Прехвърляне на двигател на друго купе

Започната от bad_boy___d_ge, 20 Юни 2015 16:31:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bad_boy___d_ge

Здравейте колеги, предварително се извинявам ако темата не е за този раздел. Та моето купе не става много много не само че е ударено и бито от градушка но е и доста изгнило намерих друго което е доста по читаво и въпроса ми е следния,ако прехвърля моя ДВГ на другото купе и използвам моите номера какви проблеми е възможно да имам и как е най добре да постъпя според вас? Благодаря предварително за съветите!

bad_boy___d_ge

Не се уточних става на въпрос за Mondeo MK2 '97 e моето, а другото е '99 автоматик със срината скоростна кутия. Моето е с много повече екстри, включително 4 дискови спирачки и автопилот

martin1977

Не че някой някога ще проверява, но е абсолютно незаконно. Става непродаваема, за излизане в чужбина е голям риск, някой ден може и на прегледи да проверяват. Ако искаш да е законно, трябва технотест и да имаш документи и на двете коли, а процедурата е дълга, мъчителна и по-скъпа от колата. Така че правиш го без да документираш и си караш....но с едно на ум и завинаги твоя си остава.

Milcho

С еднакви двигатели ли са двете коли?
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

bad_boy___d_ge

Всъщност да с еднакви двигатели са мислех да прехвърля просто скоростната кутия но трябва и покупко-продажба и ходене в кат много неща са. Или да взема ламарините и броните от другата и да позакърпя моята, а останалото на скрап това мислех като алтернатива

opex

Струва ми се, че искаш да сложиш номерата ти на друго купе? Носи си вазелин за всеки случай, Понеже ми се струва различния двигател спрямо номера на рамата ще е по-малкия проблем.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

bad_boy___d_ge

Цитат на: opex в 24 Юни 2015 14:53:19
Струва ми се, че искаш да сложиш номерата ти на друго купе? Носи си вазелин за всеки случай, Понеже ми се струва различния двигател спрямо номера на рамата ще е по-малкия проблем.
Вярно, че е абсолютно незаконно. До тук си правя изводи, че е по добре да си позакърпя моето с помощта на другото, отколкото да се занимавам с прехвърляния и ред други глупости, които после може да ми излязат доста по-солени!
^-^

hotblooded

Цитат на: bad_boy___d_ge в 24 Юни 2015 15:59:16
Вярно, че е абсолютно незаконно. До тук си правя изводи, че е по добре да си позакърпя моето с помощта на другото, отколкото да се занимавам с прехвърляния и ред други глупости, които после може да ми излязат доста по-солени!
^-^
Купи си законно другата кола и си прехвърли каквото ти трябва от твоята и я бракувай.  Става сложно ако и другата е била бракувана - не знаеш кога ще уцелиш някой работохолик на пункта за ГТП (или пределно крив КАТаджия) и наистина след това ще те заболи главата.

opex

А какво му е на двигателя в "другото мондео"?
Мнда, нещо като мнението на Иво ми се въртеше в главата, но тръгнах по-отдалеч да питам. В общи линии ако твоя двг смяташ, че е толкова читав бутни него в другото купе и карай него, пък останалото върни за скрап, поне към 400 може и да вземеш.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

marti1996

нямаш никакъв проблем, в семейството караме такава, няма кой да тръгне да те проверява.

bad_boy___d_ge

Отдавна не съм писал по темата, но да кажа какво все пак реших. мисля да не се занимавам с глупости прехвърляния на двигатели и т.н. най добре да си прехвърля ламарините и каквото е повредено и да си оправя моето мондео и без това си ми е сантиментално  пък със цвета ще го измислим. Дали ще ми направят проблем ако го карам без да го пребоядисвам? Понеже доколкото знам може да е в друг цвят или само 1 елемент или до 30% от колата така съм чувал и чел. Вие колеги какво ще кажете?

hotblooded

За подобно нещо (различна боя на част от тенекиите)  някога са ме спирали от движение. 

bad_boy___d_ge

Цитат на: hotblooded в 01 Юли 2015 23:24:18
За подобно нещо (различна боя на част от тенекиите)  някога са ме спирали от движение.
Добре ами ако подмена талона за да фигурират и двата цвята колко ще ми струва?

hotblooded

Човек, аз бих си я боядисал цялата кола както си трябва...

bad_boy___d_ge

Цитат на: hotblooded в 02 Юли 2015 10:54:45
Човек, аз бих си я боядисал цялата кола както си трябва...
За момента търся най евтиния вариант да си я вкарам обратно в движение и да е наред всичко, че да нямам ядове. Естествено и аз предпочитам да си я пребоядисам но за момента няма как да си го позволя (с ограничен бюджет съм) ^-^

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

bad_boy___d_ge

Lichev

Интересно! Поздравления все пак, че искаш да си оправиш колата, може да споменеш кои елементи мислиш да сменяш  и дефакто ще са в друг цвят. Друго което мисля, че ще ти е от полза намерих го в друг форум относно смяната на талона определено ще ти излезе по евтино.

1 попълва се декларация, която се взима от гишето преди каналите
2 върнах малкия и големия талон и заплатих на касата 5лв такса за документи
3 минах на канал за сверяване на номера на рамата и ДВГ
4 след канала се отива в отдела за получаване на талони.
5 платих 17лв на касата. 6лв. прегледа на канал,9лв смяна на талона, 2лв за обработка на документите
6 чаках да ме извикат на уредбата и да си взема новия талон.
ОБЩО-22лв и 2 часа чакане за да добавят на талона още един цвят.

Надявам се да ти е от полза информацията и успех в начинанието.
Да работиш бързо означава да правиш бавни неща без прекъсвания между тях.

Pyrhel

До колкото разбирам колата не е лъскачка, в такъв случай, ако бях на твое място, щях да се замисля над 2 варианта:

1. Слагам елементите и от кварталната железария взимам за 10 лева 2-3 спрея с някакъв подобен цвят и се правя на иВан Гог.
или
2. Това е България, следователно тук всеки прави каквото си иска, както си иска. Слагам ламарините, превръщам в Мондео Арлекин и карам така като батка.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

bad_boy___d_ge

Хах, не въобще не е лъскава и не хваща окото, но все пак не мисля че със спрей ще се получи нещо читаво дори и да е същия цвят, боя нали има и такива които ги смесват и ги правят както ги искаш. А пък ако ще е другото по добре да дам 20-30лв. и да знам че е редовна отколкото да ме спрът от движение и да се разправям после с излишни глупости.

П.С. благодаря много за полезната информация и мнения.