744130373684&slink=aa55tr - Махаме транспорта и печалбата на БГ търговеца и айде ти намери такава цена в аутоскаут?! То според теб тази кола не съществува?!?! (rofl)

Pyrhel

Харесвам клиентите на Горубляне и сие - купувачите на мечти (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

КОлега, имам 3 ма съученици автоджамбази, още толкова - собсвтеници/началници в сервизи, като сложим и състудентите който се занимават с това, прибавим и един друг познат - дето печата и попълва сервизни книжки от Германия - или ти не знаеш или нас вземаш за канарчета.  Ремонтирали се били колите - недей че ще ме умориш от смях - ремонтира ги нещастния човечец дето ги купи, преди това се кърпят колкото за продажба... После "ми те новите коли не са като старите".  (rofl)  (rofl)  (rofl)
Забравил си да сложиш една много важна отметка. Колкото до боклука от мобиле бг - купи си го и го карай доволен и щастлив - това е млако като кремвиршите от месо за 3.20 килото на промоция...

miromir

Сега гледам: "As per the Department of transport, National Travel Survey statistics, the average mileage per year for a company car was 19,400 in 2012 and 7,800 for a private car" - Я, че то в UK дори и служебните не правят по 40 000 годишно?!?!  ;D

Pyrhel Последните ми 2 лични коли са: 1 внос ЛИЧНО от мен от Австрия на ход, 2. Германия от http://www.ae-dittert.de/ на платформа.
Моля пазаруващи от комедийни представителства като Вечно Твое да не се считат за хванали ... за шлифера. Това буди у мен само смях! А и пазара на коли нов внос 2-ра ръка ежегодно се измерва в няколко стотин хиляди! Айде да не сте най-хитрите в БГ?! 8)

hotblooded  - Състудентите... Колега, аз завърших ТУ 1999г. Кола съм внасял 2002-ра... Още да ти говоря ли?!
А, не така колега! Всичко е боклук само това което ти/вие карате е най-по-по и т.н. Елеметарен си. Примера го дадох за да илюстрирам колко ти е "достоверна" информацията от аутоскаут, а не дали колата става или не. Пък и пак може да поспорим - от 9000 до 14000 колкото според теб са приличните гаранция ще се направи - стига да не е от твойте състуденти/познати сервизи... (rofl)

Alexi

не че няма читави коли ,чат пат може да изпадне някоя но лотария за 10-15к не ми се играе лично на мене :) сервизна история ,доказуем пробег обслужвания кога какво е сменяно ,чак тогава моментно състояние и ако всичко е ок - взимам .. щото може да спестиш 1-2к при покупката но после лесно се дават .. само си помисли тая кола от темата ако хвърли автомат щото на 250к му е време примерно за ремонт че държи до 380 нютона а той мотора е горе долу толкова - колко лв ще е + нерви загубено време нечитави ремонти разправии с майстори и т.н. .. тоя филм съм го играл

miromir

"преди това се кърпят колкото за продажба..." - Айде ми обясни наводнявана кола 2014г как се кърпи за продажба? - Аз знам и колата и човекът който я продаде. Как се кърпи мотор с воден удар? Джипа и до сега се движи след основният ремонт. Как се кърпи колкото за продажба кола на която са сменени кадърно калник, броня, маска (оригинални 2-ра употреба) и пръсната така, че в сервиза на човека дето я закара за проверка преди покупката не го видяха, а казаха "или не е удряна, или е добре оправена". Пак генарализации и то от примери които ви изнасят. Да попитам автокъщата дето е на 20 години и продава 20 коли месечно мислиш ли, че е Пешо от Горубляне? Нещо име, авторитет? А дали пък ПАК не е по изгодно дори после човечеца да стяга (знае кое/как/къде) от колкото да изсипе 5000к отгоре и гаранция франция, че после няма пак да плаща?!?!  ::) След като бизнеса така си върви от цифра години наред излиза, че или всички са балъци или само вие не виждате очевадното!

hotblooded

Колега защо ходи сам да си ги вкарваш колите, при наличие на толкова хубави коли нов внос в България (както твърдиш ти)? Колкото до "униката" за 8900 лв - има такива в "аутоскаута" - това е цена на бивши таксита и коли под наем - дето ги разкарват след 300 000 км пробег (поне в Италия). За пакетните цени знаем - имам приятел дето има сервиз и колко автовоза с пакети са минали през него (че и през мен, по едно време работех при него)... Та и той нещо не си купува коли от родните автокъщи, ами ходи и си внася от Холандия - купува 4-5 годишни коли от официалните магазини (като "вечно твое").  Давай още 5-6 поста и от Горубляне ще ти подарят някоя промоциика :) Ако се спуснеш до Дупница - може и с S-класа да те почерпят след тая пледоария колко са хубави кошняците от там :)

hotblooded

Цитат на: miromir в 08 Август 2015 16:55:06
След като бизнеса така си върви от цифра години наред излиза, че или всички са балъци или само вие не виждате очевадното!
Бизнеса така върви, че покрай него се утроиха сервизите и вносителите на части. Както и вноса на коли за части. Балъците дето си купуваме коли с ясна история и доказан пробег - влизаме в бокса веднъж в годишно за смяна на консумативи, през другото време - караме. Умниците дето правят сделките на живота си по Горубляне, Враца Дупница и др - за 3-4 години вземат разряд за автомонтьор или са готови са приемчици в някой по-скромен сервиз. Или имат отстъпки на едро при вносителите на части   Бай Ганьовци в България дал господ  - дето си мисли че като купува 5-6 годишна кола за 1/5 от цената и нова и само ще сменя масло и ще кара и после "ама тея новите коли ги правели колкото да изкарат гаранцията". ма сакън, нИдей :) Един такъв клиент изреди Враца, Горубляне и Дупница, като сменяше BMW 5 Audi A6 и Benz E klase - накрая отиде и си купи по-скромна кола но от официален дилър и най-после дава повече пари за бензин от колкото за сервизи.  Удряните дето ги оправят добре - не са тези цени ( 5 годишна кола на цена на 20-% от нова) И тоталка съм виждал ремонтирана до степен да няма и следа. Но себестойността и пак беше над подобни коли по Горубляне. Наводнените - щом си завършил TУ (ако е с учене) ще знаеш че както може нищо да и няма, така може и бял ден да не види тоя дето я купи. Подобно е и след основния ремонт заради воден удар.  Ако си купиш такава и я правиш за себе си - ще ти излезе на свястна цена, ако не си смяташ разкарването и загубеното време. 

Dmitarcho

Отплеснахте се от темата ;) Монетата винави има две страни ;) няма как да махнем едната ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 08 Август 2015 17:20:30
Отплеснахте се от темата ;) Монетата винави има две страни ;) няма как да махнем едната ;)
Проблема е че има и фалшиви монети :)

miromir

Всеки има право на мение! Кометарите ми бяха провокирани от твърденията в стил "последна инстанция", при положение, че издишат от всякъде.
Ходих да си внасям по няколко причини - да видя кое, как е, а не един познат ми каза, да не пълна гушата на търгаши (знам ВЕЧЕ,че не всички са такива!), дай боже да ми легне по тънко, а и съм продавал (от тук знам колко е трудно да пребориш цената на голяма къща!).
Нито можеш да купиш на тяхна цена, нито да ги докараш за толкова колкото те, нито да ги ремонтираш за колкото те! Не, не е била такси - поне според цвета не е! Колите под наем са евтини ни доста често са на по малко км от цивилните на същите пари! Това също можеш да си го провериш! После НИКЪДЕ не съм казъл, че колите от Враца, Дупница, Горубляне и т.н. са цвете! Провокира ме тъпизма - нов внос => поне 270 000км! А и не видях довод, че за 5000 лв не мога да стегна кола струваща 9000! Сервизите и магазините за авточасти се утроиха, ма да ти минава през главата, че физическите лица въпреки демогравският срив притежават 3 пъти повече коли сега от колкото началото на 90-те?!?! ::)
"Балъците дето си купуваме коли с ясна история и доказан пробег" - Питам ГАРАНЦИЯ имаш ли?! Какво да говорим повече? Апропо има автокъщи дето дават на някои от колите си 6 месеца, 5000км, 10000км и т.н. Тях кво правим?!?
После купил си "коли с ясна история и доказан пробег", а след някоя година като я продаваш още ли е така, че и искаш 5000лв отгоре над цената за която се намират?! Или понеже ТИ казваш е така?!?! Мъка!
"щом си завършил TУ (ако е с учене)" - ами то преди беше с учене, май сега Сульо и Пульо стават магистри, щото и там вече си е търговийка, не като мене държавна поръчка редовно с изпит и то преди казарма! А?!
Айде стига, че наистина омазахме темата...

Alexi

по спокойничко с тона колега .. всеки има право на мнение ,ти си тоя който се изказва като последна инстанция .. за това има и всякакви коли и нови и стари и евтини и скъпи .. от тук нататък по темата за конкретната кола

dtrifonov

Застраховател   ДКН   Дата на сключване   Начална дата на покритие   Крайна дата на покритие   Дата на прекратяване   Номер на полица
ЗК ЛЕВИНС АД   CA4687XC   15/08/2014 10:09   15/08/2014 10:09   15/08/2015 23:59            02/06/2015 00:00           22114002111907
ЗК ЛЕВИНС АД   CA4687XC   13/07/2015 21:41   13/07/2015 23:00   12/07/2016 23:59                                              BG/22/115001837803

Някой има ли представа защо първата ГО на колата е била прекратена предсрочно?

hotblooded

dtrifonov

Adaliq

Благодаря ня хората, които ми отговориха по темата.

Иначе, да колата е тази от линка... Все пак колата ми харесва и ще идеме до сервиз пък там ще видиме.
Предишната която бях харесала (друга марка), реално се оказа на доста повече км.

А за Мото пфое, идеята за там е само за прегледа за да е спокоен и продавача. Иначе ако всичко е ок, ще се разгледам сервизите във форума. Да попитам имате ли идея колко ще ми вземат за прегледа и диагностига в Мото пфое?

hotblooded

Цитат на: Adaliq в 09 Август 2015 18:56:37
Благодаря ня хората, които ми отговориха по темата.

Иначе, да колата е тази от линка... Все пак колата ми харесва и ще идеме до сервиз пък там ще видиме.
Предишната която бях харесала (друга марка), реално се оказа на доста повече км.

А за Мото пфое, идеята за там е само за прегледа за да е спокоен и продавача. Иначе ако всичко е ок, ще се разгледам сервизите във форума. Да попитам имате ли идея колко ще ми вземат за прегледа и диагностига в Мото пфое?
Четене на грешки от ECM беше 45 лв, оглед ходова част - може би още толкова. Поли-кар може би ще е по-добрия избор...

miromir

Adaliq - Моля те да ни държиш в течение. Всякаква нова информация свързана с колата би била полезна за всички нас. Така ще можем да свържем информацията получена от снимки и обява с реални впечатления и резултати от диагностика. Предварително благодаря и късмет.

Vesel

Може би трябва да се замислиш защо колата е карана само 1 година в България и се продава пак. Когато някой си купува такава кола обикновено не е само да и се "покефи" и да я пусне ако може да си избие парите. По-вероятно има скрит проблем, който е замазан и е по-изгодно да се продаде на ниска цена отколкото да се оправя.

miromir

Варият също е за 12к една чисто нова дачия в гаранция!   ^-^

PS
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11426531124729624&slink=aaiuw5
За феновете на сервизните книжки, доказани км и т.н. ала-бала...
Апропо що не е поне 14к? ::)

Adaliq

И на мен това с едната година ми се стори странно. Продавача обясни, че я вкарал за някакви хора- конкретно преди година, и сега искали по-хубав Форд и за това я били върнали и си доплатили за новата. Иначе колата е в движение в момента, не седи в автокъщата.

Ако е така, и има замазан проблем, няма ли да се види при преглед и диагностика?

Vesel

Цитат на: miromir в 09 Август 2015 22:44:25

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11426531124729624&slink=aaiuw5
За феновете на сервизните книжки, доказани км и т.н. ала-бала...
Апропо що не е поне 14к? ::)
Щото е карана в България, по български пътища, с българска нафта и е обслужвана в Мото Пфое
И ти задаваш отговори  :D

Vesel

Цитат на: Adaliq в 09 Август 2015 23:05:52
И на мен това с едната година ми се стори странно. Продавача обясни, че я вкарал за някакви хора- конкретно преди година, и сега искали по-хубав Форд и за това я били върнали и си доплатили за новата. Иначе колата е в движение в момента, не седи в автокъщата.

Ако е така, и има замазан проблем, няма ли да се види при преглед и диагностика?
Ами може и така да е както казват, но ако има проблем, дали ще се хване от диагностиката ми е трудно да прогнозирам, не съм спец. Добре е ако може някой, който разбира да я покара малко и извънградско и да я настъпи да види как се държи, а в сервиза да обърнат внимание на скоростната кутия, защото ако там има проблем работата е дебела.