Избор гражданска отговорност

Започната от butoff, 03 Юни 2015 21:31:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

butoff

Предстои ми подновяване на застраховка гражданска отговорност.
При еднократно плащане най евтината оферта за 1,8 ТД / 2001 със зелена карта
е от 168.48 лв, GROUPAMA  (сайт mybroker).
Допускам, че най-евтиното не става. Следваща най-евтина оферта:
198.46 е на BULINS на същия сайт.
226.01 е на BULINS на SDI.           (Тези Булинс и Левинс не се препоръчват май?)   

Явно има разлика при различните брокери. (Замислям се след 15 години плащане.)

Моля споделете:
1. Мнение за застрахователи
2. Цени при разни брокери
3. Какво покрива действително гражданската
4. Трябва ли зелена карта за ЕС (Гърция и т.н.)

:)

Dmitarcho

ГО покрива щетите на другия автомобил участвал в ПТП ... при доказана твоя вина. Тебе не те бърка къде ще я направиш ... ти пари от тях няма да видиш :) Аз моята я правих в SDI .... и в ДЗИ ми излезе най-евтино.
Ръца Пръца

marti1996

прави най-евтината гражданска, аз не виждам плюсове от нея а само минуси, за каско по-добре не най евтиното.
дори и да направиш по-скъпа нямаш плюсове.

tropper

Интересно защо има такава голяма разлика за един и същи застраховател при различни брокери...
Гледай внимателно условията - да не се окаче че евтината все пак няма "Зелена карта".

"Зелена карта" ти трябва за навсякъде извън БГ, независимо ЕС или не. Зелената карта е международно валидно удостоверение, че имаш застраховка ГО. Преди години на границата винаги го искаха, сега много рядко. Независимо от това дали я проверяват или не, ти е необходима. Ако ти се случи ПТП извън страната и нямаш "Зелена карта", ще се вкараш в голям филм - все едно си без застраховка.

Разлика в цената може да има и при различни покрития на "зелената карта", всъщност на самата застрахователна полица (зелената карта е само превода на английски) - примерно някои покирват само ЕС, други ЕС + Сърбия и Македония, трети искат допълнителна такса за Турция и т.н.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dobrin_Todorov

Цитат на: tropper в 03 Юни 2015 22:16:01
Интересно защо има такава голяма разлика за един и същи застраховател при различни брокери...
Гледай внимателно условията - да не се окаче че евтината все пак няма "Зелена карта".

"Зелена карта" ти трябва за навсякъде извън БГ, независимо ЕС или не. Зелената карта е международно валидно удостоверение, че имаш застраховка ГО. Преди години на границата винаги го искаха, сега много рядко. Независимо от това дали я проверяват или не, ти е необходима. Ако ти се случи ПТП извън страната и нямаш "Зелена карта", ще се вкараш в голям филм - все едно си без застраховка.

Разлика в цената може да има и при различни покрития на "зелената карта", всъщност на самата застрахователна полица (зелената карта е само превода на английски) - примерно някои покирват само ЕС, други ЕС + Сърбия и Македония, трети искат допълнителна такса за Турция и т.н.

Зелената карта е безплатна!
Това е Зелена карта, която важи за ЕС и трябва да я получим абсолютно безплатно при скючването на ГО.
Често брокерите и застрахователите не я дават за това трябва да си я изискаме.
За Сърбия не ни трябва зелена карта.
От миналата година мисля, има споразумение между страните /официално/

Има и Зелена карта "за трети страни", които включват страните:
Албания, Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора, Русия, Молдова, Украйна и Беларус,Мароко, Тунис, Израел, Иран и Турция.

Тази зелена карта вече се доплаща като цената и е около 35-40лв.

Alexi

мда зелената карта е безплатна но много застрахователи си позволяват да искат пари за нея

tropper

Тя самата хартийка е безплатна, но се доплаща за покритие на застраховката в допълнителни държави.

Alexi

аз не доплатих нищо .. ще пътувате ли в чужбина - да ,и ми я дадоха ..

pAbLo

Цитат на: Alexi в 04 Юни 2015 13:12:19
аз не доплатих нищо .. ще пътувате ли в чужбина - да ,и ми я дадоха ..
А цената ::)
При мен има разлика със и без Зелена карта ^-^
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Chr81

Зелена карта ми дадоха безплатно, но важи за ЕС + Швейцария + Сърбия. Ако искам и допълнителните страни се доплаща. Казаха ми, че с тази зелена карта нямам право да пътувам в Турция, Македония, Черна гора, Албания. Има и още страни като Тунис, Русия, Украйна. Само че като са зачертавали страните са зачертали Тунис вместо Турция и сега се чудя имам ли право за Турция както е зачертано или не. Не че съм тръгнал де. И през границата сигурно ще ме пуснат след като е зачертано грешно и излиза, че важи в Турция, но ако направя някоя беля там - ще лъсне грешката и ще трябва да плащам всичко от джоба си.

tropper

Какво е зачертал брокера върху хартийката няма голямо значение.
На границата ще те пуснат, защото ще гледат само хартийката, обаче ако не дай си боже ти се наложи да я ползваш застраховката (ПТП в Турция), си прецакан. Тогава ще излезе наяве, че полицата не покрива Турция.

Marlboro

Застраховката "Гражданска отговорност" покрива целия ЕС + Андора, Исландия, Швейцария, Норвегия и Сърбия. В тези държави е напълно излишно да се носи сертификат "Зелена карта". ГО покрива цялата ЕИЗ, заедно с държавите с допълнителни споразомения, както Сърбия.
   Задължително е да се носи в страни, членове на системата "Зелена карта": Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора, Русия, Молдова, Украйна, Беларус, Мароко, Тунис, Израел, Иран и Турция.

За другите държави, както например Косово, не важи ГО и да имаш зелени, червени и шарени карти.  :D
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

hotblooded

А ако в полицата е записано че важи само в Р. България? "Територия на валидност" или "Територия на управление"  - имаше такава графа при един застраховател и цените бяха различни ако там пише "Р.България" или "ЕС"...

Marlboro

Цитат на: hotblooded в 06 Юни 2015 00:03:27
имаше такава графа при един застраховател и цените бяха различни ако там пише "Р.България" или "ЕС"...
Описал съм, кога и къде важи и кога трябва и не трябва да се носи "зелената карта", когато имаш покритие в трети страни от системата. Вече дали съответната ГО, включва или не други държави...  Застрахователите изискват допълнителни премии и реално от там идва разликата в цената. Не всяка ГО, включва покритие в трети държави. Написал съм, къде е задължително да се носи, не да се има. За да носиш нещо, трябва да го имаш.  ^-^
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

butoff

Цените онлайн са различни от цената при брокер.

Цената е същата като миналогодишната (Армеец), като талонче зелена карта не ми дадоха.

При SDI -169 лева. Поисках да ми започва един ден по-рано гражданската, но системата не позволявала.

Тоест при валидна гражданска, не може да направите друга.
:)

opex

къде може да се плати гражданска /вноска/ по това време?

едит: разбрах, SDI са до 21:00
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

envo

Колеги изтича ми ГО и трябва да я подновя. Дайте мнения на коя застр. компания да се спра.
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Dmitarcho

Която ти иска най-малко пари...и условия за зелена карта - ако ще ти трябва. Ако се наложи да бъде ползвана ГО ...ще я ползва другия участник в ПТП-то, ти ще ползваш неговата.
Ръца Пръца

moni74

Аз моите ги правя там, където ми дават Зелена карта за страните извън ЕС (Турция примерно) и цената е изгодна.

----------------------------

krasi markov

На s-maxa каското ми е в ЕВРОИНС ,питах и за ГО и ми казаха 140лв. със безплатен преглед:)

jinjileza

Аз си избирам най - евтината при подновяване и това е ... без това файда от нея никаква . Най - евтината , която ми излиза по калкулаторите е 202 лева  :-[
За каското вече е малко по - различно