Аларма c-max

Започната от igpetkov, 02 Юни 2015 20:35:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

igpetkov

Здравейте, колеги!
Преди седмица си взех фокус ц- макс 1.8 бензин 2004 година. Колата ми харесва, има проблем с единият лагер на предното колело и единият заден амортисьор по оглед от моя автомонтьор. Колата има централно заключване от ключовете, багажникът се отключва отделно, въпросът ми е има ли колата аларма или не. Като я бутам не свири , мога ли да разбера някак. Въпросът може да се стори на някой глупав, но нямам опит с форд. Моля споделете вашият опит. Благодаря

Dmitarcho

Ц-макса нали е като Фокусите - може да бъркам ;) Преполагам имаш бутони на ключа за отключване/заключване. Натисни ДВА пъти бутона за заключване, и ако премигнат мигачите, може да имаш аларма. Ако премигнат ... изчакай 1 минута и отвори предния капак с ключа, без да отключваш колата - ако има аларма - ще се разпищи ;) Ако някой се сети за по-лесен вариант за пробва, да сподели ;)
Ръца Пръца

igpetkov

Това два пъти вкл. алармата ли? Аз си я заключвам с едно натискане и мигачите си мигат. Утре ще пробвам с две натискания и капака на двигателя. Като фокуса е мисля, но незнам как е при фокуса, то е фокус ц-макс

Dmitarcho

При фокусите -поне първите, се активира алармата като натуснеш два пъти заключването ;) Дано да изпищи като отвориш капака ;) Оригиналната аларма, мисля, че е с обемни датчици в купето, огледай се в купето, по колоните на вратите или около плафона ;)
Ръца Пръца

Ина Тодорова

Другият вариант е влизаш в колата заключваш и чакаш ако има датчици за аларма тя ще се включи от движението в колата

G_o_c_e_v

Или само ако си отвори вратата от вътре, когато е заключена.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!