Хидравлична помпа без масло

Започната от marti1996, 02 Юли 2015 21:14:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

днес както запалих колата хидравличното масло на земята, питането ми е ако вържа помпата на затворен кръг, и налея масло колкото да се добера до канал проблем ли ще е, идеята ми е да не съсипя помпата(ако все още е жива), днес карах 5-6 километра с изтекло масло, дали е прецакана ?

К.Методиев

Не е проблем да върти на байпас, ако това питаш.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

marti1996

а имаш ли някаква представа как би станало, двата маркуча които влизат в рейката просто ги снаждам нали ?

marti1996

развръзката е смяна на семеринги, изшлайфах пръта, смяна на гумички, между-другото спря да тече като и сипах масло за скорости.

marti1996

искам да попитам водната помпа и хидравличната на 1.8тдди на 1 ремък ли са и ако се скъса ремъка ще мога ли да се прибера с колата, защото ми предстоят 900-1000км, до морето и обратно, предварително благодаря.

К.Методиев

Всичко е на един, включително и алтернатора.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

marti1996

а ако затегне помпата- предполагам ще почне да приплъзва и да загрява колата  ::)

TourneoRS

Коя помпа ? Всъщност каквото и да затегне  ще прецака ремъка , и по пътечката пътечката ...

Защо се съмняваш че ще затегне нещо ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

marti1996

защото имам теч от помпата, а ми се налага да пътувам и се чудя има ли вариант да остана без серво,климатик,алтернатор само водната да върти ако случайно се случи, например с по къс ремък?
колкото да прибера колата от магистралата?

К.Методиев

Повярвай ми че дори и да ти върти помпата няма да изкараш и 100км на акумулатор, другото нещо е, че след такова разреждане почти никога акумулатора не отцелява.

marti1996

а принципно дизела не работи ли без искра, тоест за какво ми е ток, просто ми е чудно ?, аз иначе я рециклирах помпата

К.Методиев

Точно за тази помпа ти трябва ток, за да управлява електрониката, без ток никога няма да запали колата, карали сме дизел чист преди години на голямо разстояние без зареждане като ми държахме отворен клапана на помпата с 9 волта батерия, но тук подобно нещо е не приложимо. Преди години отидохме в Германия с комшията ми да вземаме една кола тръгнахме с а4 2.5тди на връщане на аутобана колата загуби мощност и загаснахме, помапата която е като твоята vp44 се беше предала, обиколихме половин Германия сигурно за да вземем поялник на 12в и нужния ни транзистор сътворихме някакъв паяк върху помпата и запалихме колата и се прибрахме, а забравих да спомена комшията е луд на тема бош помпи.