Английски готвач успя да осъди „Макдоналдс”

Започната от TourneoRS, 04 Април 2015 21:16:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Краят на едно епохално дело е факт – английският готвач Джейми Оливър, който от години водеше дела срещу Макдоналдс – спечели битка с една от най-големите световни хранителни вериги, съобщава хаштаг-бг.
Преди години готвачът показа, че храната, която се приготвя в ресторантите на веригата, се правят с пълни боклуци, които тровят хората. В редица документални филми Оливър показа как негодните за консумация части от телешкото се промиват в амониев хидроокис и после се слагат в каймата за кюфтета. Преди тази обработка въпросното месо се смята за негодно за употреба от човек и дори не се дава на животните.

статия
Готвачът заявява, че Макдоналдс вземат продукт, който се продава на най-ниската възможна цена за кучешка храна и след преработка го дават на хората. Освен нискокачествените месни отпадъци, амониевият хидроокис също е много токсичен. С право Оливър задава въпроса защо, което и да е разумно същество, слага месни отпадъци, накиснати в амоняк в устата на децата си.
Друг филм на готвача показва как в ресторантите за бързо хранене от веригата се прави пилешки макнъгет – чрез смилане на мазнини, кожа, кости и вътрешни органи.
След като дългогодишното дело приключи, сега от ,,Макдоналдс" са заявили, че променят рецептите за приготвяне на своите хамбургери.
Освен като човек, който поведе кампания за здравословно хранене във Великобритания и справяне с детското затлъстяване, Оливър е собственик и основател на ресторант, в който обучава младежи от социални домове, болни и с дислексия. Самият той е болен от тази болест и се грижи за деца, които имат този проблем.
Въпреки ужасяващите разкрития на Джейми Оливър и други като него, които се борят със стила на бързото хранене, веригата Макдоналдс продължава да се разраства и да открива нови ресторанти по света.

Никога не съм ги харесвал тия бургери, все едно ядеш дунапрен. Кока колата е Дерби от 0,60лв за 3 литра но ти я продават лев чашата  :D

Картофките от клипа трябва да ги товарят на совалките за храна на астронавтите.Ще пребъдат ... (rofl)

http://youtu.be/Ey4jURNcEMY
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

SICKandPROUD

И аз съм гледал не малко филми за прословутата марка. Кравите от които взимат месото са така натъпкани в клетките си, че след престой от няколко месеца, самите им мускули са вече атрофирали и дори не могат да се изправят. Много хора казват на това "мъртво месо" , но пък ние го ядем. Имаше и друг случай в който човек скрил от децата си един бургер за да им го покаже като порастнат,бургера не беше помръднал над 10 години и все още беше годен за ядене. Хич няма консерванти в тея неща.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

escobar

Мене двойният Whooper на Burger King много ми харесва, ама гледам да го ям веднъж месечно.