Вибрации в педалите и воланът!!!

Започната от alishanov, 26 Март 2015 03:39:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alishanov

След като смених двата тампона на скоростната кутия и хидраливличния тампон на двигателя се появиха вибрации в педалите и воланът при ускорение,защо се получи така ?Помагайте че рак ме хваща с тия вибрации!!!

hotblooded

Карета на полуоски, вътрешните....   Друг вариант е някой тампон да е имал специална посока на монтаж и да сте я сбъркали...

hienata76

Този проблем с вибрацията имал ли си го преди , и заради него  ли си сменил тези тампони?

alishanov

Цитат на: hienata76 в 26 Март 2015 08:56:16
Този проблем с вибрацията имал ли си го преди , и заради него  ли си сменил тези тампони?

Сменихме тампоните защото имах вибрации когато двигателя поддържа 1000 оборота независимо от това дали е топъл или студен но след смяната вибрациите изчезнаха при 1000 оборота но се появиха при ускорение в педалите и воланът!!!

alishanov

Цитат на: hotblooded в 26 Март 2015 06:26:08
Карета на полуоски, вътрешните....   Друг вариант е някой тампон да е имал специална посока на монтаж и да сте я сбъркали...

Каретата и полуоските са здрави!!

dobatavision

Може да не е наместен както трябва двигателя и тампоните ...

minddwell

И аз имам сходен проблем. Вибрации във волана си има над 60-70 км/ч нон стоп - все едно бързо ми клати ръката наляво и надясно. В педала на газта се появяват вибрации все едно ми прави масаж на крака, но не мога да зацепя кога го прави.
Преди като вдигна над 100 и направо всичко се тресеше. Смених задните гуми, че бяха зле, направих баланс на всички 4, голямото тресене изчезна, но вибрацията във волана и в педала си остана. При реглажа на предницата ми казаха, че евентуално може да имам проблем в кормилната рейка или във вътрешен накрайник. Рейката нямам данни да тече или сълзи..

alishanov

Цитат на: minddwell в 30 Март 2015 14:28:24
И аз имам сходен проблем. Вибрации във волана си има над 60-70 км/ч нон стоп - все едно бързо ми клати ръката наляво и надясно. В педала на газта се появяват вибрации все едно ми прави масаж на крака, но не мога да зацепя кога го прави.
Преди като вдигна над 100 и направо всичко се тресеше. Смених задните гуми, че бяха зле, направих баланс на всички 4, голямото тресене изчезна, но вибрацията във волана и в педала си остана. При реглажа на предницата ми казаха, че евентуално може да имам проблем в кормилната рейка или във вътрешен накрайник. Рейката нямам данни да тече или сълзи..

При мен вибрациите в педалите и воланът се появиха след като смених и двата тампона на скоростната кутия и хидравличният тампон на двигателя!!!Тампоните са на FEBI и трите тампона ги взех на  обща цена 165 лв което ме кара да си мисля че са менте !!!! и май ще си слагам отново старите тампони !!! :'(

alishanov

Цитат на: dobatavision в 26 Март 2015 22:55:03
Може да не е наместен както трябва двигателя и тампоните ...

И аз това си помислих че не е наместен двигателят както трябва но майсторът който ми ги сменя каза че ги е сложил както трябва и нямало нужда от наместване на двигателя!!! :-[

dobatavision

Аз последния път когато ходих на майстор беше за боядисване ... новата боя беше пръсната върху старата.
От тогава съм си казал, че по майстори няма да ходя .

Dmitarcho

Хахах ти ако искаш да ти свалят старата боя...да ти минат цялото купе на пясъкостуйка....после с една камара неща да пръскат преди и след боята... Ще си купиш колата все е едно е от магазина :)
Ръца Пръца

dobatavision

Имаше стар кит напукан и пукнатините си стояха и на новата боя какъв майстор е това ?

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

alishanov

Проблема се реши най-после, проблема беше в новият тампон на скоростната кутия който се намира под филтърната кутия, върнах си старият тампон и вибрациите изчезнаха в педалите,воланът и при обороти от 2100 до 2500!!!